Saturday, May 16, 2009

4X4 @ Sungai Tekam, Grik, Perak

ni antara gamba2 yang sempat aku amik tyme aku ikut geng 4x4 bapak aku pegi kampung orang asli kat sungai tekam, grik..
antara jip2 yang ikot konvoi tu..yang ni je yang sempat aku amik..lebih kurang 16 17 jip gak la yang pegi..
ni la bnde2 yg ktorang kene wat untuk menjahanamkan jip masing kat dalam hutan tu..ade instructor..n aku sebagai salah sorang daripada pompuan garit yang ikot masok hutan tu gunakan kepakaran and pengalaman aku maen jip bapak aku kat dalam bendang and hutan tepi umah untuk try bawak jip tu kat dalam hutan yang real punya..kepakaran pun xsampai tahap amatur..ada gak la yang aku failed..tambah2 dengan keadaan aku yang tengah period..first day kat sana first day aku period..mmg mcm celakois btol..period membantutkan segala-galanya..huh...ada lagi yang lagi bes..tapi xsempat nak amik gamba..aduyai..
duduk dalam hutan tu 2 malam..kitorang sampai tengok2 geng2 yang sampai dulu da siap pasangkan khemah untuk kitorang..mmg terharula..tambah pompuan yang pg 3 orang je..sorang bini orang..2 orang anak dara orang..trmasukla aku..

2 malam kat dalam hutan tu..ni lah hasilnya..abih berbintat-bintat dan berpantat-pantat kaki tangan aku kene serang agas..cilkaoi btol..


2nd nyte tu orang2 asli tu buat tarian sewang tnjuk kat kitorang..tapi haram xbes langsung sebab yang buat tu budak2..buat pun maen2 je..tapi mintak sampai RM600..xpadan dengan duduk dalam hutan..siap mintak sediakan ubat nyamuk siap tyme diorang nak menari tu..haha..demand sungguh..pastu tok batin tu kasila topi rumput yang feymes di kalangan orang asli tu kat penonton..ni gamba bapak aku pakai bnde alah tu..da mcm org asli da pun die..

tp yang paling bes sekali tyme pegi sana..sungai diorang..fuh..senggugut aku terus hilang di saat kakiku menyentuh air sungai itu..hehe..hari 1st tu..sampai2 je..letak barang dalam khemah..trus aku ngn kak ina seperiod trjun dalam sungai tu..senja baru kitorang naek..tu pun lepas kene tegur ngn pakcik taik tu..huh..2nd day kol 730 da trun lagi dalam sungai tu..sejuk nk mampus..tp sebab kol 9 ade xtvt..so trpaksalah mandi gak..abh xtvt kol 3 tu..trus mandi lagi smpai senja.. asa macam nak crik bf org asli kt situ..kawin..pastu dduk kat situ..ari2 bley mandi sungai..

tp yang xbesnya..majoriti yang join konvoi tu..orang tua..so xdapatla aku nak mencuci mata aku yang tengah sangap ni..aduyai..kekok aku..dala xreti nak beramas mesra dengan orang2 tua..pape pun..ak sedikit enjoyla dengan bnde alah ni..even xmacam pe yang aku expect..at lis aku ada dapat sketla knowledge pasal 4x4 ni..

7 comments:

  1. gle ronggeng...huhu..gamble...joeney...yg anak dara tu yg mane satu???atas bawah????aku bet yg bwh....heee..minat tol aku pompuan2 xtream ni...nak2 janda...lol

    ReplyDelete
  2. sorry r man..yang bawah tu bini org dow..haha..btol..aku xtipu..

    ReplyDelete
  3. fulamak...
    best gile dapat join geng 4x4 ni.....
    salute r sama juni.....
    lu memang stylo.....hahahaha

    ReplyDelete
  4. wei...best pe bleh gi jalan2..dr merempat kat umah x wat ape2..
    aku da x update blog ah..macam da maleh dah nak tambah lg..kalau nak tgk gak msk
    http://acammn.blogspot.com/
    k..

    ReplyDelete
  5. tgk..ni yang bersemangat aku nk tackle janda2 mude....aku cakap dulu bebudak ni gelap...x pe la..ku tggu janda mu..lol

    ReplyDelete
  6. weh..ang mcm makin berisi..tu ja aku nk tegoq..hehe-org sekampung-

    ReplyDelete