Monday, March 21, 2011

LAGI TRANSFORMATION

this time aku nak cite plak cerita-cerita time aku menuntut ilmu (cewahh ) kat Langkawi..the best memories yang aku ada..

ni if aku tak silap gamba time aku form 3 kot..gamba konon-konon ganas la kan..ahaha..macam gampang..tapi dulu belum ada lagi guna word "gampang" tu..time ni kitorang sangat takde keje..so posing-posingla kat belakang blok hostel..aku tengah bergantungan kat tangga tangki air sebenarnya tu..bajet otaila kan..cehh..

ada satu cerita yang memang aku mesti akan ingat sampai mati pasal gamba ni..even takdela lucu pun sebenarnya..tapi bila mengenangkan perangai gelabah membe aku sorang ni..aku rasa macam "bongok btolla hang ni komal oiii"

cmni..lepas aku cuci (time ni kan camera digital macam mahal nak mampus..so pakai camera yang kena isi kodakla) gambar ni..kitorang pun belek-belekla..pastu..membe selenga aku yang sorang ni cakap,

Komal : Eh, ni macam towel aku ja..(sambil tunjuk kat towel dalam gambar). hilang aritu..lama gila aku cari towel ni..
Aku tak ingat sape : try hang pi tengok kot2 ada lagi kat ampaian tu

si Komal ni pun terus mencicit pergi ampaian cari towel dia..2 minit kemudian dia masuk balik bilik aku sambil tersengih-sengih pegang towel dia tu..haihhh..terus dia buat syok sebab jumpa balik towel dia yang da lama hilang tu..terima kasih kat camera canggih aku tu..



ni plak gamba time aku form 2..abaikan sign yang aku tunjuk tu..zaman jahiliah la katakan..tu la gambar kelas aku..membe aku belakang tu nak rajin je kan..hahaha..tapi dia memang pandai pun..sigh..time prep ni..prep sekolah aku dulu wajibalghunnah pakai baju kurung okai..so aku sangat hairan dengan membe-membe aku ni..sekarang ni kalau aku pakai baju kurung..diorang macam taksub je..macam extraordinary je kalau aku pakai baju kurung..sedangkan dulu hari2 kot aku pakai bau kurung..just takla seayu sekarang kan..muahahaha..

time form 2 dulu feymes dengan main lastik2 orang..pakai getah gelang tu..pastu peluru dia pakai kertas yang dilipat kecik2..sakit jugakla kalau kena..aku paling suka main bende alah ni..

ada satu ketika tu =)..prep malam time tu..aku main bende alah ni dengan membe aku..tengah aku fokus kat koridor aim membe aku yang sembunyi kat dalam kelas..(dengan baju kurung tuuuu), tiba2 aku terdengar satu suara yang digeruni..

Pak Hassan : Hoiii yang di atas tu!!

aku paling je..tengok2 kat bawah..ketua warden aku dan berdiri sambil cekak pinggang sambil mata terjegil kat aku..terkedu aku kat situ..malas aku nak cita panjang..at last..dapatnla aku finishing daripada Pak Hassan yang memang ditakuti itu..fuhh..

tapi aku tak pernah serik main getah..sebab sangat seronok okay..dengan baju kurungnya..dengan beg yang aku memang galas 24 jam..kadang2 smapai ke blok form4 kitorang bley main kejar2 nak lastik orang..


fuyoooo...tengok buku tu..tengok meja study aku tu..fuyooo..fuyooo..bapak rajin aku..time ni dekat2 nak PMR da..bangun pukul 3 pagi tuu nak study tuuu..muahaha..siap buat nescafe tuuu..fuyooo..hahaha..macam cibai je aku rasa..sebenarnya sebelum ni kat dinding meja stdy aku tu penuh dengan poster kartun yang ak amik dalam Gempak ngan Utopia..tapi kononnya disebabkan nak PMR..aku "remove" semua yang tak diperlukan..mauahaha..konon2nyalah..tapi PMR aku hancuss gak..cehhh..


ni gambar konon bukti aku berada di Langkawi..ahaks..nampak helang tu? nampak? nampak? muahaha..tu baju outing sekolah aku..hahaha..aku simpan lagi sampai sekrang..sayang ooo nak buang ke..nak kasi orang ke..nanti bila aku da kaya aku nak buat frame letak baju ni..muahaha..over tak overla..aku peduli hape..

and of courselah gamba ni amik time aku outing..sebenarnya 3 tahun asyik outing tempat yang sama je..memang boringla kan..sebab tu dulu bila orang cakap Langkawi best..aku cakap biasa2 je..pergi melancong jalan2 cuci2 mata tengok punggung mat dengan minah salleh memangla best..

whatever pun..memories yang aku ada sepanjang 3 tahun aku belajar kat Langkawi are the best ever..

6 comments:

  1. hahahaha...macam harem.......gmbar terbaek...time ko kat meja study....leher panjang giler...zirafah dowh...hahaha

    ReplyDelete
  2. cerita penah dengaq da ase, tp dk kalut nk bca gak........hahaahaha

    ReplyDelete
  3. haha..mmg transformasi abislah..gambar tgh kat meja study tu tak tahan..haha..tak sangka lah juni bangun pagi semata-mata nak study..

    ReplyDelete
  4. man..komen ko mmg sangat membina..
    anonymous..penah dengaq???
    qila..seminggu b4 PMR tiba2 ak sedar diri dowh..

    ReplyDelete
  5. terbaik la zaman skolah kt..huhu rindu hgak zman skolah..tgk2 la nie kt lak masuk skolah balik...huhu

    ReplyDelete
  6. tu la..hahaha..dlu2 xpnh tingin pon nk jd cegu..tp nk wt gena..hahaha

    ReplyDelete