Tuesday, April 28, 2009

KEPADA YG BERKENAAN


penat memikirkan perkara yang berlaku..sedang berlaku..dan akan berlaku..buatkan aku hilang semangat untuk terus berusaha memperbaiki keadaan..blur untuk mencari jalan penyelesaian buatkan aku penat untuk berfikir..kegagalan aku untuk memahami semuanya sepenuhnya buatkan aku mengambil jalan ini..perkara yang baru mendatang buatkan aku gagal untuk terus berusaha menyelamatkan semuanya..this is the best way untuk terus hidup.. sorry..truly sorry..kepada yang berkenaan pasti memahami..tiada niat membuang terus semua itu..tapi dalam usaha mencari dan mendapatkan kembali hidup aku yang dulu..semua ini perlu dan harus.. sokongan dan harapan masih ada..its just a matter of tyme..

Monday, April 27, 2009

TIPU!!!!!!!

semalam aku lepak dengan membe aku..pegi tengok bohsia..disebabkan ade lagi 2 jam b4 muvi tu start..kitorang pegi lepak kat food court CS tu dulu..memandangkan si penoreh getah tu lapar tahap nak mampus..leti noreh katenye..tengah syok2 die melahap nasi ayam tu..tibe2 terkeluarla topik pasal tipu..seterusnya membawa kepada topik jujur dan melarat ke topik eklas a.k.a ikhlas..debat punya debat punya debat..(pandai gak si penoreh getah ni auta ayat die..haha) tibe2..si racer yang sejak tadi diam bersuara..

"kadang2 kite perlu menipu untuk menjaga hati"

betol tu..tapi cmne kalau tibe2 satu ari terkantoi?? sure orang yang ditipu tu bapak frust giler..mesti die ase macam gampang gile la orang yang tipu die tu..sumpah seranah konfom2 empat lima tan.. belom masuk doa konon teraniaya lagi tu..

ade ke tipu sunat?? ntahla..xkanla aku yang kene jawab soalan walislamiah gitu..kang terpesong..susah..korang tanyela ustaz or ustazah yang lebih arif..n yang pen
ting..ustaz ustazah yang xsesat..aku kalau bagi pendapat aku je..bleyla..

jujur dengan tipu sama ke??aku pun xto..tapi bagi aku..

tipu mak bapak memang sume orang tao xbley..dosa tu wei..haha..tapi sebaik mana pn kita ni..aku ase mesti ade walau secobit kita menipu n xjujur dengan mak bapak kita..apatah lagi anak lahanat yang macam setan ni..konfom da berbakul2 da tipu kita kat mak ayah..termasuklah aku..dulu2la..sume sebab nk selamatkan diri sebab da tao kite wat salah..tapi sekarang..banyak yang tipu bukan sebab nak selamatkan diri..tapi sebab xmo diorang bimbang..yela..anak duduk jaoh..mak bapak manela yang bley duduk rilek2..ha..yang ni bley la kot dikire sebagai tipu sunat..insyaallah.. hahahaha

next..tipu membe..banyak contoh ni..tengok membe maen guli..die pon cbok nak maen guli..pastu siap cakap lagi..ha..dulu aku wakil negeri maen guli ni..aku pemain kebangsaan..macam2la..sume sebab nak orang kunun respectla..fuyooo..ganas mangkoq ayun ni..wakil negeri negara maen guli..padahal bijik guli pn xprnah tengok ape..

pastu..tengok membe pakai baju padini..guess..levis..die pon nak jugak..hebohla cakap bapak die ka
ya..keje tukang cop duet kt BSN..pastu da meleser-leser dengan bapak die nak duet..si bapak ni pun kasila..mane tahan bile anak cakap na beli bukula..baharom soh bayar duet hostella..kasi jela..da dapat duet tu..paham2 jela..canangla satu empayar yang die anak orang kaya nak mampus..memang betol2 nak mamposla tu..

lagi satu jenis tipu ni..tipu gf or bf..lagi2 kalau melibatkan 3rd person..angin btol..da kalau sayang cinta mmuahh muuaahh sangat kat gf/bf korang tu..xpayahla nak tipu2..kesian..daripada korang menipu gf/bf korang tu..baek korang cakap je terus terang..sakit ati memang sakit..tapi sakit lagi kalau kena tipu..fuh!!!

tulis banyak2 kang..teremo plak..haha..aku pun penah gak menipu..tambah2 tipu ayah aku..sekarang insyaallah da insaf.. mcm yang aku cakap tadila..dulu tipu sebab nak selamatkan diri..sekarang tipu sebab xmo bapak aku riso sangat pasal anak derhaka die ni..adeh..

dengan kawan2 pun ade gak..tapi bukan tipu sebab nak cakap bapak aku ade 14 bijik kapal terbang..tapi tipu sebab xmo orang pinjam harta aku pastu wat macam harta sendiri..tu bile da sampai tahap kronikla tu..sebab xpaham bahasa sangat..tipu sunat camtula jalan yang terbaek..banyak2 bunyi kang..laen plk jadinye..

tipu bf/gf..hmmm..seingat aku la..dulu2 la.tyme ade bf dulu..haha..xpenah ase aku tipu2 ni..juz lambat bagitao adela.. sebab kalau ase nak menipu je..mesti resah gelisah gundah gulana..huh..kan bagos kalau aku ade perasaan camtu tyme aku auta bapak aku..aduyai..

so..kesimpulannya..penat aku nak pikir..korang pikirla sendiri..


Tuesday, April 21, 2009

NAPE KENE MINUM RADIX???

Da hampir tiap2 mlm aku telan radix..npe? sbb nk segar bugarkan bijik mata aku ni.. exam week yg kununnya mnjadi nitemare kpd suma insan yg brgelar student yg mao pas exam.. adeh.. bak kate capit..

oloh..exam je pn..wtpe nk serabut2...

ha..lebey kurang cmtula ayt yg die akn kasi klu dgr je prkataan srabut psl exam.. tp btol gak la tu..exam je pn..wtpe nk serabut..len la klu kite mmg btol2 yakin yg kita xbley jwb..n btol2 konfiden yg kite knfom2 akn fail..tu br bley serabut2..

ak xigtla..ade org pnh tnye aku..npe kte kene stdy klu nk exam??? klu ikut skala thp pemikiran otak aku ni..jwpnnye..sbb..

stdy sbb nk jwb exm..
nk jwb exm sbb exam itu wajib..

bernas la gk kn..sbg peringatan kepada sesape yg trase prnh tnye ak cmtu.. jika anda mmpunyai akal fikiran yg waras sebagai seorang student..anda psti tdk akn sesekali brtnya soaln yg sgtlah ssh nk jwb tu..

MONDAY 20/4/09 COMMUNICATION SKILL

TUESDAY 21/4/09 TRENDS IN ENGLISH LANGUAGE TEACHING ke TRENDS IN
LANGUAGE TEACHING.. xbpe nk knfm sbb sbjct ni yg sgt paling dibenci..huh

WEDNESDAY 22/4/09
MALAYSIAN LITERATURE IN ENGLISH
SOSIOLOGI PENDIDIKAN

THURSDAY 23/4/09 PSIKOLOGI PENDIDIKAN

FRIDAY 24/4/09 KEMAHIRAN BERFIKIR (perlu ke???)

sbject2 yg mnjadi kewajipan bakal tecer amik..xssh pn..klu rajin la..mcm MIDAH..HUSNA..CHRISTINES..dan yg seagkatan dengannya.. tp yg seangkatan dgn aku asenye ak sorg je la kot..haha.. sgup tdo bagai nk kene bce Yasin siang2..pstu tyme sume org da hanyut ngn mimpi jwb exm..ak sorg yg telan radix 2 3 bgkus..sbb stay up nk stdy.. xpe.. jnji ak ase ak ni bknla malas sgt pn..haha..

da tgh2 stdy ni pn..smpt lg nk post blog plk..xpe..release tnsen org ckp..wlopn sbnrnye ak xpnh nk ase tnsen bab2 stdy ni..tnsen bab bnde remeh temeh tumis bawang reti plk..xpela..haha..gpun bpk ak mst xske klu ak tnsen2..haha..mcmla die ske klu ak fail exam kn..

so..caiyok2 la kpd diri ak sndiri..n to all my frens..smoge anda brjaya la pndek kate..hihi..





Saturday, April 18, 2009

TAYANG MUKA ACTIVITIES DI JB














over da nyte at danga..disinilah bermulanya..
haha..it was a mistake..sguh nyesal..haha..
xpe..ni zmn bdk2 lg..kot..haha














pg men funfair..sgup tebal mke mtk duet kt bpk
ak sbb nk pg men bnde2 alah ni sume..haha..














ni da msuk zmn mature sket kot..haha.. xdpt nk
celebrate vlentines ngn bf..smbt jela ngn friends..
ok gk..tyg je mke..even sorg pn xsgkut..haha..




xde pekdoh

ni la sahabat2 xdk kja lpak ats bkit tu..tukang karut die tu..yg dduk ats btu muke mcm br lps
kne lmpang tu..nme die pak ashkar..muke jd cmtu sbb ari2 kne kawad kot..haha..yg buncit tu
paan..die suke ckp ak gmok..wlopn sbnrnye ak tao die juge brniat utk brkata bgtu kpd dri sndri..
haha..

abh da xde bnde da ak nk post ni..da ade org tu asyk tnye je ble ak nk kc die tgk blog ni..haha
sabo ye..ni mmbe aku..idah..tyme ni pg lpak alor star..pstu blek singgah kerabat bukit kt jtra..
klu ade spe2 nk knl ngn die..silekan eh..xde prob pnye..haha..




MENGIMBAO KENANGAN KENGKUNUNNYE














lawa kn kete tu..haha..xde fucntion pn
ak post bnde alah ni..sje je..nk
mngimbao knangan lme..kunun2 la..
tbe2 plk trase rndu..haha..nk cte byk2
pn psl latar blkang gmba ni..ase mcm
samdol la plk..pade spe2 yg tao..
taola..yg xto tu..hrp2 phm2 sndrila..
sume yg jd sedikit sebyk bg ak
pngjaran..sebyk mne pn org tu kunun
sygkn ak..tp..sbnrnye syg ayah kt ak
lg byk dan brmakne utk aku..byk bnde
yg da ak abaikan sbb kestupidity ak..
ayh yg b4 ni ak pk xpnh nk phm ak..
tbe2 mnjd seorg yg sgt undrstnding..
haha..klako mmg klako..xsgke ak bley brcerite ngn ayh ak psl bnde2 alah ni
sume..kagom ak ngn dri ak sndri..hahaha..
lg satu..xprlula kte nk all out utk something yg kte lgsg xknfm ngn ending die..
wasted.mase..tenaga..air mata =) sume2la..membazir..xde pekdoh bab kte
die.. =p
klu org ckp nyesal pn da xgne..tp..bg ak..ak pnye nyesal ni sgt2 la brgne..
sbb..nxt tyme..ak da xmo ase cmni da..haha..ayt kling..xpe..asl phm da..
haha..
myb org akn ckp..alah..ayt typical utk org yg brada dlm situasi mcm ak ni..
lntkla..typical ke..praktikal ke..medical ke..jnji ak tao pe yg ak ase..n
pe yg ak kne wt..
mekaseh.. =)

Friday, April 17, 2009

Sahabat TELAN Sahabat..adeh..

nk cite psl sahabat ni..adeh..mcm2 versi ade..mcm2 versi kwn..mcm2 versi sahabat..kwn ade 14 versi..sahabat pn ade 14 versi gak..adeh..pening2..aku ade sorang membe ni..dulu..dulu2 la..die msuk dalam kategori sahabatla dlm idop aku neh..tp..xtola pe clp yg aku da wat kt die kan..smpe satu ari tu..die betray aku seteruk-teruk n sedasat-dasat alam la..nth ape dlm kepala hotak die..aku pn xphm..nk kate ak amik bf die..tgk muke bf die pn ak xlalu..adeh..bek aku tgk muke org sakit perut nk berak dr ak tgk muke bf die tu..huh..14 kurun lps tu..ak dpt tao reason npe die wt mcm tu..and the reason was very very very and 14 kali very unacceptable bak kate org puteh..kanak-kanak di sekolah pendidikan khas yg clas plg bawah-sebawah2 alam pn xkn terpikir nk kc reason yg bebal dan bengap mcm yg minah ni kasi..aku xtola npe die bley jd bengap smpe cmtu skli..aku langsung xdpt nk pkir cne die bley trpkir nk wt mcm pe yg die wt kt aku sbb reason yg sgt bodoh nk mmpus tu..adeh..tak tercapai dek akal bak kate elyana..pebret singer aku tu..in a nutshell..dont u ever trust anybody anymore..haha..bknla xpyh nk cye lgsg..mksd aku..jgn caye smpe tahap mlampao2..kunun2 i trust u wholeheartedly la kan..sampah btol la..wlao cne pn kte nmpk seorang manusia tu baek thp kasi gula soh semut mkn..jgn sesekali caye die seratus percent..sbb kite xkn sesekali dpt tao ape dlm ati jiwa raga die..huh..da berkali2 die mtk maaf ngn aku..mtk aku jgn buang die dr idop aku..die syg akula..mcm2..soryla..smpe mmpus pn ak xingin nk ckp pape kt die..wlpn die ckp da sdr yg mmg die salah..s long s aku xhlg igtan..mmg ak xkn ade prasaan pn nk maaf kn die ke..ape ke..


Monday, April 13, 2009

HAHA..SYOK2..



ade blog seyh..haha..
erm..xdela buta it sgt
pun..
mcm yang pakcik tu cakap..rabun sket je..haha..
die igt setakat ade frindster..
ade facebook..
da dikire celik it la..
smpe terbeliak-beliak kot..
haha..riak sgt kot..mekaseh..mekaseh..neway..aku adalah anak ayah aku..anak cikgu azhar..ni la tipikal aku..yg urat senyumnya akan putus tyme amik gmbo..mekaseh..