Saturday, July 16, 2011

BACK TO HELL

hari ni 16 July 2011..genap dua minggu da aku kembali ke selatan tanah air..
kembali menjadi seorang cikgu..wtf..dan dalam masa 2 minggu ni..ermm..
aku sungguh bersusah payah struggle nak mengadaptasikan diri dengan
semua ridiculous rules invented by those stupid people..haisshhh..sungguh
mebiolkan kepala hotak aku..

owh..before aku terus menambah dosa menyesali kepulangan aku ke sini..
sikit update about my game kat MASUM haritu..

team kitorang berjaya sampai ke quarter final je..but that was awesome kot
sebab memang targetnya sampai quarter pon..besides..team pompuan memang
tak pernah sampai quarter pun..according to seniors2 la..so we were satisfied
enoughla..plus memories with those girls..aku memang sangat2 takkan lupa semuanya..
ok..ayat kling..

UPM vs USIM 8-0
UPM vs UM 0-5
UPM vs UIA (quarter) 1-4

rezeki dah setakat tu..redhakan je.. =)

neway..aku sangat2 merindui teammates aku..susah nak jumpa orang yang
btol2 sekepala hotak dengan aku..=( yang paling seronok..team pompuan this
year da dibubarkan due to some stupidity..bukan kitorang la..orang lain..ahaks.

ok..back to the HELL..

kena bangun awal pagi..kena mandi awal pagi..kena iron baju hari2..kena pakai
baju kurung hari2..kena wat senaman bodoh tiap2 pagi..kena bosan hari2..damn!!
---lupa daratan---

kalau dulu tido boleh golek2 jaoh2 sebab tilam besar..sekarang golek sket je..skeeettt
je..da gedebuk tergolek kebawah..xpun gedegum kepala hantuk dinding..
---lupa daratan---

kalau dulu tengah2 malam buta kayu lapar..bley turun mamak kat bawah lepak cuci
mata tolong mamak cuci pinggan (tipuuuuu) makan roti nan ayam tandoori..sekarang
kol 1030 da kalut2 pegi bayar nasi dengan air nanti pak guard tukang kipas tutup
gate tak pasal2 kena menapak jaoh balik hostel..
---lupa daratan---

kalau dulu bley tengok tv cite Marimar SiJundai Juvana WWE Berita Terkini Melodi..
sekarang duduk dalam bilik ngadap laptop yang da nazak ni..balik2 facebook..nasib
baik ada berukband..kalau tak..naisss...wireless maktab macam hidup segan mampus
pun tak nak je..
---lupa daratan---

kalau dulu ketereran aku memasak memang teserlah ayu..Pok Eid pun da memang
konfom nak buat bini sebab kehandalan aku memasak..tapi sekarang..mungkin
nasi pun aku da lupa cmna nak masak..mungkin yeee...mintak2 Pok Eid tak batalkan
hasrat nak menyunting aku nanti...walawehhh..
---lupa daratan---

kalau dulu pegi class boleh duduk belakang tido krohh kohh..tak pegi class pn
masalah kecik je..setakat surat amaran tiap2 sem pun aku dapat..tak kene bayar
pape pun..tapi sekarang..hari2 class kena bertentang mata dengan lecturer..meja
aku seinci je jaraknya dengan meja lecturer..tak pegi class memang konfom
sekonfom kondomnya kantoi..letih otak aku camni..perghhh..
---lupa daratan---

semalam punya presentation memang damn gila..dengan period pain yang merajai
perot aku ni..perghh..aku suruh lecturer ulang balik soalan die pun..still aku blur lagi..
groupmate aku cite banyak kali pun kepala hotak aku bley lagi merewang2 pegi kenduri..
last2 sengeh jela aku..padan muka..memang damn..balik bilik terus tido macam
nak mampus sampai maghrib baru sedor diri...
---lupa daratan---

owh..sejak balik ke neraka ni..keja aku just tiiiiiiidooo je...balik class tido..sampai
senja..malam kalau busan nak mampus lapar terketar2 baru msg Brader Loq cakap nk
ikot kuar..kalau malas nak siap2 pakai baju pakai tudung..kirim je kat die..petang2 nak
pegi senaman2 sihatkan badan cergaskan kepala hotak memang tak la
disebabkan kepala lutuit aku ni masih merengek2 manja mintak penampar sedas..

so..kesimpulannya..selama 2 minggu aku kat sini..proses mengadaptasi masih berjalan..
belum berjaya sepenuhnya..especially bab bangun di awal hening pagi...

owh..maktabku syurgaku..b***h..

p/s : rules are getting more and more ridiculous here..stupid people with stupid intention..

No comments:

Post a Comment