Wednesday, April 6, 2011

CEGU KH

lama aku tak online facebook..arini aku online..aku tengok ada membe-membe bekas MRSM Langkawi dulu post pasal kematian seorang cikgu kitorang dulu.. Cikgu Afizan Arsat..cikgu KH aku..aku tak ingat plak time form 2 or form 3 dia pernah ajar kelas aku..tapi yang pasti memang aku pernah belajar la dengan dia..




kematian arwah sebab sakit jantung..innalillahhiwainnailaihirojiun..
aku tak ada gambar-ambar dengan arwah..so aku try cari dalam facebook..alhamdulillah..jumpa gak..kepada sesiapa yang tak ingat muka arwah tu cane..ni lah die..


time arwah mengaja aku dulu..muda lagi..baru kawen kalau tak silap..and time tu arwah belum dapat anak lagi..satu hari tu..aku ingat lagi..kitorang pergi rumah arwah..makan-makan sambil belaja KH..konon-kononnya la kan.. =)
kat rumah arwah ada satu bola rugby yang kempis..arwah letak bola tu atas tv..
ayat arwah yang paling aku ingat sampai sekarang..

"kalau anak sulung saya nanti lelaki..saya isi angin bola rugby tu..kalau perempuan saya tunggu sampai dapat anak laki"

arwah ni pemain rugby tegar..tengok body pun da tau..


kepada kawan-kawan semua..doakanlah kesejahteraan roh cegu afizan..semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..segala kebaikan dan ajaran seorang guru akan berkekalan sehingga hari perhitungan..
semoga isteri dan anak-anak arwah akan tabah menghadapi hari-hari mendatang..




Al-Fatihah..

p/s: Ya Allah ya Tuhanku..Kau ampunkalah segala dosa-dosa guruku ini..tempatkan beliau dalam golongan hamba-hambaMu yang beriman..semoga rohnya dicucuri rahmat..sediakanla syurga baginya kerana sesungguhnya beliau sentiasa ikhlas dalam mendidik anak-anaknya..amin..yarabbal alamin..

No comments:

Post a Comment