Tuesday, June 21, 2011

SIMPLY CT


dont be afraid to act as who and what you are

but when you behave better than who you are previously..dont worry..it doesnt mean that you are being hypocrite..it just that you are trying to change yourself to be a better person..

caiyok2!!

Monday, June 20, 2011

UPM vs UMT - WE WON!!!!-

20 June 2011 : First game kitorang..Venue: Handball Court, USIM

Alhamdulillah..kitorang menang first game ni..4-1..our heroins for today were Kak Shud, Kak Diela and Kak Nik..even cuaca panas macam gurun sahara..(tapi aku tak pernah pun la sampai gurun tu..) we made it!! tak dapt dinafikan la our opponent pun hebat..laju..agresif..tapi this is what we call rezeki..result from our hard work..mana taknya..training sampai injured patah tangan bagai..oppss... =)

heres some of the moments..pictures can tell thousand words uols...


warming up (part yang paaaaaaaaaaling aku tak suka) before the game begin..


super keepers are warming up..Kak Nik on the left and Zaf on the right..tengok kecik2 je kan keepers UPM ni..tapi derang la yang the best..kalau tak takkan la dapat tittle super dari aku kan..ahaks..


the other super..super Coach Kimi...walaopun besar tapi tetap gagah perkosa sabar dan redha dengan perangai anak2 buahnya..kalau boleh aku nak demo balik macam mana reaksi super coach Kimi time wisel penamat bunyi tadi..perghh..muka puas hati beliau memang sangat puas hati lah!!..ahaks.. puas macam lepas berak..korang paham kan cane kan?? takkan korang xpenah rasa puas dan lega bila dapat berak lepas sakit perut yang amat sangat??




the game...nampak tak aku jadi tikus kat tengah2 tu lari macam popeye sakit perut tu?? ohh...shit...



rest after first half...super coach kimi is coaching and giving instructions..



da nak balik...da menang balikla kan..tunggu apa lagi..hahaha..sungguh riak dan takabur..ni bukan apa..saja nak posing tunjuk jersi..hahaha...sudahla kao Juni...blah! blah! blah!


p/s : hopefully second game is ours......

Thursday, June 16, 2011

DEMAM HANDBALL

malam ni aku demam lagi...*sigh*..tak tau la kenapa sekarang ni aku asyik nak sakit je..kalau dulu 4 5 6 tahun pun payah nak demam..ni selang sehari dua deman..dala hidayah belum dapat lagi ni..adoyai..jadi memandangkan malam ni aku siap muntah-muntah lagi..kak nik keeper tak bagi aku pergi training..da sudahnya..aku teramat bosan duduk dalam bilik ni sorang-sorang..so..aku bercadang nak bercerita serba sedikitla pasal team handball aku kat UPM ni..sikit-sikit je..kang banyak-banyak jadi pening..nape pening?? aku pun tak taula..



ni time bleep test aritu..bleep test ni konon untuk macam test fitness atlit-atlit la..haha..macam taik kuda je aku buat test ni..dia macam kena lari ulang alik ikut bu
nyi beep yang diorang pasang kat speaker..makin lama makin laju la kiranya kena lari..haha..kalau makin lama makin slow larat gak aku...



ni team laki..aku kurang kenal sikit dengan diorang..pemalu la katakan..haha..so tak banyakla yang boleh aku ceritakan pasal team ni..mintak maaf kakak-kakak sekalian..tapi yang aku tao baju hitam tu la manager dia..yang pasti..diorang memang hebat sebab tadi diorang kalahkan team UPNM friendly petang tadi..



ni training session la..tak larat aku nak upload semua gamba..kepala wa manyak pusing ooo..kitorang training siang dan malam..tapi bukannya hari-hari si
ang malam..contoh kalau pagi petang ada training..malam kitorang restla..ingat robot ciptaan saintis jepun ke nak melompat siang malam..tapi letih tu..tuhan jela yang tao..*sigh*



ini time nak pegi friendly dengan USIM aritu..yang duduk sebelah aku pakai sweater merah tu Apin..roommate aku..yang tudung itu gadis keeper mantap dari Sabah yang nak cakap sekali dalam sehari pun payah..kat gamba atas tu..yang free hair tu la kapitan aka kapten kitorang..sebelahnya si mulut banyak cakap tak reti-reti nak berenti Jiah..yang buat peace kat belakang tu walaopun tulang keting injured Wawan..orang Penang..consider as orang kampung aku la..sebelah Wawan pun boleh gak diconsiderkan orang kampung aku..Diela,,orang Kedah kot kalau tak silap..sebelahnya lagi Julia..aku tak tao dia orang mana..ahaks..

tu la serba sedikit..aku pun da lemau gila dengan training pusat ni..jari bengkak..lutut injured..tulang keting sakit is coming..ni demam pulak..haiya..frankly speaking la..game kali ni aku kurang bersemangat..kalau nak dikira sakit tu..memang normal la kan..da nama pun terkinja-kinja..takkan nak rasa aman bahagia plak..kurang semangat tu maybe sebab ada silence miss-communication antara kitorang dengan seorang itu kot..tapi pape hal pon..aku harap game nanti kitorang semua akan bersemangat balik memandangkan kitorang da berikrar main untuk diri sendiri..bukan untuk orang lain..caiyok2!!

p/s : kepala aku da berat nak mampus..aku nak tidur..



Tuesday, June 14, 2011

NENEK TUA


hari ni second day aku officially start training..sebelum ni aku demam..ahaks..siap dapat mc lagi dari doktor R.Daya..so..teammates aku yang lain memulakan kesengsaraan derang awal sehari la dari aku..semua da terkangkang-kangkang da berjalan..aku? ya..malam ni baru aku terasa derita itu semua..perghh..dengan lutut aku yang masih belum teringin nak baik-baik..aduyai.

pagi tadi buat bleep test..3/7 je yang aku mampu..tengah otw lutut ni bley plak la kan nak terpeleot bagai..lepas abih test training kejap sebab hujan..gegar-gegar abih kepala lutut aku ni ha..da macam nenek tua yang jalan pakai tongkat terkedek-kedek naik tangga macam dalam cerita Mr.Bean tu tiap-tiap minggu kena pegi hospital jumpa doktor minum Anlene 6 gelas besar hari-hari..perghhh..

da pulak ada sorang teammate aku ni patah tangan time training penalti..perghh..patahnya bukan sikit..da macam orang eksiden da..bukan aku yang cakapla..doktor dekat PKU tu yang cakap..siap tulang yang patah tu jadi tajam cucuk-cucuk dia punya muscle..gerun sial aku tengok dia punya gamba x-ray..last-last kena hantar balik rumah..aduhh..

malam tadi training bagai nak rak..amik kau..nasib baik coach kami baik hati dan penyabar orangnya..perghh..sebenarnya xdela teruk sangat pun..just masing-masing tak cukup fit lagi kot..memandangkan esok kitorang ada friendly match dengan USIM..so takdela coach push kitorang habis-habisan..tapi terkangkang-kangkang jugakla semua orang ha...

so..memandangkan esok ada game..malam ni aku mao tido awal..semoga esok pagi bermula dengan kejayaan..ecewahh...

KASIH KE AKHIR NYAWA..

korang pernah tengok tak cita..selalunya cita melayula kan..macam mana our parents turn to be somebody yang segan dengan anak-anak..contoh macam bila parents pegi rumah anak-anak yang duduk kat bandar la kan..derang segan nak masuk bilik anak-anak..padahal bilik anak sendiri tu..lepas tu segan nak guna pakai pinjam barang-barang anak-anak..ada kan?? kan?? sometimes sebenarnya anak-anak tu langsung tak kisah pun kan..lainla kalau anak-anak tu memang durjana perosak derhaka tak reti kenang jasa ayah mak besarkan beli susu tukar lampin basuh berak bagai kan..

aku pulang ke kampung halaman..satu hari tu aku nak keluar pegi beli tiket ketapi..sebab nak balik ke bumi serdang menunaikan tanggungjawab aku..ewahh..elok aku nak start enjin kete Mr Bapak..beliau mintak aku follow pegi bengkel kete sebab beliau nak pegi hantar kete abang aku yang pada ketika itu tengah berkursus di Kolumpo..bak kata nenek aku..aku memang tak ada masalah..bapak sendiri mintak tolong kan..lagipon aku bukannya ada kerja laen nak dibuat pon..then aku pun cakap "jomla"

lepas tu Mr Bapak cakap

"sat lagi la..baju ayah basah ni"

aku tanya Mr Bapak

"basah awat?"

Mr Bapak jawab lagi

"peluh ni..satgi abih kusyen keta abang plak"

aku agak macam terkejut..lepas tu aku cak
ap

"alah.basah peluh ja pun..bukan basah ayaq longkang"

korang paham tak apa yang aku cuba sampaikan..aku rasa sebenarnya abang aku tak kisah pun..tapi tu la..parents when they are getting older and older..mesti kadang-kadang diorang akan behave camtu kan..for me la kan..as a child yang sangat-sangat banyak terhutang budi dengan our parents..we are not supposed to let our parents feel that way la..sangat-sangat not good..apela sangat harta benda kita kalau nak dibandingkan dengan pengorbanan diorang dekat kita kan..

benda yang jadi sebenarnya simple ja..tapi dari situ aku terpikir s
ebenarnya kita yang patut rasa segan dengan parents..kan..korang tak rasa segan ke tengok tv berjam-jam lepas tu mak bapak korang yang bayar bil..lepas tu makan nasi dekat umah sampai 5 6 kali sehari..bila beras da abih..bapak korang gak yang hulur duit dekat mak korang suruh pergi beli beras..perghh...kalau ada ini macam punya anak zaman sekarang ni..memang ak salute gilak ah..

harap-harap bila aku da keje da ade duet sendiri kete sendiri nan
ti..tak la aku jadi anak yang durhaka..aku tak sanggup tengok mak bapak aku susah bila aku da senang nanti..harap-harap aku berjaya senangkan hati mak bapak aku..korang pun ingatla..takde mak bapak korang..takdela korang hari ni..




Thursday, June 9, 2011

DRAGON BALL (???)



there is no wrong with true love
just don't be stupid

there is a love that far better than your true love
takes time to figure it out
and you will realize
it's just right in front of you

p/s : besela..otak da overloaded.....

TENET ITU PEHENTING!!! TRIMAS ABG BYR BIL..

da lama aku tak on laptop pusaka neh..kalau takde tenet..memang jadi tukun tiruanla laptop ni..aritu ternoda sket maruah laptop kesayangan aku ni..tapi nasib baik cepat diselamatkan..malam ni tenet da ade..thanx to my abang sebab jadi seorang abang yang pemurah lagi penyayang..ahaks..walaopun kena jawab soalan macam2 macam pesalah juvana..bil broadband aku ini tatap dilangsaikan..hehe..manyak telima kasih wooo..

seperti biasa..bila takde tenet ni..banyakla info2 yang aku tak dapat..pehal nak hantar sms kat seko2..tak canggih la kalau camtu..nanti orang cakap buta it plak..naye kutu...baik simpan duet simpan topup msg boyffriend dan juga gurlgurlgurlfriend..banyak gak dapat pekdoh..

so..1st info yang sangat sangat sangat sangat mengannoyedkan aku ialah...eh..ialah ke adalah?? ahh..takpela..cikgu bm aku tak baca kot blog aku..

WE ARE TO REPORT BACK TO IPGM KT ON THE 20TH OF JUNE

perghhhh...bernanahhh..berkudisss..berkurappp..tapi..siapala aku nak over-over kat sini kan..kang maki lebey2 kang..tak pasal2 tak jadi cegu aku nanti..sape nak sara mak bapak aku nanti...fuhhh...mintak dijaohkanla....tapi pening gak memikirkan handball aku pon tak konfom bape aribulan abih..tapi..when it comes to things like this..aku memang tak dinafikan bijak dan sanggup harungi apa sahaja..ahaks..

what was in my head time tu....

ala...Buzeh ngn Bobby pon join MASUM pe..mesti derang balik lambat gak kan..pastu surat konfomla ade..suruh je kak ya buat surat..mesti maktab angguk-angguk je nanti.. (ok..aku memang suka amik mudah benda2 camni..dhtu..dari nk semak2 pikir kan?? ) betul betul betul..

second news was our accommodation is provided..kene plak lialuvhatetragedy msg aku..tanya pasal bilik bagai..wah wah wah..derang sume pakat da pilih2 roommate bagai..memang advance btol budak2 TESL neh..pigida...macam tak boleh hidup plak kalau tak roommate dengan classmate sendiri..hehehe

lepas tu ade list yang kene wat rayuan untuk stay kat hostel pulakkkk...cilakak hampagas btol la maktab neh...goyang la jugak sebab aku dala balik lambat kan..kene2 nama aku dalam list tu..tak terkedok ke aku nak mencari tempat tinggal sementara..perghh ayattt...bab ni aku pasrah jela..mintak2 derang tak ingat yang aku pernah wujud kat maktab tu dulu..i'll be back as a new Juni..perghhhhh....

sekarang ni aku nak fokus untuk MASUM nanti je..aku pon konfius dapat ke aku beraksi cemerlang dalam game nanti memandangkan kepala lutut aku ni semakin hari semakin sayang untuk dihenjut-henjut..napela time2 camni gak kao nak sakit lutut oii..kepala lutut btol la ko ni lutut... tapi pape pon..insyaallah..aku akan try the best..cewahh...