Wednesday, July 27, 2011

ANGAN-ANGAN


Assalammualaikum and a very good evening to all. A huge thanks to all of you for spending your time here. As we all know, you were invited to be my guests tonight is to celebrate my beloved father’s birthday. I am glad to stand here to give an appreciation to my father as he has be a very best super father for the past 52 years.

To my father, there is a lot that I wanted to say to you, but then those things were kept silence inside just because I was not able to say it. I don’t have the strength to say everything even though those that I wanted to say were the things that I know you really wanted to hear it. I realize this day means a lot to us and I don’t think I can say how much I love you by just one night. But of course I will not wasting any opportunities to say my love towards you.

I just want you to know that I really appreciate what you have done to me for the past 23 years. Without your guidance, I might not be able to stand as what I am now. Without your angriness, I will not become a as what you are seeing now and of course without your love, without all the supportive words I know that I will stuck there and let the obstacles to defeated me.

I cannot promise you to be a perfect daughter for you, but I promise to try my very best to be your daughter and I will make you proud of me. One day, all the sins that I have done will be erased and that day will be the day you will be proud having a daughter like me. I know that you will face anything in order to protect me from any harm, and so do I. I just want you to know that I will not hesitate to do anything just to make sure that nothing and nobody can hurt you, even myself.

So father, I would like to take this chance to say that I really love you, in laugh and tears. I hope that you will always be blessed and has a very good life with us. Nobody in this world can take your place in my heart. Nobody can be as perfect as you are and nobody can be an extraordinary father like you. May God bless your whole life.

p/s : text untuk public speaking aku esok..damn!!

Tuesday, July 26, 2011

CINA GEMOK MAKAN BABI MENTAH


Fei Mao..
u mao cari pasal sangat kan..
u tunggu aaa..
u jangan ingat u besar gemuk kita olang takut sama u maa..
kita olang tak ada masalah maa mao bawak naik ini hal..
tapi kalau u kena..
u jangan cari kita olang okay..
lu kata lu senior..
kita olang old timer maa..
bukan mao sombong..
kita olang sudah sunyum sama u olang..
tapi u olang buat taik sama kita olang..
kita olang talak boleh tahan woo..
olang sunyum kita sunyum woo..
u jangan main-main okay...
(",)



Monday, July 25, 2011

TAK SEDAR DIRI LA TU


dua presentation berkolaborasi dengan dua test pada 25 Julai 2011 memang mampu menghasilkan kelelahan pada saraf-saraf otak dan kesakitan jantung..dan aku berjaya tidak keluar menikmati nasi di waktu malam bukan kerana diet..tetapi kerana buku-buku yang menggamit-gamit aku...

adoiyaii...apsal tiba-tiba aku rasa takut dengan test esok??

adakah aku sudah INSAF???????

takut-takut pun chatting sampai 3 pagi jugak..

kiranya masih belum insafla tu..

tapi takut masih ada...

kenapakah?????????????

perasaan yang tak pernah dirasai..ajaib ni.....

hujan plak...tido memang lazat...

selamat malam...........


Saturday, July 23, 2011

ORANG ORANG BODOH


letih aku mengadap manusia2 yang isytiharkan diri mereka bijak pandai adik angkat Albert Einstein tapi sebenarnya bodoh dan bangang..bising salah..diam pun tetap gak nak mencari salah..please grow up la..walopun anda semua memang sudah tua bangka ada yang sudah officially dapat tittle anak dara tua..pewww...

anda tak sedar ke anda ada hak untuk panggil dan bercakap dengan saya face to face?? kalau anda teringin sangat nak menyibok hal saya..tak ada salahnya anda panggil saya mengadap anda..bukan susah pon..simple saja meh...tak payah anda susah2 nak kembali ke zaman kegemilangan anda menjadi pelajar skolah yang bodoh tolol mencari orang tengah yang langsung tak ada kaitan semata2 nak tanya pasal hidup saya..semacam bangang rasanya kan..hah..padahal saya dah pun berada depan mata anda ketika itu..haiya..ni la susahnya bila orang yang kesepian tak ada laki cuba nak mententeramkan jiwanya dengan mengambil berat hal orang yang sepatutnya tak payah diambil kisah pon..sudahnya..anda nampak bebal di mata saya..ish ish ish..kan ke rugi seorang pensyarah kelihatan seperti orang bodoh di mata studentnya??

seorang yang berjaya mencipta rules and regulations adalah seorang yang bijak pandai kan..tapi kalau rules yang dicipta adalah bodoh dan tidak logik..perlu ke dianggap penciptanya itu seorang yang bijak pandai?? dengan angkuh riak dan takburnya anda mengclaimed diri anda pakar motivasi, pakar disiplin dan pakar mnde ntah aku tak ingat..padahal kebodohan anda dalam menangani isu2 remeh temeh bak tempe semalam sangatla teserlah..dah berkepuk dosa saya mengeluh dalam hati..alahai bodohnya engkao.........anda belom sedar diri lagikah yang anda adalah seorang yang mempunyai title di sebuah INSTITUT PENGAJIAN..bukannya sebuah sekolah yang menguruskan KANAK-KANAK sekolah..

dan kau..aku nampak kelelahan kau tapi kenapa aku langsung tak ada rasa simpati?? sebab kebodohan kao dalam mengipas-ngipas mereka sangat terserlah..dan cara kau menunjukkan jari kau itu sangat langsung tak dapat diterima akal..kau tak ada hak nak menundingkan jari sampai begitu sekali bangang.....dan pengakhirannya..kau cuba nak mengcoverkan diri seolah2 kau yang terbaik sebab kau pun terpalit sama melakukan kesalahan yang kononnya besar tu..orang2 yang kat depan kau tu bukannya bodohla lahanat..mungkin ada yang bebal..tapi bukan aku..dia dan dia..terasa begitu ingin sekali melempang kepala kau..alang2 2 bulan lagi nak mampus..lagi dua hari kau da goll...

dan kau..aku malas nak membebel..sedarla diri..tolongla sedar diri..harap bedak berkepuk kat dahi..tapi akai langsung tak reti nak pakai..sekadar nak cari pengaruh smpai akhirnya membodohkan diri sendiri..benda simple yang punya solution yang amat simple kau nak besar2kan jadi isu panas..adakah kau pernah berangan nak jadi pengacara melodi?? huh.langsung xlayak..isu yang kau besar2kan tu langsung tak panas...kau sorang saja yang sanggup memanaskan diri kau..hot keww?????

p/s : kesabaran tahap tinggi diperlukan di sini...


Monday, July 18, 2011

JANGAN DENGKI-DENGKI..NANTI FAIL EXAM


hidup sekali..makan sekali..borak sekali..ngumpat lecturer sekali..tido sekali..sama2 nak jadi cikgu sekali..takkanla nak simpan hasad dengki sesama kita..ilmu kalau kongsi takkan rugi..abaikan pertelingkahan orang2 tua..yang penting kita sama2 dapat ilmu..ish ish ish..tak paham aku..lagi2 dengan aku yang memang konfom kurang lmu neh...

Saturday, July 16, 2011

CERITERA CINTA 3


Jangan menangis nurani
jangan bersedih nurani
pandanglah bintang
pandanglah langit
KITA TAK UBAH DEBU JADINYA

jangan menyesal nurani
jangan berdendam nurani
apa dah tulis
apa dah takdir
KITA TAK MAMPU MERONANYA

rindu plak aku kat Pok Eid...semalam demam katanya..xpe..da besar kan..takkan tak reti lagi jaga diri.muahaha..doa dari jela..semakin bz die dengan kejanya..msg pun sehari boley kira..xpe..aku kan jenis yang memahami..ahaks..yang penting keep in touch.. =)



BACK TO HELL

hari ni 16 July 2011..genap dua minggu da aku kembali ke selatan tanah air..
kembali menjadi seorang cikgu..wtf..dan dalam masa 2 minggu ni..ermm..
aku sungguh bersusah payah struggle nak mengadaptasikan diri dengan
semua ridiculous rules invented by those stupid people..haisshhh..sungguh
mebiolkan kepala hotak aku..

owh..before aku terus menambah dosa menyesali kepulangan aku ke sini..
sikit update about my game kat MASUM haritu..

team kitorang berjaya sampai ke quarter final je..but that was awesome kot
sebab memang targetnya sampai quarter pon..besides..team pompuan memang
tak pernah sampai quarter pun..according to seniors2 la..so we were satisfied
enoughla..plus memories with those girls..aku memang sangat2 takkan lupa semuanya..
ok..ayat kling..

UPM vs USIM 8-0
UPM vs UM 0-5
UPM vs UIA (quarter) 1-4

rezeki dah setakat tu..redhakan je.. =)

neway..aku sangat2 merindui teammates aku..susah nak jumpa orang yang
btol2 sekepala hotak dengan aku..=( yang paling seronok..team pompuan this
year da dibubarkan due to some stupidity..bukan kitorang la..orang lain..ahaks.

ok..back to the HELL..

kena bangun awal pagi..kena mandi awal pagi..kena iron baju hari2..kena pakai
baju kurung hari2..kena wat senaman bodoh tiap2 pagi..kena bosan hari2..damn!!
---lupa daratan---

kalau dulu tido boleh golek2 jaoh2 sebab tilam besar..sekarang golek sket je..skeeettt
je..da gedebuk tergolek kebawah..xpun gedegum kepala hantuk dinding..
---lupa daratan---

kalau dulu tengah2 malam buta kayu lapar..bley turun mamak kat bawah lepak cuci
mata tolong mamak cuci pinggan (tipuuuuu) makan roti nan ayam tandoori..sekarang
kol 1030 da kalut2 pegi bayar nasi dengan air nanti pak guard tukang kipas tutup
gate tak pasal2 kena menapak jaoh balik hostel..
---lupa daratan---

kalau dulu bley tengok tv cite Marimar SiJundai Juvana WWE Berita Terkini Melodi..
sekarang duduk dalam bilik ngadap laptop yang da nazak ni..balik2 facebook..nasib
baik ada berukband..kalau tak..naisss...wireless maktab macam hidup segan mampus
pun tak nak je..
---lupa daratan---

kalau dulu ketereran aku memasak memang teserlah ayu..Pok Eid pun da memang
konfom nak buat bini sebab kehandalan aku memasak..tapi sekarang..mungkin
nasi pun aku da lupa cmna nak masak..mungkin yeee...mintak2 Pok Eid tak batalkan
hasrat nak menyunting aku nanti...walawehhh..
---lupa daratan---

kalau dulu pegi class boleh duduk belakang tido krohh kohh..tak pegi class pn
masalah kecik je..setakat surat amaran tiap2 sem pun aku dapat..tak kene bayar
pape pun..tapi sekarang..hari2 class kena bertentang mata dengan lecturer..meja
aku seinci je jaraknya dengan meja lecturer..tak pegi class memang konfom
sekonfom kondomnya kantoi..letih otak aku camni..perghhh..
---lupa daratan---

semalam punya presentation memang damn gila..dengan period pain yang merajai
perot aku ni..perghh..aku suruh lecturer ulang balik soalan die pun..still aku blur lagi..
groupmate aku cite banyak kali pun kepala hotak aku bley lagi merewang2 pegi kenduri..
last2 sengeh jela aku..padan muka..memang damn..balik bilik terus tido macam
nak mampus sampai maghrib baru sedor diri...
---lupa daratan---

owh..sejak balik ke neraka ni..keja aku just tiiiiiiidooo je...balik class tido..sampai
senja..malam kalau busan nak mampus lapar terketar2 baru msg Brader Loq cakap nk
ikot kuar..kalau malas nak siap2 pakai baju pakai tudung..kirim je kat die..petang2 nak
pegi senaman2 sihatkan badan cergaskan kepala hotak memang tak la
disebabkan kepala lutuit aku ni masih merengek2 manja mintak penampar sedas..

so..kesimpulannya..selama 2 minggu aku kat sini..proses mengadaptasi masih berjalan..
belum berjaya sepenuhnya..especially bab bangun di awal hening pagi...

owh..maktabku syurgaku..b***h..

p/s : rules are getting more and more ridiculous here..stupid people with stupid intention..

Friday, July 1, 2011

PENAMBAH PERISA TAK BAGUS UNTUK KESIHATAN


tolong tambah ajinomoto garam gula lada sulah
asam gelugor limau nipis kicap sos tomato sos
tiram dalam hati aku yang sudah semakin tawar
ini..tolong!! tolong!! tolong!!