Monday, July 20, 2009

XDE TAJUK...

sane sini aku nampak..pegi sini ade..pegi sane pun ade..pegi situ pun ade gak..sampai ke sinun pun sentiasa ada..kadang-kadang dalam kete pun bley nampak..tensen kepala hotak aku neh..serabut memandang..kacau bilau hidup aku menengok sume tu..i used to have that..used to be like that..tu pasal macam dengki semacam je bile tengok bende tu sume..sampai berdarah langit2 mulut aku sebab dengki punye pasal..sedih..jeles..sakit ati..n yang paling penting..aku sangatlah nyampah tengok sume tu..sebab aku da xbley jadi macam tu..kekesalan tahap gunung everest pun da xde gune..

ke mane-mane aku pegi..mesti ade..mesti muncul depan mate aku ni ha..mesti punye..kondom..eh..konfom!! Si Kurus Comel cakap..

"xpe Juni..Allah slalu kasi ko nampak tu..maybe sebab Dia nak ko pikir yang kau memang patot nampak sume tu so that satu ari nanti nanti ko akan jadi kebal.."

btol gak tu..tapi setiap kali aku nampak je bende tu kt mane-mane..tepi jalan ke..atas kusi ke..shopping mall ke..dalam kete ke..or even kat kedai mamak pun..aku ase macam nak marah je..haha..sampaikan Cik KBE cakap..

"ag ni wat tahwan sket aih juni oi.."

xpela..lepas ni kalau aku nampak lagi bende tu..aku harap aku bley control la diri ini..hahaha..akan aku masukkan suma ni dalam doa harian aku supaya aku akan sedar diri..

Sunday, July 19, 2009

APA YG TERJADI??

tadi maen netball untuk kolej..kolej je..aduh...an d aku sangat kesal dengan diri aku sendiri..xto kt mana yang silap..aku da xbley jadi macam dulu..aduyai..ke memang aku dah ditakdirkan untuk jadi cikgu je?? kalau dulu aku berupaya melompat setinggi alam untuk menyambut bola..tapi sekarang sikit pun aku da rasa macam nak mampus..da gemokla tu..kalau dulu aku sangatla cergas berlari ke sana sini sampai diberi tanggungjawab menjadi controller handball..tapi sekarang maen netbol pun da terasa semput tahap kritikal..kalau dulu lari naek turun bangunan 4 tingkat sambil usung kayu hoki langsung xjadi masalah..tp sekarang nak angkat kayu hoki bawak turun padang pun da rasa malas giler..fitness da di bawah paras kritikal..tahap disiplin da menjunam jatuh..

aku start sedar yang aku da xmampu nak mengeluarkan 100% dari apa yang aku mampu buat bila aku kembali melompat terkinja-kinja maen netbol untuk matrik..kire lepas abh skolah la tu..da gemok..da lembab..haduhhh.....

maybe sebab sekarang ni aku lebih fokus pada bnde lain..byk masa aku abihkan dengan bnde2 yang at last..aku gak yang nyesal..lepas skolah..orang laen ada pakwe..aku pun tergedik-gedik nak ada pakwe..orang laen cbok nak beli baju wat collection kalahkan artis..aku pun terhegeh-hegeh nak beli baju penuhkan almari..

or maybe sebab bile da abh skolah..peluang nak bermaen da kurang..ataupun sebab masa nak bermaen pun da terhad..bila masuk matrik..then pegi maktab..bak kata man..suma orang men bila ade tournament je..bile xde pape nak form 1 team pun susah..dah tu cane nak keep fit macam slogan budak-budak pj maktab tu..

pape pun..aku nak cuba terima hakikat yang aku memang da ditakdirkan untuk jadi cikgu..bukan untuk melompat terkinja-kinja di padang pagi petang siang malam macam dulu..dan aku pun kena terima hakikat yang aku da xmampu nak jadi macam budak-budak K6 tadi..

Friday, July 17, 2009

SETELAH SEKIAN LAMA..

baru arini boleh on9..lebih kurang 2 bulan laptop ngn broadbnd ak tersadai xde sape peduli..

adik aku..da sihat..berganda-ganda sihat sejak abih kimoterapi kanser die..disebabkan da terlampao sihat..aku bawakla dia pegi men netbol..so that die xkan ase mcm org kurang upaya..haha..
aritu aku lepak umah tok aku..pastu makcik Sarmah ( makcik Indon yg jaga nenek aku ) bukak cite..ade satu ari tu adik aku pegi lepak umah tok aku tu..then die cite pasal kanser die..pastu tibe2 die nangis.. (nagis kenagkan nasib la tu)..aduh..goyang gak aku dengar..aku tengok die mcm ok je..mcm xde prasaan da sebab setahu aku die da 100% cured..xsangka plak die still pikir lagi..speechless aku bile tao die still bley nangis lagi disebabkan bnde tu..
tp pape pn..even aku ni bukanla mithali sgt..tp as a sister..aku still brsyukurla sebab xde pape yg buruk jd kat die..nak tlg usap2 belakang klu die nangis..xdptla..mustahil..doa dari jaoh jela..


join Netball Sukan Rakyat Perlis..bertahun-tahun aku idup kat negeri orang..tibe2 bile dikelilingi oleh rakyat Perlis..aku ase macam org asing di bumi sendiri plk..membe2 aku kejap2 tegur orang ni..kejap2 tegur orang tu..sume org kenal sume orang..aku je yang terpinga2 terkebil2 sorang.. sedih.....

Norieleen Farleena bt Ramlee..sahabat aku sejak dari skolah rendah lagi da pun selamat jadi bini orang..aduh..heppy aku tgk die bhgia ngn husband die..smoga ag kekal la leen ngn aiman..aku sentiasa doakan keselamatan rumah tangga ag..hehe..da macam2 jadi kat ag..at last Allah bagi gak kebahagiaan kat ag..pa yg da jadi tu ag abaikan ja..janji ag bhgia n jaga laki ag baek2..kami suma syg ag..ngn laki ag skali..hahaha..buatla anak rme2 sket..nt ag da tua senang idup.. =)