Saturday, April 16, 2011

USTAZ IMAN, BUKAN USTAZ AMIRUL

pagi tadi aku mimpi..aku kat satu sekolah..ada dancing
competiton untuk cikgu2 sekolah tu..tapi yang menarinya
bukan cikgu2..tapi Fara Fauzana dengan Wahid..wtf!!

lepas tu aku pergi kat tepi hall..ada 3 orang budak sekolah
tengah nyanyi..aku tengok budak yang last nyanyi tu..
macam kenal ja..usya punya usya punya usya..baru aku
perasan tu Iman, adik bongsu aku..terus aku masuk hall
bising2 cakap.."that's my brother!" tiba2 aku speaking
dalam mimpi..final exam punya semangatla kot tu..

aku pun terus meluru masuk pergi duduk dekat seat
cikgu2..depannnnn sekali sebab nak tengok Iman nyanyi..
lepas tu Iman nampak aku..lepas tu boleh plak dia cakap..
"saya malu.saya tak boleh nyanyi..kakak saya dok tengok"

lepas tu aku terjaga.......sigh....berlori aku maki hamun..
even aku tak tau sapa yang perlu dimaki..


this is my little brother..Mohd Iman..alhamdulillah..kecik2
lagi da ada talent jadi ustaz..wakakaka


sengaja aku letak pic ni..comey kan budak ni..hahaha


ok..gamba anak keling..hitam legam..

latest pic aku dengan Iman..

ok..sebab apa aku teringin sangat nak dengar Iman nyanyi??
wakil Perlis pergi Kelantan untuk pertandingan Tilawah Al-Quran..
Iman memang pandai baca Quran..aku pun kagum..

ada satu hari tu..Iman masuk pertandingan nyanyian kat
sekolah dia..and he won the competition..nak kata menang
sebab memang cikgu2 da kenal..impossible sebab judges
semua from different schools..so kira Iman really won la..

dia nyanyi lagu Azam Idola Kecil nyanyi time final..aku
tak ingat la pulak tajuk lagu tu..Kekasihku ke apa entah..
no wonderla mulut ternganga2 time tengok Idola Kecil tu..
(ok..yang ni memang aku auta..)

yang aku tak pahamnya..Iman tak bagitau pun family aku
pasal dia menang tu..kalau tak disebabkan mak aku pergi
bergosip kat kedai jual sayur2 dengan ikan2..mesti sampai
bila2 pun kitorang satu family tak tau Iman menang..makcik
aka membe Cik Lela aka mak aku yang bagitau..biasala..
mak2 bergosip di kedai ikan..eh..pasar..



no wonderla Iman cakap kat abang aku..orang luar tak
boleh pergi tengok competition tu..sebab time tu Hari
Kantin sekolah dia..kononnya untuk budak2 sekolah je la..

rupa2nya dia malu kalau kitorang tengok dia nyanyi kot..

mak aku pun pelik..bila masa entah Iman praktis nyanyi2 ni
semua..dengar dia melalak dalam bilik air time mandi balik dari
sekolah sebab nak pergi mengaji tu adala..

gamba dia tengah nyanyi tu pun aku dapat bila tengok
membe Iman tag gamba ni kat facebook dia..curik ah...
apa lagi..

up till now..memang aku tak pernah dengar Iman nyanyi
live lagi..puas aku ajak pergi karoke..siap aku nak payung
lagi..tetap dia tak mao..sighhhh


p/s : Iman masuk sekolah agama sekarang.bakal jadi ustaz la konon..insyaallah..sebab tu sedap mulut dia cakap aku jahiliah..but well..aku memang boleh terima kenyataan..hahaha

1 comment:

  1. adus.......
    seri muka mat iman ni....
    alhamdllah

    ReplyDelete