Sunday, December 6, 2009

KISAH WANITA 1 - MAKCIK KANTIN SKOLAH


da lebih kurang 8 tahun diorang berkahwin..bahagia..sampai dikurniakan 3 ke 4 orang anak..aku xbape nak pasti..yang pasti diorang ada anak..makcik tu xkerja..disebabkan gaji husband dia as a manager kat sebuah kilang da cukup nak sara diorang anak beranak..lagipun memang makcik tu tak diizinkan kerja oleh husband dia..kerja cari duet untuk family adalah tanggungjawab lelaki..kata manager kilang tu..

tapi..masuk tahun ke-9 perkahwinan diorang..pakcik manager kilang ni start buat perangai..mula-mula asyik balik keje lewat..lepas tu suka naik angin xtentu pasal..dibelasah anak bini dia macam anak ayam..bila disoal kenapa..dengan muka selamba badak airnya dia tuduh makcik kantin tu ada lelaki lain..curang kat belakang dia..main dengan jantan lain time dia pergi jadi manager kat kilang..

dekat setahun gak la makcik kantin tersiksa dengan perangai pakcik manager..puas diyakinkan yang makcik kantin ni setia orangnya..tapi pakcik manager tetap nak tuduh dia main kayu tiga..tup tup..satu hari pakcik manager kantoi tengah beromen dalam ofis dia dengan sorang minah kilang..aduh..xde tempat lain ke..da nama pun manager..carila hotel yang ala-ala gempak klu nk main pun..tapi mesti dia fikir.alah..minah kilan je pun..dalam ofis pun ok la..

dipendekkan cite..pakcik manager malu ( yeke..???)..dia menghilangkan diri..langsung xde nafkah zahir dia kasi kat makcik kantin..nafkah batin apatah lagi..sian makcik kantin..lepas 7 bulan missing in action..pakcik manager balik ke tempat asal..peras ugut mintak duet kat makcik kantin..aik??? pe punya jantan la pakcik manager tu..aduyai..

bila makcik kantin xmo kasi duet kat pakcik manager..pakcik manager mengamuk..makcik kantin mintak cerai..tapi pakcik kantin xmo..apela..betapa setianya makcik kantin ( setia ke bodo??)..even dia layak nak tuntut fasakh..dia still tunggu pakcik manager balik umah..

dipendekkan cite..akibat asyik diugut dan diancam oleh pakcik manager..makcik kantin wat report polis..takut pape yang buruk jadi..sebab anak sulung makcik kantin cedera sebab gaduh dengan pakcik manager..yela..anak mana yang sanggup tengok mak dia diperlakukan macam anak itik oleh laki dia sendiri kan..

lepas wat report polis..pakcik manager erus hilang kan diri lagi..sampai sekarang xpenah dia tunjukkan batang pelir dia kat makcik kantin..

dan sekarang makcik kantin terpaksa kerah tulang empat kerat dia kerja kat kantin skolah sebab nak sara anak-anak dia..

nak kahwin len pun..da serik agaknya..tapi..xdela aku penah tnye dia da serik ke blom..aku tao cite ni pun bila makcik tu sendiri yang becerita..nakberkongsi perasaan agaknya..atau maybe sebagai peringatan kat aku..

8 comments:

  1. 8 tahun kawin..klu kawin umo 21 ke 28...x lepas g 40 tu...wow..hot mum ni...cantek2....aku suker....

    joeny...bgus gak dgr kisah mkcik ni...wat perbandingan tuk ko....contohi kecekalan dia...jgn ikot yg bodo...

    ReplyDelete
  2. sume jande ko nak tibai..tapi xde sorang makcik pun nak tibai ko..hehehehehe..erk..prbandingan?? on my way..hehehe

    ReplyDelete
  3. tu la ko x tau...rupa x der...kita menang dgn cara dan gaya kita...taste org2 tua ni len...mane ko tau budak...

    ReplyDelete
  4. ishh man ni.mak cik kentin pn ko nk sapu gak??
    pe daa~ laki die 2 mmg tak gne.huh.smuga kite tak jumpe laki yg mcm 2.

    ReplyDelete
  5. huh xde sape ke yang tolong terajang manaer kilang tu? ke die pakai ilmu kebal? mane la orang lain.. huiiii

    ReplyDelete
  6. nth..mak mentue makcik kantin tu hanya mampu urut dada meratap hiba..hahaha..

    ReplyDelete
  7. aku bleh tolong urutkan n tenangkan kakak comey tu...aku x sampai ati tgk org kene tindas ni...ishk3x

    ReplyDelete