Thursday, April 28, 2011

BANYAKNYA ABE(s)

seronok aku tengok gamba2 zaman sekolah dulu..
tengok gamba2 homeroom..tiba2 terasa rindu plak
dekat abang2 homeroom aku..nasib baik ada facebook..
kalau tak mesti masing2 diam bisu pekak buta tuli..hehe
teringin plak nak jumpa diorang..suruh belanja2 makan ke..
belanja2 tengok movie ke..hahaha..tapi masing2 da jauh..
ada je yang dekat sebenarnya..Shah Alam tu..xdela
berpeluh ketiak kalau nak pegi pon..cuma kesempatan
nak jumpa tu yang tak ada..

time sekolah dulu..mula2 masing2 malu nak borak2..
lagi2 aku yang makhluk asing ntah datang dari mana..
lagipun junior nak cakap dengan senior..jantan suma
plak tu..dah la aku ni jenis pemalu.. =) nasib baik ada
Umi Faridah..kalau tak sebab umi.mesti kitorang takkan
mampu nak jadi macam adik beradik..perghhh..

homeroom kitorang antara homeroom yang terapat
dan teraktif la..boleh dikatakan camtu la..siap ada
gelaran adik beradik..homeroom lain mana ada..tapi
ada..yang konon2 nak meniru..dengki..dengki..dengki..
hahaha..budak2 sial..

post ni aku nak memperkenalkan abang2 homeroom
aku yang sengal2 ubi sakit2 lutut lenguh2 belakang..
sebelum kawen (perlu ke nak sebelum kawen gk??)..
hope dapat jumpa diorang..mintak belanja makan serba
sikit.. =)

i present you....!!!



ALONG PINI!! aka abang sulung =)
da kawen pon beliau..da ada baby girl..tapi da divorce dengar
khabar..ooppss..sorry along..terbagitau plak.. =p besala..kawen
muda..sape soh gatai sangat =p tapi da ada pengganti..semoga
bahagia ke anak cucu cicit cicak tongkek =p



ANGAH PIJI!!
da ensem sekarang..tu pon sebab tengok kat fb ja..padahal
ada kat shah alam je pon..susah benor nak jumpa..dulu2
belengas ja..hehe..sekarang..perghh..macam radhi OAG
versi tinggi sikit kot.. =p



ALANG ZUL!!
da jadi org indon sekarang.. nanti balik mesia bolehla
nak pegi mintak mc..good luck alang..semoga berjaya
jadi doktor yang tak silap cucuk bontot orang =p



ANJANG TASNIM!!
da bekerjaya abang aku yang ni..jadi kastam yang harap2
tak makan rasuah orang nak bawak mercun masuk mesia..
sebelum kawen sila belanja achik makan pizza ok =p




ABANG BURN!!!
makhluk paling jahat dalam donia..hahaha..mulut paling
macam taik..dala cakap macam orang isap dadah..meleret2
ja..hehehe..suka kutuk aku gemok..padahal dia pon sama..
current location tak dapat dipastikan..




USU AZLEY!!!
abang aku yang paling comey..hahaha..marah sangat kalau
aku cakap dia comey..paling susah nak cakap dalam
homeroom..tapi..jangan dipandang pada ketinggian..
akalnya panjang berjela2..hahaha..ni pon tak dapat
dipastikan latitud dan longitudnya..haiiii...




ACHU PEHE!!!
brader stim!! hehe..achu ni da lepas syarat..sebab da penah
belanja aku walopun hanya roti canai sekeping..sebelum ni
study kat Uniten..sekarang ni ntahla..da kawen kat siam kot =p


hopefully satu ari nanti bleyla aku pow diorang sorang
sikit..aminnn...btw..diorang panggil aku ACHIK..hehehe

p/s ; miss you guys!!!!!!

CERITERA CINTA 2


i don't need money nor luffman..

as long as you are by my side..

i will just give my brightest smile..

even i couldn't get a burger tonyte..

Monday, April 25, 2011

ALOO CWEETNYAAA!!

abang.......sayang
"abang..arini sayang nak pegi buat facial ea..abang belanja sayang tao"

saya.......awak
"awak..jap lagi saya nak pergi main futsal..awak balik sendirila ea"

b.......ayang
"b..ayang teringiiin sangat nak pergi Sunway Lagoon"

awak.......kite
"awak..awak temankan kite pergi 7e boleh?"

ali(bukan nama sebenar)......markonah(bukan nama sebenar)
"Markonah, nanti Markonah pergi pasar belikan Ali ikan pekasam tao..jangan lupe tao"

baby.......cayang
"baby baby..tadi cayang tengok kan..ade sale kat Mid Valley..jom b kite pegi nak?"

orang.......die
"die..bile die nak beli keta sport ni..orang da penat la asyik naik train je"

abea.......adieq
"abea..adieq sayang abea!!"
(",)


p/s : post ni as a tribute to membe aku lepas aku dengar die cakap tipon ngan awek dia..semoga berbahagia!!!

Sunday, April 24, 2011

CAUTION!!


bangun awal pagi..setelkan semua yang patot..online
ja facebook..ramai pulak la yang update status pasal
study untuk final exam..perghh..aku jadual pun
terkontang-
kanting lagi..kepala hotak asyik pikir nak makan apa la
aku minggu ni..beras ja tinggal..teloq pun da abih..
(kurang-kurang ada gak beras kan).. perghh..seminggu
lagi nak sampai hujung bulan..letih aku tunggu..nak exam
pun xde mood (aku pernah ada mood ke nak exam?)..

tiba-tiba bertambah pulak benda datang dalam kepala
aku neh..*sigh*..

p/s : sakit perut plak..berak jap ah..




Friday, April 22, 2011

WOI GEMOK!!!!

time2 poket kering tabung kosong wallet buat perhiasan ni la
perut banyak songeh..tu nak makan..ni nak melantak..nak
mengtekedarah..nak balik macam tak logik sebab final exam
baru nak start..kang kalau balik tak pasal2 kena halau plak..

ha..yang ni Pok Eid da janji dari awal bulan lagi..ikan terubuk..
perghh..teringat ikan terubuk hasil Cik Lela aka mak aku..memang
terbaik ah..dapat je gaji nanti..terus aku nak mengorak langkah ke
Pasar Borong Selangor..goreng sendiri pun sanggup walaupun
sebenarnya aku tak reti nak goreng..perghh..perghh..perghh..gila
teruk aku teringin nak makan ikan terubuk ni..


ha..ni la pulut dakap..balik kampung aritu aku tak sempat nak
makan..xtaola mana aku nak cari pulut dakap ni kt KL ni.. =(
sepanjang 2 tahun aku hidup kat sini..tak pernah aku bau pun
haruman dia..(aku xtao pun bau dia cmna) ni rupa luaran pulut
dakap..kenapa diberi nama pulut dakap? aku pun tak tau la..
maybe sebab bentuknya macam bantal dakap (bantal peluk)
kot..

atau pun sebab pisang didakap oleh pulut baru dapat kuih ni
dihasilkan..hehe..ha..ni la rupa dalaman pulut dakap ni..dalamnya
pisang..luar pulut..sedap tak hengat wooo kuih ni..manis pisang
disertai dengan pulut yang masin sikit2..haha..perghh..perghh..
rindu kampung halaman dowh..


ni satu lagi..laksa..feveret aku sepanjang zaman ni..kat belakang
rumah aku ni ada kedai Jelapang Padi..piaw Utara punya..laksa
kat situ memang terbaik...terbaiklah!! tak dapat diungkapkan
dengan kata2..boleh kata tiap2 malam aku dengan Pok Eid pergi
melepas rindu makan laksa kat situ (time poket tebai la) tapi sekarang
kedai tu da tutup..sebab kakak pakar laksa tu cuti memberanakkan
anaknya..sob sob sob..


perghhh..yang ni lagi memang terangkat lagi terberangkat wa
cakap lu..Laicikang uols!! manala aku nak cari laicikang sesedap
dan selazat kedai makcik siam kat kampung aku tu..2 hengget je
sebungkus..tapi..perghhh..makan boleh sampai kembung perut
syialll..


haaa...ni lagi satu..lantakla nak cakap aku orang kampung ke apa..
aku membesar dengan kuih ni kot..wahaha..over gilos..tapi siries..
di saat ini aku memang gila ngidam terok nak makan kuih ni..puas
aku pikir mndela nama kuih ni sebab ak tak ingat..last2 dapat gak..
kuih KETAYAP nama dia..perghh..kulit dia standardla buat dari
tepung..tapi aku tak tau tepung apa..ngeee..dengan pandan flavor
sikit2 kot..sebab tu warna dia hijau..inti dia kelapa aka nyoq aka nyor..
dengan gula perang..perghhh..perghhh..perghhh..perghh..perghh..kat
bawah rumah aku ni ada..tapi.............=(


tolongla hujung bulan..tolongla cepat sikit datang..tak dapat semua
yang aku ngidam pun..dapat sebahagian pun da boleh bikin aku
tersenyum gumbira..walawehhhh.....


Sunday, April 17, 2011

NAK GEDIK SANGAT KAN?? AKU PUN BOLEHLA!!

hey, i hate you tao!!
you ingat you hot sangat ke??
i lagi hot okay!!
wtf!!

hey, i know la who are you!!
tapi i malas nak care okay
sebab i not a busybody girl
macam you

who are you nak cakap i macam tu
i dont know you
you pun dont know me
so dont sibuk-sibukla

eh, suka hati i la nak friend2 with sapa2 pun
suka hati friend i la tak nak friend dengan you
sape suruh you gedik2
i tak gedik macam you tao

i taola you beautiful
tapi i lagi pretty
tapi i tak perasan2 pun
you je yang feels like i perasan

thats enoughla you
i malas la nak entertain you
you jagala yourself okay
dont bother2 with my life

p/s : complicated conflict will not gives me anything, just take care of yourself, that would be better..



Saturday, April 16, 2011

USTAZ IMAN, BUKAN USTAZ AMIRUL

pagi tadi aku mimpi..aku kat satu sekolah..ada dancing
competiton untuk cikgu2 sekolah tu..tapi yang menarinya
bukan cikgu2..tapi Fara Fauzana dengan Wahid..wtf!!

lepas tu aku pergi kat tepi hall..ada 3 orang budak sekolah
tengah nyanyi..aku tengok budak yang last nyanyi tu..
macam kenal ja..usya punya usya punya usya..baru aku
perasan tu Iman, adik bongsu aku..terus aku masuk hall
bising2 cakap.."that's my brother!" tiba2 aku speaking
dalam mimpi..final exam punya semangatla kot tu..

aku pun terus meluru masuk pergi duduk dekat seat
cikgu2..depannnnn sekali sebab nak tengok Iman nyanyi..
lepas tu Iman nampak aku..lepas tu boleh plak dia cakap..
"saya malu.saya tak boleh nyanyi..kakak saya dok tengok"

lepas tu aku terjaga.......sigh....berlori aku maki hamun..
even aku tak tau sapa yang perlu dimaki..


this is my little brother..Mohd Iman..alhamdulillah..kecik2
lagi da ada talent jadi ustaz..wakakaka


sengaja aku letak pic ni..comey kan budak ni..hahaha


ok..gamba anak keling..hitam legam..

latest pic aku dengan Iman..

ok..sebab apa aku teringin sangat nak dengar Iman nyanyi??
wakil Perlis pergi Kelantan untuk pertandingan Tilawah Al-Quran..
Iman memang pandai baca Quran..aku pun kagum..

ada satu hari tu..Iman masuk pertandingan nyanyian kat
sekolah dia..and he won the competition..nak kata menang
sebab memang cikgu2 da kenal..impossible sebab judges
semua from different schools..so kira Iman really won la..

dia nyanyi lagu Azam Idola Kecil nyanyi time final..aku
tak ingat la pulak tajuk lagu tu..Kekasihku ke apa entah..
no wonderla mulut ternganga2 time tengok Idola Kecil tu..
(ok..yang ni memang aku auta..)

yang aku tak pahamnya..Iman tak bagitau pun family aku
pasal dia menang tu..kalau tak disebabkan mak aku pergi
bergosip kat kedai jual sayur2 dengan ikan2..mesti sampai
bila2 pun kitorang satu family tak tau Iman menang..makcik
aka membe Cik Lela aka mak aku yang bagitau..biasala..
mak2 bergosip di kedai ikan..eh..pasar..



no wonderla Iman cakap kat abang aku..orang luar tak
boleh pergi tengok competition tu..sebab time tu Hari
Kantin sekolah dia..kononnya untuk budak2 sekolah je la..

rupa2nya dia malu kalau kitorang tengok dia nyanyi kot..

mak aku pun pelik..bila masa entah Iman praktis nyanyi2 ni
semua..dengar dia melalak dalam bilik air time mandi balik dari
sekolah sebab nak pergi mengaji tu adala..

gamba dia tengah nyanyi tu pun aku dapat bila tengok
membe Iman tag gamba ni kat facebook dia..curik ah...
apa lagi..

up till now..memang aku tak pernah dengar Iman nyanyi
live lagi..puas aku ajak pergi karoke..siap aku nak payung
lagi..tetap dia tak mao..sighhhh


p/s : Iman masuk sekolah agama sekarang.bakal jadi ustaz la konon..insyaallah..sebab tu sedap mulut dia cakap aku jahiliah..but well..aku memang boleh terima kenyataan..hahaha

Tuesday, April 12, 2011

AKU KAYA

1. celik mata..10.57..damn! class on 11..sambung pejam mata..
2. celik mata lagi..1.06..bangun..minum kickapoo..
3. buka tv..Wanita Hari Ini..hey, im wanita ok!!
4. planned to go to Tajol's class..dang!! lupa brek moto punah ranah..plan cancel..
5. bukak laptop..mao sambung update blog..last nyte tenet macam taik kuda..
6. on facebook..oh..thanx Guhan for the offer =)
7. updating blog..

tabung sebelum dinodai..


proses membuang isi perut tabung bersama Pok Eid..sigh..ternoda sudah..



isi tabung setelah disusun sempurna..sigh lagi sekali..RM111 jumlahnya..sigh sekali lagi lagi



bungkus dengan plastik lauk supaya tak terburai..sob sob sob..



tabung sudah kosong..setelah dipelihara sekian lama.. =(


tabung sedih lihat isi perut beliau dibungkus-bungkus begini..tapi..apakan daya tabung..

pergi tukar syiling dekat BSN Kolej Muhamad Rashid..penat aku dengan Lialuvhatetragedy menapak dari FPP pergi BSN..mengharungi segala rintangan dan dugaan..panas terik matahari yang tak jemu-jemu memancarkan..ahhh..nak over-over plak..
sambung lagi..
menaiki jambatan..eh..jejantas yang tinggi mencecah awan putih..woii!!! tak payah nak merapula..
sampai BSN..kakak BSN cakap..
"kalau nak tuka syiling kena masuk akaun..lepas tiga ahari baru boleh draw dik.."
ohhh...hancur luluh hatiku ini..celaka!!
kakak BSN sambung lagi..
"adik try pegi tukar dengan abang nasi lemak kat depan tu..selalu dia memang nak duit syiling.."
baik kakak BSN......sighhh..

tuka dengan abang nasi lemak..RM20 je dia nak..bolehla bang..dari takde langsung..
masuk BSN balik..pasrah bila kena tunggu tiga hari..
=(

8. Sejuta Cinta Marshanda pulak dahh..mangkoq tingkat btol TV3 ni..
9. nak pergi hantar moto kat bengkel..tapi duet belum boleh draw lagi..
10. lapar tapi malas nak basuh periuk nasi.. ok..salah aku yang ni..
11. mandi..

Monday, April 11, 2011

DIAMLA MAGKOQ!!


woke up in the middle of the night
just for shit
cant u just sit down and shut up
let others be happy
is it too hard for you??
why dont you let the fucking shit g
o
no need to fucking around
if they are fucking shitting you
because you are fucking damn cool
if you are acting damn cool
pretending will not saved you
just nod and nodding and nodded
if you KNOW that was your mistake
people will just smile
if you stop doing the shit
blaming others will put you in wor
st
let others keep on repeating
while you are keep on trying
to stop



Wednesday, April 6, 2011

CEGU KH

lama aku tak online facebook..arini aku online..aku tengok ada membe-membe bekas MRSM Langkawi dulu post pasal kematian seorang cikgu kitorang dulu.. Cikgu Afizan Arsat..cikgu KH aku..aku tak ingat plak time form 2 or form 3 dia pernah ajar kelas aku..tapi yang pasti memang aku pernah belajar la dengan dia..




kematian arwah sebab sakit jantung..innalillahhiwainnailaihirojiun..
aku tak ada gambar-ambar dengan arwah..so aku try cari dalam facebook..alhamdulillah..jumpa gak..kepada sesiapa yang tak ingat muka arwah tu cane..ni lah die..


time arwah mengaja aku dulu..muda lagi..baru kawen kalau tak silap..and time tu arwah belum dapat anak lagi..satu hari tu..aku ingat lagi..kitorang pergi rumah arwah..makan-makan sambil belaja KH..konon-kononnya la kan.. =)
kat rumah arwah ada satu bola rugby yang kempis..arwah letak bola tu atas tv..
ayat arwah yang paling aku ingat sampai sekarang..

"kalau anak sulung saya nanti lelaki..saya isi angin bola rugby tu..kalau perempuan saya tunggu sampai dapat anak laki"

arwah ni pemain rugby tegar..tengok body pun da tau..


kepada kawan-kawan semua..doakanlah kesejahteraan roh cegu afizan..semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..segala kebaikan dan ajaran seorang guru akan berkekalan sehingga hari perhitungan..
semoga isteri dan anak-anak arwah akan tabah menghadapi hari-hari mendatang..




Al-Fatihah..

p/s: Ya Allah ya Tuhanku..Kau ampunkalah segala dosa-dosa guruku ini..tempatkan beliau dalam golongan hamba-hambaMu yang beriman..semoga rohnya dicucuri rahmat..sediakanla syurga baginya kerana sesungguhnya beliau sentiasa ikhlas dalam mendidik anak-anaknya..amin..yarabbal alamin..

Friday, April 1, 2011

KERANG REBUIH

tengah syok2 aku mengabdikan diri dekat thesis paper..tiba-tiba hidung mancungku menangkap satu bau..ya Allahh...bau kerang rebuuuusss..makk..nak balik!!!!! terus otometik aku mengidam kerang rebus.. =(


rajin pulak aku pegi google kerang rebus ni..menambahkan penyeksaan zahir batin je..

malam ni Pok Eid datang..nak ajak beliau pergi melantak kerang rebus..oohhh...
semoga berjaya..


p/s: kalau nak rebus kerang..sama je macam rebus air kan?? kan?? kan??