Friday, May 6, 2011

GERAK HATI YANG MENGHARUKAN

tajuk nak leleh kan..bukan apa..saja aku nak amik mood terharu..

semalam Pok Eid nak pegi KB Teknik..nak jumpa Freddy taik idong..
yang aku ni terhegeh2 nak ikot..bosan kot dudk terperap je..

tapi Pok Eid tak bagi ikot..sebab dia cakap nanti kalau Freddy taik
idong takmo bagi duet..cane nak balik Serdang..dalam wallet dia
ada 2 hengget je..aku pon adala lebey kurang singgit limaposen..

so..aku pon tarik muka panjang2..angguk2 bila Pok Eid tak bagi
aku ikot..Pok Eid pon bergerak..

lama aku tunggu Pok Eid reply msg aku..lepas tu..jeng jeng jeng..
tret tret..bunyi msg kat henpon pinjam aku..

Ulu Yam lg, tggu cash kalu leh dpt ri ni. moto pncit dik..

perghh..aku tiba2 da ase semak da..kesian dowh Pok Eid aku tu..
panas2 tggu kat post guard KB Teknik tu..dengan moto pancit lagi..
dala duet xkonfom dapat lagi..

lepas tu enset pinjam bunyi msg lagi..Pok Eid cakap da dapat duet..
dia da nak gerak balik da..ak pon lega la..hehe..dapat duet bro..sape
tak suka..

lepas tu..tiba2 Pok Eid call..cakap dia accident..perghhh..aku da semak
balik..dia cakap idong berdarah..moto da memang tak boleh gerak langsung..
handle depan hancur..rim tayar depan da jadi nombor 8..nasib baik Pok Eid
aku tak injured teruk..patah idong ke..tangan putus ke..telinga hilang sebelah
ke..gigi patah abih semua ke..perghhhh...astagfirulahhalazim....simpangla
malaikat 44..

aku cakap nak pegi kat dia..tapi dia xkasila..tak harap kot aku bawak moto
pegi sampai ke Serendah nu..eleh..macamla aku xpenah bawak..ha!! degil!! degil!!

aku da tak keruan da..Pok Eid cakap dia tengah tunggu abang dengan membe2
dia..aku ni da nak msg Brader Loq nak mintak pinjam kete da nak pegi sana..
tapi Pok Eid tak reply msg aku cakap boleh ke x..kang kalau aku pegi kang
terkedok plak aku nak cari lokasi kejadian..dudukla aku atas tilam tunggu dan terus
menunggu..hahahahahah...

call waiting..call lagi..waiting lagi..call lagi..tiba2 enset Pok Eid da off..
adoiii..aku pon tak melilau2 da kepala hotak..nasib baik Pok Eid tiba2
call aku pakai enset abang die..dia cakap da ok..setel semua..tapi
dia kena off enset..

ok.aku paham..

end of story..Pok Eid balik..kitorang pegi makan..Pok Eid pun bercerita
panjang..rasa bersalah btol aku sebab aku yang sungguh2 suruh Pok Eid
pergi KB Teknik jumpa Freddy taik idong tu..

kesian aku tengok Pok Eid..muka memang da macam cipan da sebab letih
sangat..perghhh..susah nak dapat ni.. =)

terima kasih abea..

p/s : when you feel alone, just look at the spaces between your fingers..remember..that's where mine fit perfectly...

No comments:

Post a Comment