Thursday, March 31, 2011

BAIK DARI TIDUR

hasil nukilan aku time boring dengar lecturer membebel kat depan kelas..




sebelum..

selepas..




acara selingan..
actor Filipina paling ensem abad ini..
first time aku JUMPA dia dalam cita drama Stairway To Heaven..
sekarang ni second time dia datang JUMPA aku..walawehhh..
dalam drama Marimar..
TV3 jam 3 petang..
ensem sial manusia ni..
mari kita cuci mata bersama-sama..



Dingdong Dantes (nama macam loser gila) as Cholo in Stairway To Heaven





Dingdong Dantes ( lagi sekali..nama loser gilos) as Sergio in Marimar



hensem gila kan mamat ni..tapi bila google dia dalam tenet..hampehhh..gamba bogel serta separuh bogel je yang banyak..takpelah..janji ada ketul2..walawehh..


Wednesday, March 30, 2011

AKU TAK RETILA..

perasan tak..kadang-kadang kan..kalau kita ada problem dengan balak kita ke...awek kita ke..scandal kita ke..mak bapak kita ke ( mak bapak aku rasa jarang kot)..mesti ada sesetengah membe kita yang baik hati mulia berbudi pekerti tolong kasi nasihat free punya..doesnt matterla membe tu laki ke pompuan kan..


senang aku bagi satu contoh situasi la..

encik mamud: aku gaduh dengan awek aku la wei
cik minah : nape? ( kalau cik minah seorang mami jarum)
la..yeke..nape pulak la korang ni (kalau cik minah seorang yang concern aka sahabat)
pehal ko nak kasi tao aku plk?? (kalau cik minah seorang yang malas nak dengar)
encik mamud : ko kan pompuan..mesti kau paham orang pompuan ni cane..tolongla aku..
(aku pendekkan cite..korang mesti paham punya)


aku bagi lagi satu situasi lah..

cik niah gaduh dengan boyfren..then membe dia encik wahab pun nasihatkanla dia..
encik wahab : ko kene paham niah..laki ni..dia bukannya macam ni..dia macam tu..aku taola sebab aku pun laki gak..laki je yang paham laki ni..


ha..camtula terlebih terkurang contoh yang mampu aku bagi..sebenarnya bagi aku la kan..kalau orang tanya pendapat aku about another girls..aku mesti tak tau nak jawab cane..sebabnya aku tak rasa semua pompuan or semua laki ada smilarities..yang common tu macam main game ke..amaun nasi yang diorang makan ke..minat kereta ke..shopping ke..kilat kuku ke..maybela sama kan..tapi bab hati perasaan ni..aku tak rasa diorang completely paham..

bagi aku la kan..just partner that particular person tu je yang paham partner dia cane sebenarnya..kan?? kalau tak takdela declare soulmate bagai kan..aku pun bila boyfren sahabat aku sendiri tanya sahabat aku tu sebenarnya bagaimana pun aku da xreti nak jawab..ke aku sorang je yang xreti??? whatever...hahaha





so..kalau orang tanya aku pasal pompuan..laki lagila kan..mesti aku akan jawab aku tak tau..lagi-lagi kalau pompuan tu aku memang tak rapat..kalau aku jawab pun..mesti aku akan cakap pendapat aku je..personal opinion aku pasal orang yang tanya soalan and pasal orang yang ditanyakan perihalnya itu..haha..wtf..ayat aku da macam macha teh tarik..

kesimpulannya..aku memang tak reti..muahaha..fahamilah partner anda sebaik mungkin supaya tak menyusahkan orang lain nak pegi soal siasat awek or balak anda plak..


aku tak suka jawab persoalan yang berkaitan gender..contoh macam..
laki dengan pompuan mana satu yang paling pandai masak
laki dengan pompuan sapa yang lagi pandai
laki dengan pompuan sapa yang kuat kentot
laki dengan pompuan yang mana satu lagi wangi
sebab bagi aku semua orang ada kekurangan dan kelebihan masing-masing..tak kirala lelaki ke perempuan..

p/s : Malaysia Hari Ini tengah discuss topik Cinta Tak Berbalas..so masing2 tengah cari salah laki ke pompuan..wtf!!

Tuesday, March 29, 2011

CAYANG MUCUK-MUCUK

aku bukan nak jual baju dalam entri ni..ahaks..saja bergurau senda di pagi yang hening.. saja nak menunjuk2 baju-baju kesayangan aku..wekss..

baju ni aku beli time nak pergi jalan-jalan zoo taiping..sepuluh hengget je uols..beli dekat kedai depan Jitra Mall..ahaks..merahnya makngahhh!! eh..ni baju aku..bukan baju makngah aku..



yang aku beli bundle pasar malam bawah umah aku ni ha..RM5 saja okay..walaupun begitu..tetap selesa dipakai kemana-mana pun jua..ewahhh!!


yang ni aku beli dekat Taiping..pekan Taiping..bapak aku cakap aku orang miskin sebab beli baju koyak-koyak camni...takpela daddy..janji i likeee =p harganya if aku tak silap RM35 kot..tak padan ngan koyak..tapi aku suka..nak buat macam mana..



yang baju aku dapat free..woot woot woot..macam mane aku bley dapat free..tengok sini.. (sila abaikan perot boncet itu) aku suka baju ni..rasa macam pakai baju mahal je..ahaks..wtf..ada satu lagi yang ala2 pattern sama tapi warna hitam..tak boleh post kat sini sebab baju tu belum basuh..wawawa..yang tu aku tak ingat beli kat mana..tapi harga RM10 jewwww..







3 helai baju sama pattern yang paling aku sayang..kalau ikut hati (dan duet) nak je aku beli semua warna and kartun yang ada..tapi apakan daya..bapakku bukan jutawan..
yang warna biru tu aku beli dekat uptown Kajang..RM13..celaka btol..sebab yang 2 helai yang lain tu aku beli RM10 je..

yang gamabr Mickey tu aku beli dekat CMart Arau..woot woot woot..beli sebab keesokkan harinya tu nak pergi tengok movie kat Jitra..hahaha..wtf..over gila..abih dah aku balik rumah tak bawak balik banyak baju..kenala pergi beli kalau nak pergi jalan-jalan..

yang warna peach kepala kucing tu aku beli dekat tempa yang sama dengan baju merah kat atas tadi tu..nak pergi Zoo Taiping punya pasal derr...


yang ni beli dengan bekas scandal..ooppsss...sorryy..RM15..mahal sket yang ni..beli dekat pasar pagi cina Penang..sebenarnya manik-manik hitam tu banyak..tapi semua da arwah sebab basuh pakai machine..fuuuuucckkk!!


yang pon baju free jugak (",)


baju paaaaaaaling mahal aku sejak aku study UPM..Body Gloves!!! woot woot woot!! beli dengan Pok Eid dekat Midvalley..sangat cantekkk nak mampus..ade hood wooo...aku sayang gilos baju ni..mungkin sebab mahal kot..RM45 after less 50%..means kalau takde less memang hareemmla aku nak beli..


yang ni beli time mula-mula aku sampai UPM..beli dekat Jusco..tapi enggak ingat dong Jusco yang mana satu..Cheras Selatan kalau tak silap aku..RM10 kot..ke RM15 ntah..yang pasti beli dekat Reject Shop ah..kuang kuang kuang..bunyi Jusco macam mahal je kan..sial betul..



haa.....yang ni baju paling latest aku beli..RM10 dekat uptown depan The Mines tu..ada banyak kaler pattern ni..tapi yang in berjaya menawan dan menambat hati lembut bak kapasku ini..belum pakai lagi nih..(pakai pegi jalan-jalan maksud aku) bau kedai lagi ni..


tamat sudah iklan baju bukan untuk dijual..yang lain2 belum basuh..kihkihkih..

Monday, March 28, 2011

GRRRRR...




pictures tell thousands words..and i've had enough of this shit!!
don't blame me because you know i've had enough!!
i will just go with the flow and you are the one who will decide which way to go..
and i have my own reason to follow..


TAKMAU!!

jangan pernah panggil aku kawan..bila kau datang bila memerlukan..itu celaka namanya..
aku hanya berkawan dengan manusia yang betul2 menghargai kawan..
dan aku hanya bersahabat dengan manusia yang menganggap aku sahabat..

menyampah betul aku dengan kau..
semua orang ingat kau baik..
semua orang ingat kau muslimah sejati..
semua orang ingat kau segala-galanya..

tapi hakikatnya..
kau tu sebenarnya zxsdnejdeijksbcux!!!
tambah lagi!!
ndsndnxcuhfrehfndj!!!!






aku tak rugi tiada kawan manusia macam kau..
aku boleh hidup tanpa bersahabat dengan manusia macam kau..

Thursday, March 24, 2011

HANTUK HANTUK KEPALA


minggu yang amat2 memenatkan..walaupun pergi kelas ala2 cekodok basi je..letih woh..malam celik mata kecilku luas2..siang tidur sambil sakit perut..asyik mengadap thesis paper yang macam zxsjdwikfdkf ni..dah la kena fikir macam2..sampai bersimpang siur otak aku ni..dah la aku ni jenis yang sangat malas mahu berfikir.. (salah aku ke?? haha..wtf!!)

kadang2 datang gak rasa malas aku nak belajar..nak kahwin je..nak jaga laki..nak masak kat laki..cewahhhh..so what?? aku memang pandai masak..peewiitt!!

tapi nanti kesian pulak kat bapak aku..penat2 dia buat aku suruh jadi modal insan yang berguna untuk tanah tumpah darah malaysia tercinta anak perlis yang berwibawa serta anak daa..ok..cukup!! cukup!! cukup!!

memandangkan aku love my daddy..terpaksala aku bersabar..sabar..sabar..sabar..

esymen ni semua tak kemana..(???)

hari ni mahu tidur awal..1 pagi consider early la kan..esok mahu ke kelas..naka pakai bedak pergi kelas..da berapa hari tak pakai bedak pergi kelas..

to all students out there..in there..inside there..outside there..
good luck!!

p/s : arini aku da sent draft yang kalau jual seposen pun memang tak laku..sory my beloved supervisor...cehhh..terus jadi beloved..

Wednesday, March 23, 2011

CERITERA CINTA..


tahukah engkau apa yang kurasa
ketika hatiku merindui
tika diriku jatuh cinta
tika diriku bersendiri



sudikah engkau turut merasa
gelora hati ku yang mendalam
cinta suci yang mencengkam
tersa sukar kutempuhi



memang niat ku mengharap
belai cintamu untukku
moga engkau sayang padaku



apa lagi andai bercinta
sudah pasti ku bahagia
keranamu memang kusayangi


ingin hatiku rasa disayangi
ingin menyayangi insan sepertimu

wadafak!! jiwang plak pagi2 buta ni kan..da la tiru idea aldit alfian..( betul ke eja camtu??) sekali sekala..nenek aku cakap tak salah pun..kalian sekalian duakalian tigakalian..doakan segala-galanya ye..insyaallah..

Tuesday, March 22, 2011

PASTI

sebenarnya aku tengah struggle buat researh paper yang like hell ni..semak betul aku dengan benda2 alah ni semua..perlu ke aku buat semua ni..sedangkan aku tak pernah pun bercita-cita nak jadi seorang pe ( peng/per/penye ) research paper ni..sebab aku tau research aku takkan boleh digunapakai walaupun di Somalia..wtf..

disebabkan kestresssan melampau..aku give up..berpinar-pinar kepala hotak aku nak mengadap..stress aku..stress!! eceh..over la plak ko kan..padahal keje ko memang cincai boncai je Juni..diam! diam! diam!

tiba-tiba kat tibi ( memang secara tiba2 okay..bukan aku sengaja ) tertayang pulak cite labu labi..sengaja nak suruh aku mengimbau kenangan2 retro aku plak..wth..kena2 ramai plak membe2 lama yang dah bebini berlaki..betul2 buat aku sengeh sorang2 sambil memory otak aku yang tadi da tepu dengan Soviet Society pekejadahnya tu kembali segar bugar macam fresh milk dalam peti..

owh..kejap..mau meneguk seteguk dua teguk fresh milk dalam peti dahulu..

owh..kejap..mau pergi berkencingan dahulu..

sudah..eh..kenapa aku rasa seperti mau makan kek coklat????
ok..nevermind..

mari kembali ke zaman retro norjunilaila anak azhar



for your information..hahahaha..wtf..apakah ini..okai2..ehem2..aku kecik2 dulu mak bapak aku hanta aku pergi tadika PASTI..korang tao pekejadahnya PASTI tu?? tau?? tau??
haa..walaupun aku ni begini ( bagaimana???) tapi aku dulu sekolah tadika PASTI tau..tau?? tau?? tau?? hahaha..annoying sial..
tadika PASTI tu tadika yang islamik you all..muahaha..mungkin mak bapak aku hantar aku ke situ dengan niat nak aku jadi ustazah kot..tapi malangnya hatiku tidak ke arah itu..wtf.. ( oh..no wonderla adik aku cakap aku jahiliah ) tapi next time la aku cerita kenapa adik aku cakap aku macam tu..sob sob sob..

cikgu kesayangan aku kat sini nama dia cikgu Salwa ( sorang ni je yang aku ingat pun ) yang lain2 memang lenyap terus dari kotak ingatan aku ni..celaka punya bekas anak murid..diam! diam! diam!


sila jangan cari aku..wtf..hahaha..rombongan kanak2 tadika ke Gua Kelam!! yeah!!
ok..takpe..bia aku tolong tunjukkan jalan kebenaran (PASTI kot)..
berdiri tengah 6 dari kiri..
ok..sila gelak kalau nak gelak..i dont mind..
p/s : dahi luas itu budak bijak..



ok..yang ni kalau nak tengok jugak..cari sendiri..aku da malas nak tunjuk..
memang konfom dapat cari..
Norjunilaila Azhar has her own trademark.ndsajdiwjjmxzs...
lagi sekali rombongan kanak2 tadika ke Kuala Perlis indah damai mempersona menggoda..

owh..lupa..tadika dulu aku adalah seorang yang amat bijak..perasan?? suka hati aku la..aku suka dapat nombor 1 dalam each and every exam..yang selalu bersaing dengan aku..tu.minah kerempeng tu..
no 4 dari kiri..siti hafizah nama dia..hehehe..
aku dapat nombor satu..and dia confirm no 2..bila da masuk sekolah rendah..dia selalu dapat no1.aku confirm no 2..bila da lama kat sekolah rendah..dia selaaaaaalu dapat no 1..and aku slow2 menjunam jatuh ke tebing no 10 ke atas..15 ke atas..dan seterusnya..
ok..aku memang PEMALAS..so??

p/s : dahi luas itu budak bijak

rombongan lagi!! rombongan kanak2 tadika ke batu pahat!! oh..seluar oren kesayanganku..baju kurung aku je yang tak cantik..=( orang lain semua bunga2 bagai..owhhh..mak suruh pilih kain bunga2 nak buat baju kurung..taknak..padan muka!! da 17 tahun baru nak menyesal..ptuiii..!!

p/s : dahi luas itu budak bijak

-simple joy as a child to be kept as everlasting memories..-

Monday, March 21, 2011

LAGI TRANSFORMATION

this time aku nak cite plak cerita-cerita time aku menuntut ilmu (cewahh ) kat Langkawi..the best memories yang aku ada..

ni if aku tak silap gamba time aku form 3 kot..gamba konon-konon ganas la kan..ahaha..macam gampang..tapi dulu belum ada lagi guna word "gampang" tu..time ni kitorang sangat takde keje..so posing-posingla kat belakang blok hostel..aku tengah bergantungan kat tangga tangki air sebenarnya tu..bajet otaila kan..cehh..

ada satu cerita yang memang aku mesti akan ingat sampai mati pasal gamba ni..even takdela lucu pun sebenarnya..tapi bila mengenangkan perangai gelabah membe aku sorang ni..aku rasa macam "bongok btolla hang ni komal oiii"

cmni..lepas aku cuci (time ni kan camera digital macam mahal nak mampus..so pakai camera yang kena isi kodakla) gambar ni..kitorang pun belek-belekla..pastu..membe selenga aku yang sorang ni cakap,

Komal : Eh, ni macam towel aku ja..(sambil tunjuk kat towel dalam gambar). hilang aritu..lama gila aku cari towel ni..
Aku tak ingat sape : try hang pi tengok kot2 ada lagi kat ampaian tu

si Komal ni pun terus mencicit pergi ampaian cari towel dia..2 minit kemudian dia masuk balik bilik aku sambil tersengih-sengih pegang towel dia tu..haihhh..terus dia buat syok sebab jumpa balik towel dia yang da lama hilang tu..terima kasih kat camera canggih aku tu..



ni plak gamba time aku form 2..abaikan sign yang aku tunjuk tu..zaman jahiliah la katakan..tu la gambar kelas aku..membe aku belakang tu nak rajin je kan..hahaha..tapi dia memang pandai pun..sigh..time prep ni..prep sekolah aku dulu wajibalghunnah pakai baju kurung okai..so aku sangat hairan dengan membe-membe aku ni..sekarang ni kalau aku pakai baju kurung..diorang macam taksub je..macam extraordinary je kalau aku pakai baju kurung..sedangkan dulu hari2 kot aku pakai bau kurung..just takla seayu sekarang kan..muahahaha..

time form 2 dulu feymes dengan main lastik2 orang..pakai getah gelang tu..pastu peluru dia pakai kertas yang dilipat kecik2..sakit jugakla kalau kena..aku paling suka main bende alah ni..

ada satu ketika tu =)..prep malam time tu..aku main bende alah ni dengan membe aku..tengah aku fokus kat koridor aim membe aku yang sembunyi kat dalam kelas..(dengan baju kurung tuuuu), tiba2 aku terdengar satu suara yang digeruni..

Pak Hassan : Hoiii yang di atas tu!!

aku paling je..tengok2 kat bawah..ketua warden aku dan berdiri sambil cekak pinggang sambil mata terjegil kat aku..terkedu aku kat situ..malas aku nak cita panjang..at last..dapatnla aku finishing daripada Pak Hassan yang memang ditakuti itu..fuhh..

tapi aku tak pernah serik main getah..sebab sangat seronok okay..dengan baju kurungnya..dengan beg yang aku memang galas 24 jam..kadang2 smapai ke blok form4 kitorang bley main kejar2 nak lastik orang..


fuyoooo...tengok buku tu..tengok meja study aku tu..fuyooo..fuyooo..bapak rajin aku..time ni dekat2 nak PMR da..bangun pukul 3 pagi tuu nak study tuuu..muahaha..siap buat nescafe tuuu..fuyooo..hahaha..macam cibai je aku rasa..sebenarnya sebelum ni kat dinding meja stdy aku tu penuh dengan poster kartun yang ak amik dalam Gempak ngan Utopia..tapi kononnya disebabkan nak PMR..aku "remove" semua yang tak diperlukan..mauahaha..konon2nyalah..tapi PMR aku hancuss gak..cehhh..


ni gambar konon bukti aku berada di Langkawi..ahaks..nampak helang tu? nampak? nampak? muahaha..tu baju outing sekolah aku..hahaha..aku simpan lagi sampai sekrang..sayang ooo nak buang ke..nak kasi orang ke..nanti bila aku da kaya aku nak buat frame letak baju ni..muahaha..over tak overla..aku peduli hape..

and of courselah gamba ni amik time aku outing..sebenarnya 3 tahun asyik outing tempat yang sama je..memang boringla kan..sebab tu dulu bila orang cakap Langkawi best..aku cakap biasa2 je..pergi melancong jalan2 cuci2 mata tengok punggung mat dengan minah salleh memangla best..

whatever pun..memories yang aku ada sepanjang 3 tahun aku belajar kat Langkawi are the best ever..

Saturday, March 12, 2011

SIAP READY!!


malam ni..eh..pagi ni..aku nak tidur..sangat-sangat nak tidur..da berapa lama asyik jadi manusia kurang normal..siang tidur..malam celik mata luas-luas..letih..lemao..binjao(???)..da puas aku try tidur..tapi masih belum ada rezeki nak berjaya..sigh..
tiba-tiba otak aku berputar ligat..ohh..aku kan di rumah sekarang..kenapa tak ambil kesempatan..aku pun membulatkan tekad..pasti..
esok nak suruh mak beli nasi lemak maklong kegemaran aku..
lepas tu tengah hari mao pergi makan kenduri membe aku kawen..kalau lauk mengasyikkan..aku mao makan banyak..sangat banyak..
petang..wan da cakap dia teringin nak makan pulut dakap..(kalau tak tau pulut dakap tu apa..cari sendiri)..
bukan setakat pulut dakap je dalam kepala otak aku sekarang ni..aku nak beli laksam..lepat pisang..apom..cucoq keria..tepung talam..dan lain-lain kuih muih yang aku rasa nak lahap nanti..
malam maybe ayahanda buat BBQ..sebab wan cakap dia teringin nak makan itik..itik for my dad is not a big deal.. (",)..banyak sangat kat belakang rumah ni..memandangkan aku tak makan itik..aku bercadang nak makan steambot banyak-banyak..sebab abang aku da janji nak buat steambot..
aku nak makan banyak!!
aku nak makan banyak!!
aku nak makan banyak!!
since aku da ada kat rumah..
since pabila pulang ke Kolumpo aku da miskin..
since aku akan insyaallah berdiet kerana tiada wang..
baik aku ambil kesempatan ni makan semahu-mahunya..
go go go Juni!!!
owh..lupa..hari Ahad kat tempat aku ada "nat"..
"nat" ialah sejenis pasar pagi..
tapi aku belum ada plan apa yang aku perlu beli dan makan dan mengtekedarah kat nat tu nanti..tapi insyaallah aku akan makan banyak lagi..
owhh..lupa lagi..
aku da pesan kat mak aku untuk buat puding roti Ahad nanti..boleh makan dalam kereta..
tiba-tiba aku terfikir nak request mak aku buat daging masak pauzi jugak..(nak tao masak pauzi tu apa..cari sendiri jugak)

perlu sediakan payung sebelum hujan bukan??


Thursday, March 10, 2011

2 MARCH 2011


birthday present from my Pok Eid
(",)
fisrt time dapat teddy bear ok..
(i just really want to consider it as my first time)
nama teddy ni Mr.JJ
ganti nama kucing Pok Eid yang hilang
comey kan
terasa aku begitu kiut pabila memeluk beliau
hahahah
so what???
sangat menghargai Pok Eid mengusung binatang besar ini dengan WNC beliau
jaoh dari Rawang ke Serdang
Terima Kasih Pok Eid
(ikut ringtone upin ipin ye)
tapi..
tiba-tiba aku rasa tak layak nak simpan teddy
sebab..
second day aku peluk dia
leher dia da terkoyak
ohhh..
nak jahit kurang reti..
takpela..
kalau terkoyak suruh Pok Eid beli baru
('',)

Wednesday, March 2, 2011