Monday, December 13, 2010

SILA DIET OK JUNI


oh, i dont want her, you can have her
she's too fat for me

she's too fat for me

she's too fat for me i dont want her, you can have her
please do that for me

she's too fat, she's too fat

she's too fat for me

MANIFESTASI CINTA

Apakah akan terjadi pada semua
Bila mentari dan sang bumi
Tak lagi saling memahami

Dan cinta yang sedia ada

Pupus sudah segalanya
Hanya tinggal sisa suka duka percintaan

Haruskan aku berdiam membisu

Berdiri membiarkan semua itu

Dan cinta yang sedia ada

Pupus sudah segalanya
Hanya tinggal sisa suka duka percintaan

Haruskan aku berdiam dan membisu

Berdiri membiarkan biarkan semua itu

Engkau nafas hidupku

Kau manifestasi cinta
Engkau nadi jiwaku
Dari detik terulang
Kau rahsia mimpiku
Kau manifestasi cinta
Engkau nadi jiwaku
kau manifestasi cinta

Sunday, December 12, 2010

TERIMA KASIH YA ALLAH

sedih..selalunya hanya baca di majalah or dengar dari mulut orang lain..n sekarang terjadi pada diri sendiri..even not exactly myself..tapi terjadi kepada orang yang pernah rapat dengan aku..sedihnya..berhari-hari aku melamun memikirkan betapa susahnya nak percaya..

lelaki itu..dimana letaknya rasa bertanggungjawab sehingga sanggup menceraikan anak bini semata-mata kerana nafsu??

lelaki itu..tiada rasa bersalahkah apabila membuatkan hidup seorang gadis yang naif itu tersiksa zahir dan batin??

lelaki itu..tiada rasa perikemanuasiaankah apabila sanggup menyiksa jiwa seorang ayah dan hati seorang ibu??

lelaki itu..tiada perasaan belaskah apabila membuatkan hidup seorang gadis harapan ibu dan ayah merana??

kerana nafus..hidup seorang isteri musnah..
kerana nafsu..hidup dua orang anak terabai..
kerana nafsu..masa depan yang tidak bersalah hancur..

lelaki-lelaki budiman..ingatlah..peranan anda sebagai seorang ketua tidak harus disalahguna..hargailah wanita-wanita yang sentiasa menyokong anda..janganlah terlalu lemah dalam menangkis godaan syaitan-syaitan durjana sehingga mempertaruhkan masa depan seorang gadis yang menjadi harapan kedua ibu bapanya.

dia sangat naif..dia sangat lurus..dia sangat bijak..dia sangat bertanggungjawab..
kasihanilah dia..lepaskanlah dia..berilah dia peluang untuk menikmati hidupnya..perjalanannya masih jauh..janganlah kerana keengganan mereka..nyawanya dipertaruhkan..

kasihanilah dia...

doaku dari jauh..semoga Allah tamatkan segala penderitaanmu..
Amin....

Monday, November 15, 2010

TERIMA KASIH

melepak dan bercerita..terasa insaf dalam syukur..
insaf kerana keadaan dia dan mereka lebih teruk berbanding aku..
syukur kerana dikurniakan sesuatu yang lebih baik dari sebelumnya..

Sunday, November 14, 2010

HUJAN BUNGA DI KUALA LUMPUR

aku tak kisah aku xhairan..
buatlah buat dan buat..
tonggeng atau nganga..
teruskan teruskan teruskan..
sampai bosan dan sawan..
aku suka lihat aku suka tengok..
walau terasa bongok..
suatu hari nanti..
kau bakal rasakan..
penyesalan yang tiada sempadan..
bukan mendoakan..
tapi sekadar peringatan..
jangan salah anggap..
kerana aku bukan gagap..
cuma mereka yang lembab..
mata aku tak sembab..
cuma otak lambat pick-up..
tapi aku dengar semuanya..
aku tahu niatnya..
aku tahu sebabnya..
tapi jangan risau..
aku tak sasau..
aku tak menggagau..
cuma kau yang risau..
oh..
terdetik mahu memuaskan hati..
sudah bertekad tak ikut hati..
biarlah jarum peniti..
menjadi raja menjadi pengganti..




Wednesday, November 10, 2010

4 DA 1 4 ME 4 EVA


i love you..with all my heart..
i dont care what they will say..
as long as u are always be by my side..
this love will remain everlasting..
yes, sometimes i betray u..
when i kept on thinking about the shit..
i am really sorry..
but i do love you..
i love the way you love me..
i adore the way you hit me..
i miss the way you kiss me..
i like the way you say everything to me..
we were meant to be hurt by them..
and we are meant to be with each other..
hey!!
the way you treat me..
when i was not able even to open my eyes..
i will keep it..
for the rest of my life..
that was the sweetest memory..
and i will never let it fades away..
hey!!
you have tried to do everything..
just for me..
dont worry..
even though it will takes my whole lifetime..
i will always be there..
giving my supports..
giving my kisses..
giving my hugs..
so that your smile will never end..
yes!!
i am so proud of you..
being with you..
and remember one thing..
i will never let anybody else to feel the same feeling as mine..


Monday, November 8, 2010

YES AND NO

when my eyes are staring..
when my mind is reading..
my mouth can say nothing..
i am speechless and confuse..
what the hell is happening???
are they insane?
are they stupid?
yes, they are so very stupid..
when they are proudly showing off their stupidity..
do i look like i care?
i was..
and i am not..
na na na na na na na na
hey you..
why are you just sitting there?
lets dancing and smiling..
fucking and pumping..
oh..forgot..
you are not good in it..
but very nice in pretending..
what??
no i am not..
like you obviously..
oww dear..that dress is not suitable..
you have to wear this dress..
keep it tight ya..
promise??
but..who are you?
what are you?
have you ever see me?
no no no..
see through me??
no no no..
so???????




Thursday, November 4, 2010

DOLU DOLU


bapak dia ustaz..tapi perangai dia macam jembalang.. mak dia mualaf cina..tapi muka dia kaler macam kling..

dia jahat..polis suka cari..sampai dalam rumah polis geledah..sebab tu dia lari..kalau dia tak lari..aku takkan pernah dapat kenal dia..terima kasih polis..


dia hitam..tapi sweet..hahaha..sebab tu dulu aku suka makan..sebab dia yang tolong letakkan lauk dalam pinggan aku..so..bolehla aku tengok dia sambil senyum-senyum gatai..

dia berat mulut..tanya nama pun tak jawab..last-last dengan bangganya aku cakap kat diorang..nama dia RIZAL..hahaha..konon aku sorang ja yang tao..


dia suka sengeh..sebab tu aku sanggup menapak ke pondok guard sebab nak usya nama kat buku rekod pak guard..dengan birthday dia sekali aku tapau..


dia baik..aku tipon nak wish gudluck..dia datang bawak nasi goreng..baiknya dia nak bagi aku nasi goreng sampai dia dengan kawan-kawan2 dia bergaduh dengan pak guard..apala..sapa suruh pak guard tak bagi masuk kan..


dia tak nyanyuk..sampai sekarang dia ingat pipi merah aku..sebab dulu lepas bermain-main aku terus pegi makan..dia kata dia suka macam tu..haha..

Sunday, October 24, 2010

KAMU SANGAT SALAH!!!

ya..aku mengaku..dulu hidup aku memang tak ada arah tujuan..memang hidup aku terumbang-ambing..semuanya kerana kebodohan aku yang terlalu mengikut kata hati. tapi sekarang, aku sudah bahagia. teramat-amat bahagia. aku dapat semuanya yang tak pernah aku dapat sebelum ini. kasih-sayang, perhatian, duit dan persahabatan yang seakrab adik beradik.

ya..aku mengaku..dulu aku selalu bertindak tanpa akal. tapi aku telah lama cuba membetulkan semuanya, tapi tidak pernah diterima dan akhirnya, aku disalahkan sehingga ke hari ini. tapi aku tak kisah, sebab aku tahu hidup aku tak akan terjejas walaupun aku dikatakan hidup tanpa arah tujuan.

ya..aku mengaku..dulu aku terlalu mementingkan keegoan..tapi sekarang aku telah belajar dari kesilapan, dan jika aku masih dikatakan hidup dalam penyesalan, itu semua salah. aku bahagia dengan apa yang aku ada sekarang.

selepas aku sedar semuanya..aku tak pernah rasa ingin masuk campur urusan sesiapa. aku tak mahu peduli pun dengan apa yang orang lain buat..aku tak mahu merosakkan kebahagiaan sesiapa..kerana..aku bahagia bila kau bahagia.....


Wednesday, October 20, 2010

SHUTTING DOWN

semua orang pernah melakukan kesilapan dan aku akui..aku sendiri sangat susah nak memaafkan kesalahan orang lain..lebih-lebih lagi bila kesilapan yang dilakukan itu adalah satu pengkhianatan. satu-satu aku cuba betulkan..dan bila orang tidak mahu menerima pembetulan itu, aku lepaskan. tak ada guna aku memaksa bila orang tidak mahu menerima.

tapi bila aku dikatakan angkuh kerana keegoan aku, dan aku disalahkan kerana dikatakan tidak pernah cuba membetulkan kesilapan yang telah aku buat, aku hanya berdiam diri. kerana aku tahu dan kenal siapa diri aku yang sebenarnya.

engkau..sejak lama dahulu, aku sudah cuba betulkan apa yang tersilap, tetapi engkau menolak..dan sekarang engkau seolah-olah menyalahkan aku walaupun engkau sebenarnya yang tidak mahu menerima. dan sekarang engkau bergembira dengan percanggahan ini sedangkan dahulu engkau yang menafikan sekeras-kerasnya.

aku belajar dari kesilapan. aku tidak mahu membuka segala-galanya kerana kebahagiaan engkau lebih penting. aku gembira melihat engkau gembira. aku tidak mahu merosakkan semua itu kerana aku juga bahagia. apa yang tidak mampu aku dapat telah aku perolehi.

aku mampu bersabar kerana mereka dan dia ada di belakang aku. sejauh mana aku mampu?? aku pun tak pasti..

ingatlah, aku bertekad untuk berdiam diri demi kebahagiaan engkau...

Wednesday, September 15, 2010

wahwahwah..berani betul dia nak datang rumah aku raya-raya ni..siap nak buat surprise lagi..surprise kepala butuh lu la...nasib baik aku dapat tao sebelum muka dia tersembul depan pintu rumah aku..kalau tak satu mata ayer boleh tao yang dia tu memang jahanam..aku da cakap...sujud minum air basuh kaki aku pun..selagi aku tak hilang ingatan..memang smpai mati pun aku takkan maafkan..lagipun hidup aku tak kurang sikit pun kalau aku tak jadi membe dia..tak perlu canang satu perlis yang hang nak berbaik-baik..nak minta maaf kat aku..sebab satu perlis memang dah tao yang aku memang takkan terima sepatah perkataan pun dari hang...

AKU JATOH CHENTA

aku tak ingin kau menangis bersedih..sudahi air mata darimu..yang aku ingin erti hadir diriku..kan menghapus dukamu..sayang..kerna bagiku kau kehormatanku..dengarkan..dengarkan aku..

hanya satu pintaku..untukmu dan hidupmu..baik-baik sayang..ada aku untukmu..hanya satu pintaku..disiang dan malammu..baik-baik sayang..kerna aku untukmu..

semua keinginan akan aku lakukan..sekuat semampu ku sayang..kerna bagiku kau kehormatanku..dengarkan..dengarkan aku..

Sunday, September 12, 2010

HULURKAN TANGAN RINGANKAN BEBAN


hari ini family sebelah arwah tokwan aku buat gathering. ala-ala macam perhimpunan family dari nenek moyang sampailah ke generasi hari ini..and if i am not mistaken la..aku ni second last generation..buat masa sekarang ni la..acara-acara yang diadakan..biasala..makan-makan..then bergambar bersama family masing-masing..then bagi hadiah kepada warga tua..duit raya dekat budak-budak..then the whole big big big family bergambar sama-sama..

best tu memang best..kira agak kurang menyesal la aku hadirkan
diri..bukan apa..sebenarnya kalau majlis-majlis perhimpunan family yang macam ni dihayati betul-betul..especially bagi generasi-generasi muda sekarang ni..banyak kebaikan yang boleh kita dapat..

first..semestinyalah kita dapat kenal sanak-saudara..dan aku pe
rcaya inilah tujuan utama majlis yang seperti ini diwujudkan..orang-orang muda boleh kenal atok nenek..atok nenek pun boleh kenal cucu cicit..lagi pula orang-orang muda yang kebanyakkan bermastautin or study di luar perlis or even di luar negara..contohnya..akula..senang sikit nak bercerita if based on our own experience kan..

sekolah rendah memangla aku ada dalam perlis saja..tapi hidup aku time tu dengan membe-membe saja..tak pernah fikir pun pasal saudara-saudara tak kira jauh dekat..masuk form 1 aku dah keluar dari perlis..naik form 4 lagi jauh aku pergi..sampailah sekarang ni..kalau balik cuti pun sibuk mencari membe-membe saja..kalau mak ayah aku ajak pergi melawat saudara-saudara..jangan harapla..so..di kalangan adik beradik aku yang lain..aku yang paling tak kenal saudara..kira kalau ada berselisih bahu kat tepi jalan pun konfom buat donno saja..

ada pula yang kita kenal..kalau jumpa boleh borak sampai tak ingat dunia..tapi rupa-rupanya sedara sendiri..macam tadi aku jumpa membe sekolah rendah aku dulu..we used to be friends la..quite close sampaila dia kena lompat kelas..ala..exam PTS time darjah 3 tu..kalau lepas bolej terus naik darjah 5..rupa-rupanya dia ada jugak pertalian sedara dengan aku..sumpah sebelum ni kitorang tak tau..

lepas tu..ada jugak yang kenal..cam muka..familiar..selalu sangat terserempak kat Pasaraya Permata Mata Ayaq tu..tapi tak pernah bertegur sapa..senyum lagilah mustahil..rupa-rupanya suku sakat jugak..lepas ni kalau jumpa bolehla senyum-senyum kambing..

tapi mustahil boleh cam semua yang hadir..especially yang memang berkeluarga dan bermastautin di luar perlis..sangat ramai sampai da macam kenduri kawen plak tadi..

tapi..apa-apa pun..diharap agar majlis yang macam ni sentiasa diadakan dari tahun ke tahun supaya tali persaudaraan takkan putus dengan sia-sia..aku pun tak ada apa-apa sumbangan pun..tapi asal pergi tunjuk muka sebagai tanda sokongan kepada penganjur yang bersusah-payah organize majlis ni..rasanya sudah agak berpatutan kot..



Thursday, September 9, 2010

KOPI KAPAL API

bila dah tak suka..semuanya jadi tak betul..eh..bukan tak suka sebenarnya..tapi mencari jalan keluar.. malas nak menyerabutkan akal fikiran..lagipun perlu menghargai orang yang sentiasa menghargai kita..

sedikit khilaf telah menghancur musnahkan ikatan yang bertahun-tahun tersimpul..diri sendiri yang membiarkan khilaf itu merebak dan akhirnya berjaya menyebarkan virus-virus sekaligus mengkacau-bilaukan kepala hotak..

bukan tak mahu..bukan tak faham..bukan bersikap pentingkan diri sendiri..tapi menolak rasa kasihan ke dalam lubuk hitam pekat (???) supaya segala-galanya kembali seperti sediakala..

yang dulu lebih berpotensi untuk kekal ke kiamat..yang dulu lebih cerah peluangnya untuk sama-sama berjalan-jalan..terimalah walau pahit dan tak sekaw kopi kapal api..yang amat menyakitkan mungkin akan menjadi yang amat sangat terbaik untuk kita..


Wednesday, September 1, 2010

NO NEED DEAR


u dont have to smile
because i'm fine without it..


u dont have to say a word
because i'm fine without it..


u dont have to stare

because i dont need that..


u dont have to care

because i dont need that..

u dont have to try
because i'm happy now..

Monday, August 30, 2010

TOCEI TOCEY TOCANG

nak puaskan hati semua orang memang payah
tapi tak mengapa
asalkan hati aku puas
dan aku boleh bergembira
walaupun kadang-kadang kepuasan itu melanggar tatasusila
walaupun kadang-kadang kegembiraan itu menjengkelkan mereka
aku tak kisah
sebab aku mahu bebas
aku tak mahu terikat dengan mereka yang terlalu mengambil berat......kononnya..
tetapi kepada yang ikhlas
menegur dan mengingatkan
terima kasih
aku terima keikhlasan itu
walaupun aku masih belum mampu mengatakan YA

Sunday, August 22, 2010

TAK KUASA I......


korang cakap aku pelik.. aku tak heran pun..
korang cakap aku gemok.. sukeati aku la..
korang cakap gedik.. apadahal..
korang cakap aku pemalas.. tak kacau nenek korang pun..
korang cakap aku sombong dan angkuh.. pegi mampus..
korang cakap aku bodoh.. korang pun sama je..
korang cakap aku jahat.. xdelah..aku baik je..
korang cakap aku kurang ajar.. peduli apa aku..

korang cakap aku apa apa pun.. aku tak kisah derrr..
yang aku tao..aku ialah aku..
dan aku tao apa yang aku buat dan perlu buat..
xgitu............
jaga anu sendiri je..

Wednesday, March 17, 2010

SETTLED!!

setelah 56 hari..at last..sumanya da setel..a lot of thanx to my beloved abea..4 owez be by my side dalam 56 ari ni..klu dia xde..aku xasa aku mampu nak face all of dis sorang2..thnx to my new fren gak..budak kecik rambut putih sbb kasi aku pakai lori ko..for FREE..klu xde ko..canela aku nak wat keje tu kan..thnx gk to farah ain sbb byk teman aku when i was alone..jln2 downtown..lepak steamboat..release tension aku sket..

dalam 56 ari aku susah ni..byk bnda yg ak da blajar..mcm2..n yg plg bg kesan dalam idop aku..frenship..selama ni aku terlalu memandang tinggi nilai persahabatan..n sampe satu tahap makan diri sendiri..persahabatan tu macam tikam aku dari belakang..adoi..aku blajar mcm mana perkhidmatan yang sepatutnya dibayar ratusan ringgit tapi diberi free..
atas nama sahabat..aku blajar mcm mna seorang pesalah yang menjadi buruan polis sanggup merisikokan diri sendiri untuk tolong seseorang yg baru je dia kenal..atas nama sahabat..ada juga yg kunun prihatin..atas nama sahabat..tp kprihatinan diorang bertanya tu bkn untuk menolong..tapi untuk dijadikan sebagai salah satu pengetahuan am..ataupun dijadikan salah satu topik yg nk diborakkan di kedai2 mamak..dan masing2 wat kesimpulan sendiri..wahh..hebat btol diorang..mcm sial..ada gak..atas nama sahabat..ajak aku lepak jalan2 mcm dulu2..tp d akhir ayat..ade plak bunyi.."jom r pegi..bley ko blnje aku.." tu je motifnya..maybe duet is everything skrg ni..tp bg org yg mcm aku..frenship is not about money..time banyak duet..ko la sahabat aku dunia akhirat..time susah..masing2 cbok nak wat forum bincang kenapa aku slalu buat masalah tnpa amik peduli pun apa sebenarnya yang jadi..
ada satu ari aku berjalan dengan salah sorang sahabat aku..
sahabat ; ko tao x suma yg jadi ni sbnrnya salah ko sndiri?
aku ; pesal plk?
sahabat ; klu ko xcari masalah..bnda cmni xkan jadi
aku ; bkn aku yg cari masalah..aku pun xmo bnda cmni jadi..ko xto pape jgnla senang2 je ko
nak salahkan aku..
sahabat ; citela pe bnde yg sbnrnya tu
aku ; diam................
perlu ke aku bercerita?? aku ada sebab ak sendiri nape ak xprlu critakan sumanya dekat diorang..n prlu ke diorang wt kesmpulan sendiri kalu diorang xto pape langsung?? xperlu aku ase..klu aku trpksa brcerita sekadar untuk nk memuaskan ati diorang..aku perlu bercerita from A to Z...n if aku prlu brcerita semuanya kat diorang..aku trpaksa mmbuka aib..bkn sje aib aku..tp aib org len gak..perlu ke aku wt camtu?? ade org yg ak bley critekan anythng..tp die sndiri pun brtndak tnpa dgr dr pihak aku..so..pe lg yg ak bley wt?? n at last ak wt kptsn..pg matila diorang..ak xmo pduli pe yg diorg nk ckp psl aku..at lis ade gak yang phm..btol pe yg abea ckp kt aku..
"sepyo bulih oyap gpo2 pun sbb sepyo xdduk nge kito..adieq sbr r deh"
aah..ak mmg sgt sbr..sgt2 sabar..tahniah juni..hehe..
ade gak yg slama ni bangga melaungkan nilai2 sahabat..tp bila ada slack sket yg aku wat..trus aku digugurkan dr list..its ok..wlopun ade sket trkilan tp ak konfdenkan diri aku..pe yang aku wat btol..dan aku akan sgt2 nyesal klu aku xwat pe yang aku da wat..yeah!!!

second thing dat ive learnt..dengki..xkemana pun klu asyik brhasad dgki kt org..ckupla ngn pe yg kite ade..wahh..bkn nk brcramah agama..tp even aku ni xdela sealimah mne..ak tao dengki kt org tu dosa..mmgla byk lg dosa2 yg ak da wat..tp xde niat ak nk tmbh dosa2 aku nk brdengki-dengkian kt orang...masa mula2 janji cantek je..xkisah..ok..oryte..no hal..tp lama2 berubah..ak langsung xdpt pkir reason npe die wt cmtu..yg ak dpt pkir..die dengki..die jeles..tp nape?? kalu nk ckp bab duet..mmg aku surrender..ak xbyk duet..so..klu dengkila sbb die wt cmtu..aku xde hal..ak bley wat cara len..xde hal..n thnx gak bcoz in a certain way..die da memudahkan keje aku..wlopun aku trpksa menderita smpe skrg..its ok..
ade gak yg dengki+selfish..korang pke tudung sampe buku lali pun..korang smyg tungging trbalik siang mlm pun..klu ati da mcm bangkai..xpyh mmpila nak msuk syurga..korang ikot aku je masuk neraka..haha..dala muka udoh..mulut mcm longkang..patutla sekor jantan pun xde nk kt korang..klu ade pun yg kepala berlubang tiga..da mcm org asli da aku tgk..arini ari korang..sok2 ari aku plk..klu ikotkan ati..mmg berbuih mulut korang ak kejekan..korang bley wt clake kt aku..aku spuluh kli bley bg blek clake tu..tp dsbbkan aku igt pesan abea..aku sabarkan ati..
"kalu adieq mkir gano susoh payoh abea loni..adieq sbr deh..bia abea sore jah prngai udoh..abea xsey adieq wt kokse"
penagih dadah pun tao berfikiran waras..apetah lagi korang yang kononnya sangat beriman tu..pigida..

n plz..dont judge pipel klu kite xkenal sape die sbnrnya..n dont simply trust pipel even kite da 14 thun knal die..

kepada sahabt2 sekalian..aku ttp mcm dulu..nilai persahabatan bg aku sgt tinggi..sbb ak tao xsuma sahabat sanggup pijak kepala sahabat sendiri..tp once sahabat tu betray aku..ak sanggup masuk neraka klu hnya sbb ak xdpt maafkn sahabat itu..

Saturday, February 6, 2010

aku yang pemurah..

sahabat sahabatku sekalian..di sini ingin sekali aku menasihati sahabat sahabat sekalian..
BERSEDEKAHLAH walaupun doposen..

last week..membe aku..encik polis datang..ada urusan di sini..sambil2 tu sempat gak la dia ngula jumpa aku..kitorang pegi lepak kat downtown cheras..sonok aku nek kete polis..ase macam inspektor aleza plak..

lepas penat2 pusing downtown tu..kitorang lepak minum kat kedai..pastu..tengah aku syok2 kira duet aku yang xbpe nk banyak tu..datangla sorang makcik bertongkat sambil memegang tisu..and macam bese..adela sorang yang datang ngan makcik tu..penunjuk arah kot..

makcik tu hulurkan tisu kat aku..dan semestinya tisu doposen tu berbayar..aku pandang encik polis..encik polis pandang aku sambil senyum2..

"bagi ja la.."

aku pun terus hulurkan dua helai not biru yang ada kat tangan aku..sambil senyum..nak tambah pahala..

tengah syok2 borak..tiba2 datang sorang laki tegur encik polis..dipendekkan cite..encik mata besar tu membe encik polis..dulu dia penah ada kes..pastu encik polis ngan beberapa lagi encik2 polis yang len tolongla encik mata besar..encik mata besar ni pemilik salah satu kedai baju yang ada kat downtown tu..dia cakap lepas minum ni pegila kedai dia amik baju..AMIK??

mula2 tu aku segan gak la nak pegi maen amik je baju kt kedai tu..tp disebabkan 'dihasut' oleh encik polis..aku pun capaila 2 helai baju..tapi encik mata besar cakap,

"aik..xkan 2 lai je..amikla lagi.."

AMIK LAGI?? aku sengeh sambil geleng kepala..mau tapi malu..

dia tengok aku tercegat je kat situ..encik mata besar pun amikkan aku baju..baju..baju..baju..xcukup dia kasi yang gantung gantung..dia bukak lagi kotak baju..and kasi lagi baju..baju..baju..baju..and baju kat aku..xcukup dalam kotak..dia bawak kitorang pegi van dia kat tepi jalan..and lagi sekali di kasi aku baju..baju..baju..seluar..seluar..baju..baju..baju..and baju baju baju baju..sangat banyak dia kasi aku baju..sangat sangat banyak..aku da naek segan..tapi naek syeh aku tengok baju baju tu sume mengatasi rasa segan aku..aku pun pilih dan pilih dan pilih dan pilih baju baju baju baju yang aku asa aku berkenan..

akhirnya..penuh bonet keta polis yang encik polis bawak ngan beg plastik baju..bukan setakat aku ngan encik polis ja yang dapat..encik mata besar siap tolong bungkuskan baju baju baju dan baju untuk pegawai encik polis..ASP Sabtu kalu xclp nama pegawai tu..terima kaseh encik mata besar..dia siap soh pekerja dia cam muka aku..next time pegi aku bley amik ja seberapa banyak baju yang aku nak..fuh!!!

kol 5 pagi aku sampe umah..dengan senyum lebar..prasaan ngantuk yang berkobar2 hilang trus..

so kawan2..bersedekahla..murah rezeki kita kalu kita murah ati..sedekahla..walopun kita tao itu sume sindiket punya keja..ikhlaskanlah hati seikhlas mungkin..xdapat on da spot..laen masa msti dapat..

Wednesday, January 6, 2010