Wednesday, March 30, 2011

AKU TAK RETILA..

perasan tak..kadang-kadang kan..kalau kita ada problem dengan balak kita ke...awek kita ke..scandal kita ke..mak bapak kita ke ( mak bapak aku rasa jarang kot)..mesti ada sesetengah membe kita yang baik hati mulia berbudi pekerti tolong kasi nasihat free punya..doesnt matterla membe tu laki ke pompuan kan..


senang aku bagi satu contoh situasi la..

encik mamud: aku gaduh dengan awek aku la wei
cik minah : nape? ( kalau cik minah seorang mami jarum)
la..yeke..nape pulak la korang ni (kalau cik minah seorang yang concern aka sahabat)
pehal ko nak kasi tao aku plk?? (kalau cik minah seorang yang malas nak dengar)
encik mamud : ko kan pompuan..mesti kau paham orang pompuan ni cane..tolongla aku..
(aku pendekkan cite..korang mesti paham punya)


aku bagi lagi satu situasi lah..

cik niah gaduh dengan boyfren..then membe dia encik wahab pun nasihatkanla dia..
encik wahab : ko kene paham niah..laki ni..dia bukannya macam ni..dia macam tu..aku taola sebab aku pun laki gak..laki je yang paham laki ni..


ha..camtula terlebih terkurang contoh yang mampu aku bagi..sebenarnya bagi aku la kan..kalau orang tanya pendapat aku about another girls..aku mesti tak tau nak jawab cane..sebabnya aku tak rasa semua pompuan or semua laki ada smilarities..yang common tu macam main game ke..amaun nasi yang diorang makan ke..minat kereta ke..shopping ke..kilat kuku ke..maybela sama kan..tapi bab hati perasaan ni..aku tak rasa diorang completely paham..

bagi aku la kan..just partner that particular person tu je yang paham partner dia cane sebenarnya..kan?? kalau tak takdela declare soulmate bagai kan..aku pun bila boyfren sahabat aku sendiri tanya sahabat aku tu sebenarnya bagaimana pun aku da xreti nak jawab..ke aku sorang je yang xreti??? whatever...hahaha





so..kalau orang tanya aku pasal pompuan..laki lagila kan..mesti aku akan jawab aku tak tau..lagi-lagi kalau pompuan tu aku memang tak rapat..kalau aku jawab pun..mesti aku akan cakap pendapat aku je..personal opinion aku pasal orang yang tanya soalan and pasal orang yang ditanyakan perihalnya itu..haha..wtf..ayat aku da macam macha teh tarik..

kesimpulannya..aku memang tak reti..muahaha..fahamilah partner anda sebaik mungkin supaya tak menyusahkan orang lain nak pegi soal siasat awek or balak anda plak..


aku tak suka jawab persoalan yang berkaitan gender..contoh macam..
laki dengan pompuan mana satu yang paling pandai masak
laki dengan pompuan sapa yang lagi pandai
laki dengan pompuan sapa yang kuat kentot
laki dengan pompuan yang mana satu lagi wangi
sebab bagi aku semua orang ada kekurangan dan kelebihan masing-masing..tak kirala lelaki ke perempuan..

p/s : Malaysia Hari Ini tengah discuss topik Cinta Tak Berbalas..so masing2 tengah cari salah laki ke pompuan..wtf!!

5 comments:

  1. awat sharul pon ada?:)

    http://magika-kotak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. owh..pompuan....booooooooooooooooooooo

    ReplyDelete
  3. paan...saja la..awat cek..jeleska..ahahaha
    man..gilooooo..buta kayu..

    ReplyDelete