Friday, May 22, 2009

CIH, DALA JUBOQ HITAM!!!

21 May 2009..
aku pegi anta adik aku tuisyen..kol 8 kitorang da gerak sebab tuisyen die start kol 8.. ( aku xpenah ajar die wat camni..) disebabkan kete bapak aku masuk wad..terpaksala aku naek moto pasar aku tu..lepas anta die aku xterus balek umah..aku pegi lepak kat umah membe aku dulu..lame xjumpe so borak sampai xsedar diri..so aku terlewat ( sket je lewatnye) pegi amik adik aku tuisyen.. lepas anta membe aku kat stesen bas ( beliau seorang nurse di n9 ), terus aku memecut pegi amik adik aku tu..sampe2 die da tercangak tunggu aku..padan muke..

masuk simpang ke umah aku.. ( jalan tu gelap sangat sebab xde sape sudi nak pacak tiang lampu ), aku potong satu moto ni.. ( ex5 je..huh!!) pastu..dari side mirror aku nampak mamat ni nak potong aku balek..so aku biarkan jela..tibe adik aku jerit,

"ya Allah!!!"

aku pun paling kat mamat yang sedang potong aku..huh..aksi die memang sangat mengagumkan aku..dengan sebelah tangan die pulas minyak moto lapuk tu..die bangun sambil melondehkan seluar dan menayangkan juboxnye yang ( aku xto nak letak word ape nak gambarkan keadaan juboxnye die )

terkejut gak aku ngan aksi berani mampus die tu..

so aku wat keputusan nak tengok sape mamat tu..aku pun try nak potong balek die tanpa pedulikan adik aku yang bising nak mampus soh aku jangan potong..die memang takut giler..tapi aku nak gak tengok sape..

then, aku berjaya potong sambil tengok die menayangkan lagi juboxnye sambil tersengih-sengih tengok aku..geli segala bulu yang ade kat badan aku ni tengok sengihan die..sambil tu adik aku..

"xpa kak..adik hapai nombor plet dia kak.." sambil mulut dia xstop2 sebut "KAC 4948" beberapa ratus kali..

pastu..lagi sekali mamat tu potong moto aku sambil menayangkan lagi juboxnye..dengan sengihan yang konon bley wat aku syok..adeh..

marah btol aku ngan mamat tu..dala ex5 buruk die bley potong moto aku..aku pun lagi sekali berjaya potong die balek..walopun die xjemu2 nak tayangkan juboxnye itu..lambat btol aku ase nak sampai ke umah..

"kakak,dia nak potong lagi kakak. adik takuit kak," btol2 takut adik aku tu..

n lagi sekali die potong aku..n lagi sekali sambil tayangkan juboxnye..haha..geram aku..ak da xmo potong die disebabkan rayuan adik aku..aku biarkan die kat depan..pastu aku pasang lampu tinggi..die marah kot sebab lepas tu die perlahankan moto die..sambil paling ke belakang tengok kitorang..aku xpasti muka aku cmne tyme die tengok tu..cuak gak..kene rogol kang xpasal aku..tapi sebab die perlahankan moto..so aku potong die lagi sekali n trus pecut sampai ke umah aku..adik aku cakap die berhenti tepi jalan lepas kitorang belok masuk ke umah..brani plk si kenit ni paling tengok..

sampai umah trus die memekik panggil ayah aku..xhenti2 mulut die cerita pasal kisah ngeri yang baru jadi depan mata die..haha..

"sepanjang 15 tahun adik hidup, ni 1st tyme adik tengok gitu"

"dala juboq hitam, ada tona-tona warna siap"

"adik takuit, ketaq tak sangga"

"adik xbagi kakak potong, tapi kakak potong gak"

"dala juboq hitam"

dala juboq hitam"

"dala juboq hitam"

tu antara bebelan die sepanjang malam tu..sian gak kat die..takut bukan maen lagi..aku pun takut gak..takut kalau2 tyme tengah potong memotong tu..mamat tu tendang moto aku ke..xke naya..cuak tu..

disebabkan kejadian tu..kidah.. ( sorang lagi adik aku ) xbley tido malam..kol 2 pagi die kejutkan adik aku yang berkongsi pengalaman ngan aku tegok jubox mamat tu temankan die..orang laen yang tengok..orang laen yang takut lebey2..hahaha..

"adik,bangun dik teman kak kidah. kak kidah takuit dik"

"hish, jangan dk kacao la..adik ada periksa math sok"

"adik, bangunla. satgi koi 4 adik tidoq la balek"

ade ke patut die kejutkan adik aku yang nak exam math sok sebab takut ngan orang yang menayangkan juboxnye..hehe..pastu sesuke ati die die soh adik aku tido kol 4..haha..

Saturday, May 16, 2009

4X4 @ Sungai Tekam, Grik, Perak

ni antara gamba2 yang sempat aku amik tyme aku ikut geng 4x4 bapak aku pegi kampung orang asli kat sungai tekam, grik..
antara jip2 yang ikot konvoi tu..yang ni je yang sempat aku amik..lebih kurang 16 17 jip gak la yang pegi..
ni la bnde2 yg ktorang kene wat untuk menjahanamkan jip masing kat dalam hutan tu..ade instructor..n aku sebagai salah sorang daripada pompuan garit yang ikot masok hutan tu gunakan kepakaran and pengalaman aku maen jip bapak aku kat dalam bendang and hutan tepi umah untuk try bawak jip tu kat dalam hutan yang real punya..kepakaran pun xsampai tahap amatur..ada gak la yang aku failed..tambah2 dengan keadaan aku yang tengah period..first day kat sana first day aku period..mmg mcm celakois btol..period membantutkan segala-galanya..huh...ada lagi yang lagi bes..tapi xsempat nak amik gamba..aduyai..
duduk dalam hutan tu 2 malam..kitorang sampai tengok2 geng2 yang sampai dulu da siap pasangkan khemah untuk kitorang..mmg terharula..tambah pompuan yang pg 3 orang je..sorang bini orang..2 orang anak dara orang..trmasukla aku..

2 malam kat dalam hutan tu..ni lah hasilnya..abih berbintat-bintat dan berpantat-pantat kaki tangan aku kene serang agas..cilkaoi btol..


2nd nyte tu orang2 asli tu buat tarian sewang tnjuk kat kitorang..tapi haram xbes langsung sebab yang buat tu budak2..buat pun maen2 je..tapi mintak sampai RM600..xpadan dengan duduk dalam hutan..siap mintak sediakan ubat nyamuk siap tyme diorang nak menari tu..haha..demand sungguh..pastu tok batin tu kasila topi rumput yang feymes di kalangan orang asli tu kat penonton..ni gamba bapak aku pakai bnde alah tu..da mcm org asli da pun die..

tp yang paling bes sekali tyme pegi sana..sungai diorang..fuh..senggugut aku terus hilang di saat kakiku menyentuh air sungai itu..hehe..hari 1st tu..sampai2 je..letak barang dalam khemah..trus aku ngn kak ina seperiod trjun dalam sungai tu..senja baru kitorang naek..tu pun lepas kene tegur ngn pakcik taik tu..huh..2nd day kol 730 da trun lagi dalam sungai tu..sejuk nk mampus..tp sebab kol 9 ade xtvt..so trpaksalah mandi gak..abh xtvt kol 3 tu..trus mandi lagi smpai senja.. asa macam nak crik bf org asli kt situ..kawin..pastu dduk kat situ..ari2 bley mandi sungai..

tp yang xbesnya..majoriti yang join konvoi tu..orang tua..so xdapatla aku nak mencuci mata aku yang tengah sangap ni..aduyai..kekok aku..dala xreti nak beramas mesra dengan orang2 tua..pape pun..ak sedikit enjoyla dengan bnde alah ni..even xmacam pe yang aku expect..at lis aku ada dapat sketla knowledge pasal 4x4 ni..

Wednesday, May 6, 2009

ZUMA KING!!!!


thanx to racer si mat rempit halal kerana sudi kasi wa baju ni..haha..walopun sizenya x bpa nak btol..tapi 10 ringgit lu yg melayang kerna kasi kat posmen tu sangatlah dihargai..lepas mandi trus wa sarungkan di badan..sesuai untuk dibuat tidorrr...lu xperlu balek cebok muka lu..sebab muka lu memang gud gud..haha..

cane aku bley dapat baju ni? sebab muka aku xmalu..tu pasal pakcik nation wide tu bley anta baju ni kat umah tadi..

camni..aritu aku ikut racer mat rempit halal ni pegi pasir gudang..nak tengok moto die..pastu aku usya baju die pakai..lawa..label pun same ngan label baju die ngan si penoreh getah tu pakai time tengok muvi aritu..so aku pun sangatla curious..terus aku tnya mana die amik baju tu..cita punya cita punya cita punya cita..bodek punya bodek punya bodek..aku pun dengan muka memang xmalu langsung..angguk je bile die tanya nak ke x baju label tu gak..haha..

dan arini..sampailah baju tu kat badan aku..sebab die xsempat nak kasi b4 aku balek perlis aritu..arigato..

Monday, May 4, 2009

HUMAN STUPIDITY..




BANGANG...

IM HOME.....

at last..sampai gak aku kt umah..for the second tyme..semalam sempat duduk kt umh 5 jam je..pastu kene gerak blek pegi kl..letih..tapi da janji..kenela wat gak..mampusla orang nak cakap pe pun..yang penting..aku tao pe yang aku wat..

jaoh btol perjalanan aku nak sampai ke perlis ni..naek bas pun paling kurang 10 jam..tapi aku amik masa sampai 5 hari..baru bley aku jejak kaki kat umah baru bapak aku ni..5x24=?? kirela sendiri..letih da aku nak sesakkan kepala hotak aku ni..

pape pun..trimas to Mr.CEO coz sudi kaci aku naek gen2 ko tu..haha..banyak btol songeh aku..tapi ko sendiri yang cakap aritu ari aku..so aku dengan penuh nafsunya menggunakan peluang itu sebaik-baiknya..hahahaha..neway..thnx sebab sudi sama2 sesat ngn aku..thnx gak sbb susah payah ko antakan kasut aku..then bwk kitorang pg jln2..even ak tao xdela susah mane pun kan..ke ko lagi ske?? hahaha...

da puas membuang masa kt kl tu..barula reti nak blek..daripada awal mlm ktorang gerak..da ala2 nak abih pagi baru smpe umah..letih..tp puas..sebabnya?? ape yang aku wat berjaya mengundang apa yang aku nak..even sket je..tp at least ade..dan ak sangatlah puas hati..puas ati tahap nak guling2 atas rel ketapi lagi..padan muke ko!!! huh!!

antara program buang mase n duet b4 blah tinggalkan baharom..

pegi kota tinggi punya waterpol..
kembungkan perut kat portugese chicken ngn kedai kopi kluang..hahalagi gemokkan badan kat egg house..pastu g karok kat danga..lia ngn fahana pun masuk dow..hahani ha bukti lia masuk..haha..man..ko jgn nk kondem2 lia plk..haha

2nd last day kt mktb..klu xclpla..kitorang pg JJ..then pg stulang..ngadap singapore yg insyaallah..final year nk pg..haha