Sunday, February 13, 2011

TRANSFORMATION

saja nak tunjuk transformation aku dari baby sampai sekarang..tapi untuk dis post aku rajin nak taip sampai aku sekolah rendah je dulu..bosan2 buat esymen..saja nak segarkan hotak..


time baby2 dulu..ahaks..hitamnya aku..nasib baik sekarang da putih..wawawwawa..aku dulu lahir kat perak..kat kuarters guru SMK Dato Idris, Pantai Remis..bapak aku mengaja kat sekolah tu dulu..dalam lima2 beradik..aku sorang je yang lahir kat perak..yang semua kat Perlis..



yang ni time aku umur setahun..hahaha..bedak sejuk..pakai skirt..kepala bulat..muahahaha..so bukan sebab aku da tua..tapi memang dari kecik rambut aku sikit ok..yang paling aku ingat mak aku cita..dulu aku selalu ikut budak2 sekolah bapak aku naik lori pegi kebun atas bukit dekat umah aku tu..pastu main2 dalam lubang orang korek nak tanam tiang rumah..pastu balik rumah nangis2 sebab p**n masuk pasir..pedih..hahaha..patu abang aku selalu bengkek je ngan aku sebab tiap2 senja kena pegi cari aku suruh balik rumah..then..time aku umo 4 tahun..kitorang satu family pindah pegi Perlis..sampailah sekarang..



ni plak gamba aku kat tadika..jangan xcaya..aku tadika PASTI tao..pada sapa2 yang xtao PASTI tu ape..sila google..haha..PASTI tu tadika yang Islamik la..well...haha..kat tadika ni tak boleh pakai seluar..tapi aku dulu..dengan membe2 aku..punyala sangap nak pakai seluar kat tadika..sanggup bawak bekal seluar pegi tadika..time nak balik tu..sementara tungu pakcik van merah datang amik..kitorang pegi tuka seluar dalam toilet..pastu stay je kat dalam toilet tu sampai van merah datang..puas dapat pakai seluar kat tadika..even dalam toilet je..bila van merah sampai..terus berlari sekuat hati naik van sebab xmao kasi cikgu marah..



yang ni gamba kat Langkawi kalau tak silap aku..pegi hantar maksu aku..hanta ke mana aku tak ingatla plak..time aku ingat lagi..betis aku berdarah sebab terjatuh time tengah panjat2 benda alah tu..abih skirt aku yang cantik tu..tengok kasut merah ngan stokin bunga2 aku tu..cantik kan?? haa....kasut raya tu..aku beli dekat KL time pegi rumah makjang..besala..kanak2 dapat pegi KL..heaven gila la kan..


ni moto yamaha bapak aku..moto ni la yang aku pakai time mula2 belaja bawak moto..bising gila..mak aku cakap aku pernah kena timpa dengan moto ni..masa aku kat Perak lagi..ala..kecik2 lagi..xtola pe yang aku buat sampai moto ni jatuh..aku belaja bawak moto time aku darjah 2 lagi..betina garitla katakan..tapi time tu nak naik tongkat tak agkat lagi..da start moto baru angkat tongkat..tapi sebenarnya aku memang da ditakdirkan terer bawak moto..nk wat cmna..muahaha...


ni gmba aku darjah 6..time dapt 5a UPSR..(sangat perlu untuk mention ye =p) tengok tudung aku..klako gile..hari2 penting cmni je aku lipat tudung smpai macam tu sekali..hari2 lain sarung cmtu je..sekolah rendah..biasala kan..time ni sebenarnya aku tengah sedih..cewah..hari keluar result UPSR tu sama hari dengan hari penyampaian hadiah akhir tahun sekolah aku..malam sebelum tu bapak aku cakap..
"esok ayah tak mau p sekolah sebab tahun ni xdak sorang pon anak ayah nek pentas"
aku pun diam jela..da memang btol..sebab tahun2 sebelum tu ada jugakla anak dia yang naek pentas..nak dijadikan cerita..UPSR punya result keluar..and aku dapat 5A..aku naek pentas..tapi bapak aku tak ada..sedih jugakla..tapi nasib baik balik2 je rumah..bapak aku kasi 50 hengget..trus aku pegi wt makan kfc..budak2 kampung la katakan....



next time aku sambung lagi..seronok plak kenang2 ingat2 kisah lama =)

6 comments:

  1. saya menang moto..hehe..siap buat V lagi atas moto ..eheh..

    ReplyDelete
  2. hitam legammmmmm.......
    hehehe

    ReplyDelete
  3. ko bubuh la gambar ko time besar ni hahaha.. kasi nampak sikit bezanya..

    ReplyDelete
  4. kotak magika..gilooo
    anonymous..sekarang suda putehhhh..
    joseph..saborla..nt rajin2 adela tu..hhaha

    ReplyDelete
  5. atas moto tuh...hahahahahahahahahahahahahhaa...mcm anak jin....hahahahaha

    ReplyDelete