Tuesday, December 15, 2009

MISI GAGAL


2 hari lepas aku call brader chef..da lebey kurang setahun aku lost contact dengan dia..sume salah aku..aku terlalu bangang n bebal sebab nak kejar benda yang sepatutnya aku langsung xpayah susah payah penat-penat kejar..aku jadi orang yang xkenang budi..sian brader chef..

kesedaran nak mintak maaf kat brader chef da ade lame..sejak 3 4 bulan yang lepas lagi..tapi aku rasa kena tunggu masa yang sesuai..aku xmo say sorry tru phone or sms..sebab senior aku cakap face to face ( seterusnya mouth to mouth..) better dari sms..so..aku pun tunggu..sampela 2 ari lepas..

aku call cakap nak jumpa..dia pun ok je..dia janji nak datang lepak kat kedai tempat aku kerja..semalam aku tunggu dia datang..dari tengahari sampe petang..xde aku nampak pun keta wira die..adeyh..

juni..satgi brader chef nak p..bini brader chef dengaq brader chef ckp ngn juni semlm..ps2 dia pkiaq bkn2..stg tlg jls st kt dia na..

msg yg aku dapat dari brader chef membuatkan mata aku terbeliak sket..BINI?? dia da ada bini?? hahaha..aku pun cakap ok..xkan nak takut ngan bini die?? lagipun aku xsalah..hehehe..

beberapa ketika kemudian..sebuah keta perdana putih hitam berenjin turbo datang park kt depan kedai..brader chef kuar dengan sorang pompuan.. tercapai gak impian brader chef nak pakai perdana..

aku pun dengan senyuman (aku pun xto senyum aku tu eklas ke x) tegur bini brader chef..1st aku tnya nama..so that nanti senang nak berkomunikasi..ceh..

aku :
so..apa yg perlu diexplainkan?
bini : geleng kepala sambil matanya langsung xtengok aku..cilakak btol..
brader chef :
tanyala pa nak tanya..satgi xpuas ati plk
bini : geleng lagi..muka masam macam taik kucing diperah asam limau..

da dia diam..aku amik kesempatan borak-borak ngan brader chef..muka bini dia langsung xberubah..masam dan terus masam..cait..

pastu..brader chef pegi isap rokok..maybe dia nak bagi privacy kat kaum pompuan nak borak kot..

bini brader chef trus diam membisu dan memasam..bila aku cakap..dia jawab ngan angguk n geleng ja..muka dia trus memtepikan aku..aku da suam-suam strt nak panas..bangang btol pompuan ni..maleh aku nak panjang-panjang cite..aku pun cakap kat bini brader chef seringkas mungkin..yang aku xde pape pun ngn brader chef..aku kenal dengan brader chef b4 die jadi laki orang lagi..pastu aku tanya bini brader chef ada apa-apa lagi nak tnya..dan keadaan bini brader chef still lagi macam tadi..die ni pekak ke bisu..ke bodoh xpaham bahasa melayu yang aku cakap..cilakak btol..

aku da panas..dia ingat aku terliur sangat ke dengan laki die tu..(walopun meleleh gak la tengok perdana berenjin turbo hitam putih tu..dulu lepak ngan aku pake wira je lagi..) dalam ati aku nak soh pompuan ni berambus je..so aku pegi panggil brader chef..aku pun borak-borak dengan brader chef..sengaja aku kuarkan cerita-cerita lama time kitorang lepak dulu..bertambah mencuka getah la muka bini brader chef..hahaha..pada muka..

4 da last time..brader chef tanya lagi bini dia kalau2 ade lagi yang xpuas hati..tapi keadaan bini brader chef still lagi sama dari awal tadi..memang sah dia pekak dan bisu dan bodoh..bengkek btol aku dengan bini chef tu..

"da datang cakap depan-depan pun xkan muka nak masam lagi kot," aku terlepas cakap dengan nada yang agak tinggi..

bini brader chef trus pandang aku..4 da 1st time sejak beberapa puluh minit tadi..akhirnya..hahaha..xpekak rupanya..niat aku nak teruskan lagi..tapi disebabkan tiba-tiba otak aku bley berfikir dengan waras..aku batalkan niat aku tu..brader chef datang bawak bini die jumpa aku untuk jernihkan rumahtangga dia..xkan aku nak keruhkan jadi teh ais kot..

"xpala brader chef..tu jala kot..cakap pun xmo kira puas ati la tu kot," aku membuat kesimpulan dengan sikit dimasukkan unsur-unsur perlian..

lepas tu diorang pun blah balik..bini brader chef langsung xpandang aku..apatah lagi nak bersalaman..xde adab btol..harap umur je lagi banyak dari aku..otak sempit..dia ingat laki dia tu ensem sangat ke..(memang ensem pun) ceh..muka da macam sial..lawa..tapi perangai macam gampang..lancau btol..patut pun Lokman Hakim benci dengan pompuan Kelantan.......



4 comments:

  1. selamber jer ko langgar minah tu..buntot dia la...laki bru pakai perdana dh kecah....pastu ko seylang laki die...huhu...dasar typical klonton gurl...

    jap2...suami dier ye..patut la pun angin smacam...hehe

    ReplyDelete
  2. haha sah2 la jeles tu.. jangan diusik da lepas ni..

    tapi apa salahnya hijack?? kui2..

    "TYPICAL" klontonese girl suxxxx! hahaha

    ReplyDelete
  3. aku terberdoa gak jodoh diorang pendek..hahaha..tp asenye xsiries kot doa aku tu..bley tak kalu nak cari masalah sket b4 abh cuti ni??

    ReplyDelete
  4. ko nak wat hal aper???ko jgn macam2... aku sengkeh ko kang...

    ReplyDelete