Monday, April 27, 2009

TIPU!!!!!!!

semalam aku lepak dengan membe aku..pegi tengok bohsia..disebabkan ade lagi 2 jam b4 muvi tu start..kitorang pegi lepak kat food court CS tu dulu..memandangkan si penoreh getah tu lapar tahap nak mampus..leti noreh katenye..tengah syok2 die melahap nasi ayam tu..tibe2 terkeluarla topik pasal tipu..seterusnya membawa kepada topik jujur dan melarat ke topik eklas a.k.a ikhlas..debat punya debat punya debat..(pandai gak si penoreh getah ni auta ayat die..haha) tibe2..si racer yang sejak tadi diam bersuara..

"kadang2 kite perlu menipu untuk menjaga hati"

betol tu..tapi cmne kalau tibe2 satu ari terkantoi?? sure orang yang ditipu tu bapak frust giler..mesti die ase macam gampang gile la orang yang tipu die tu..sumpah seranah konfom2 empat lima tan.. belom masuk doa konon teraniaya lagi tu..

ade ke tipu sunat?? ntahla..xkanla aku yang kene jawab soalan walislamiah gitu..kang terpesong..susah..korang tanyela ustaz or ustazah yang lebih arif..n yang pen
ting..ustaz ustazah yang xsesat..aku kalau bagi pendapat aku je..bleyla..

jujur dengan tipu sama ke??aku pun xto..tapi bagi aku..

tipu mak bapak memang sume orang tao xbley..dosa tu wei..haha..tapi sebaik mana pn kita ni..aku ase mesti ade walau secobit kita menipu n xjujur dengan mak bapak kita..apatah lagi anak lahanat yang macam setan ni..konfom da berbakul2 da tipu kita kat mak ayah..termasuklah aku..dulu2la..sume sebab nk selamatkan diri sebab da tao kite wat salah..tapi sekarang..banyak yang tipu bukan sebab nak selamatkan diri..tapi sebab xmo diorang bimbang..yela..anak duduk jaoh..mak bapak manela yang bley duduk rilek2..ha..yang ni bley la kot dikire sebagai tipu sunat..insyaallah.. hahahaha

next..tipu membe..banyak contoh ni..tengok membe maen guli..die pon cbok nak maen guli..pastu siap cakap lagi..ha..dulu aku wakil negeri maen guli ni..aku pemain kebangsaan..macam2la..sume sebab nak orang kunun respectla..fuyooo..ganas mangkoq ayun ni..wakil negeri negara maen guli..padahal bijik guli pn xprnah tengok ape..

pastu..tengok membe pakai baju padini..guess..levis..die pon nak jugak..hebohla cakap bapak die ka
ya..keje tukang cop duet kt BSN..pastu da meleser-leser dengan bapak die nak duet..si bapak ni pun kasila..mane tahan bile anak cakap na beli bukula..baharom soh bayar duet hostella..kasi jela..da dapat duet tu..paham2 jela..canangla satu empayar yang die anak orang kaya nak mampus..memang betol2 nak mamposla tu..

lagi satu jenis tipu ni..tipu gf or bf..lagi2 kalau melibatkan 3rd person..angin btol..da kalau sayang cinta mmuahh muuaahh sangat kat gf/bf korang tu..xpayahla nak tipu2..kesian..daripada korang menipu gf/bf korang tu..baek korang cakap je terus terang..sakit ati memang sakit..tapi sakit lagi kalau kena tipu..fuh!!!

tulis banyak2 kang..teremo plak..haha..aku pun penah gak menipu..tambah2 tipu ayah aku..sekarang insyaallah da insaf.. mcm yang aku cakap tadila..dulu tipu sebab nak selamatkan diri..sekarang tipu sebab xmo bapak aku riso sangat pasal anak derhaka die ni..adeh..

dengan kawan2 pun ade gak..tapi bukan tipu sebab nak cakap bapak aku ade 14 bijik kapal terbang..tapi tipu sebab xmo orang pinjam harta aku pastu wat macam harta sendiri..tu bile da sampai tahap kronikla tu..sebab xpaham bahasa sangat..tipu sunat camtula jalan yang terbaek..banyak2 bunyi kang..laen plk jadinye..

tipu bf/gf..hmmm..seingat aku la..dulu2 la.tyme ade bf dulu..haha..xpenah ase aku tipu2 ni..juz lambat bagitao adela.. sebab kalau ase nak menipu je..mesti resah gelisah gundah gulana..huh..kan bagos kalau aku ade perasaan camtu tyme aku auta bapak aku..aduyai..

so..kesimpulannya..penat aku nak pikir..korang pikirla sendiri..


4 comments:

  1. haha...pnat pk eyh?jgn la pk sgt..
    but dats true..sakit kne tipu adalh amat mnyakitkan..jujur kn snang...mm..
    most of my life,i choose to be jjur person..co z we knw..yg baik akn dbalas baik..xbaik tipu..but,people owez cheat me..tipu n so on..it's not fair aite?

    ReplyDelete
  2. mane ade bnde yg fair dalam bumi ni..kene tipu ngn org yg kte syg..tu lg la menyakitkan..mcm nk guling2 je kt rel ketapi..senang2 jgn peduli..wat bodo je..

    ReplyDelete
  3. yeah..
    wt bodo jek..
    paling cilake skali,
    dapat tau dr org len yg gf kte menipu..
    hahaha..
    pastu tny bebetol, btol plk tu..
    kte jgn risau..
    jgn serabot2..
    sbb what goes around comes around..
    kalo kite kuat menipu, satu hari nnt kita juga akan ditipu..
    itu la yg fair kt dunia nih..
    kite jek yg x pasan..

    ReplyDelete
  4. owwhh...btul ke dah insap nihh...
    adoyai...bagusah kalau tol2 insaf..
    jangan hangat2 taik hanjeng jek..ak pon dlu penah gak tpo tp kecil-kecilan je laa..hahahha
    skrg da baik da..x nak tpo-tpo lag..x baek..
    yg kali ni bgs..dapat B-...wahaha...jap2..tu yg gamba last skali tu gamba ko ngan laki mana lak..hahahha
    just jokingg...hihihi...truskan menaip..

    ReplyDelete