Friday, May 22, 2009

CIH, DALA JUBOQ HITAM!!!

21 May 2009..
aku pegi anta adik aku tuisyen..kol 8 kitorang da gerak sebab tuisyen die start kol 8.. ( aku xpenah ajar die wat camni..) disebabkan kete bapak aku masuk wad..terpaksala aku naek moto pasar aku tu..lepas anta die aku xterus balek umah..aku pegi lepak kat umah membe aku dulu..lame xjumpe so borak sampai xsedar diri..so aku terlewat ( sket je lewatnye) pegi amik adik aku tuisyen.. lepas anta membe aku kat stesen bas ( beliau seorang nurse di n9 ), terus aku memecut pegi amik adik aku tu..sampe2 die da tercangak tunggu aku..padan muke..

masuk simpang ke umah aku.. ( jalan tu gelap sangat sebab xde sape sudi nak pacak tiang lampu ), aku potong satu moto ni.. ( ex5 je..huh!!) pastu..dari side mirror aku nampak mamat ni nak potong aku balek..so aku biarkan jela..tibe adik aku jerit,

"ya Allah!!!"

aku pun paling kat mamat yang sedang potong aku..huh..aksi die memang sangat mengagumkan aku..dengan sebelah tangan die pulas minyak moto lapuk tu..die bangun sambil melondehkan seluar dan menayangkan juboxnye yang ( aku xto nak letak word ape nak gambarkan keadaan juboxnye die )

terkejut gak aku ngan aksi berani mampus die tu..

so aku wat keputusan nak tengok sape mamat tu..aku pun try nak potong balek die tanpa pedulikan adik aku yang bising nak mampus soh aku jangan potong..die memang takut giler..tapi aku nak gak tengok sape..

then, aku berjaya potong sambil tengok die menayangkan lagi juboxnye sambil tersengih-sengih tengok aku..geli segala bulu yang ade kat badan aku ni tengok sengihan die..sambil tu adik aku..

"xpa kak..adik hapai nombor plet dia kak.." sambil mulut dia xstop2 sebut "KAC 4948" beberapa ratus kali..

pastu..lagi sekali mamat tu potong moto aku sambil menayangkan lagi juboxnye..dengan sengihan yang konon bley wat aku syok..adeh..

marah btol aku ngan mamat tu..dala ex5 buruk die bley potong moto aku..aku pun lagi sekali berjaya potong die balek..walopun die xjemu2 nak tayangkan juboxnye itu..lambat btol aku ase nak sampai ke umah..

"kakak,dia nak potong lagi kakak. adik takuit kak," btol2 takut adik aku tu..

n lagi sekali die potong aku..n lagi sekali sambil tayangkan juboxnye..haha..geram aku..ak da xmo potong die disebabkan rayuan adik aku..aku biarkan die kat depan..pastu aku pasang lampu tinggi..die marah kot sebab lepas tu die perlahankan moto die..sambil paling ke belakang tengok kitorang..aku xpasti muka aku cmne tyme die tengok tu..cuak gak..kene rogol kang xpasal aku..tapi sebab die perlahankan moto..so aku potong die lagi sekali n trus pecut sampai ke umah aku..adik aku cakap die berhenti tepi jalan lepas kitorang belok masuk ke umah..brani plk si kenit ni paling tengok..

sampai umah trus die memekik panggil ayah aku..xhenti2 mulut die cerita pasal kisah ngeri yang baru jadi depan mata die..haha..

"sepanjang 15 tahun adik hidup, ni 1st tyme adik tengok gitu"

"dala juboq hitam, ada tona-tona warna siap"

"adik takuit, ketaq tak sangga"

"adik xbagi kakak potong, tapi kakak potong gak"

"dala juboq hitam"

dala juboq hitam"

"dala juboq hitam"

tu antara bebelan die sepanjang malam tu..sian gak kat die..takut bukan maen lagi..aku pun takut gak..takut kalau2 tyme tengah potong memotong tu..mamat tu tendang moto aku ke..xke naya..cuak tu..

disebabkan kejadian tu..kidah.. ( sorang lagi adik aku ) xbley tido malam..kol 2 pagi die kejutkan adik aku yang berkongsi pengalaman ngan aku tegok jubox mamat tu temankan die..orang laen yang tengok..orang laen yang takut lebey2..hahaha..

"adik,bangun dik teman kak kidah. kak kidah takuit dik"

"hish, jangan dk kacao la..adik ada periksa math sok"

"adik, bangunla. satgi koi 4 adik tidoq la balek"

ade ke patut die kejutkan adik aku yang nak exam math sok sebab takut ngan orang yang menayangkan juboxnye..hehe..pastu sesuke ati die die soh adik aku tido kol 4..haha..

15 comments:

  1. haha...
    pengalaman menakutkan ke melucukan tu juni?
    kalau aku, aku jolok je ngan ranting kayu kat jubox dia time dia tengah dok tunjuk tu....
    hahaha

    ReplyDelete
  2. sempat la plk ak nk brnti cr ranting kayu papa oi..kang ranting kayu xjmpe..ak plak yg dijolok..hahaha

    ReplyDelete
  3. dala???pe tu???ish2..malu2 ngan masayarakat mlayu perlis....hee

    ReplyDelete
  4. aah..bijok gak la msyrkat mlayu pahang g dok cari antu eh

    ReplyDelete
  5. hahaha
    ni bukan takut, ni lucu dah ni
    muahahaha

    ReplyDelete
  6. Hahahaha...dialog adik ko tu..cm best..sumpah klaka...hahaha..lama xdngaq loghat perghlih stelah skian lama x balik sane...

    ReplyDelete
  7. seyes lu mmg ati kering r juni..gua suspek sama lu la....haiya da la juboq itam ada hati nk tayang kt org...repot ja polis ajaq ataih muka dia sket...

    ReplyDelete
  8. man..da ade org ckp ak ati kering blek man..adeyh..syukurrr..mekaseh yum..bpk aku ckp klu dia tunjuk kote br p repot polis..hehehe..

    ReplyDelete
  9. hati kering????k lah joeny..aku bg 17 percent...cari g...hati kering ko tu yg telah dibasahkan....huhuhu....g jemur balik ati...huhu...weih..aku duk pikir2 dala ni ape???tnye cain die pun x tau???

    ReplyDelete
  10. haih rosak. jubo pun nak tunjuk. juni suh die anta kat youtube la. tunjuk kat aku pun xpe. bia aku sapu ngan belacan tambah cili api.

    ReplyDelete
  11. dala?? " dah la" kot..ak yg ckp kt ko ke org len yg ckp??

    adeyh aie..klu bley ak gto die cmtu..nk gk ak wat..bley share experience tgk jubo die ngn kwn2 aku..

    ReplyDelete
  12. hahahahahahaaha....
    ni lawak thp gaban!!!!
    hahahaa

    ReplyDelete
  13. Aku percaya kat Perlis ada orang jenis macam tu lagi... xheran sangat!! hahaha...=)
    Baguih gak ang mentionkan plate number dia kat cnie naaa....;-) kot2 aku tjumpak kat Changlun kaaa...senang aku 'tune' pala hotak dia sket!

    ReplyDelete
  14. hahahaha..
    mesti juboq dia tuh asset paling berharga di ada.. berani2 gk juni.. papehal safety 1st..
    jgn men ikot sedap jek.. take care..

    ReplyDelete