Monday, August 22, 2011

JOURNEY TO BP


best weekend ever sepanjang almost 3 months aku kat maktab 'tersayang' neh..aku nak namakan weekend tu Journey To Batu Pahat With Besties..gempak tak?? gempak tak?? ('',) Impian aku nak jumpa dengan Mak Daten tu tercapai..bukan nak jumpa dia sangat pun sebenarnya..tapi sebab excited nak tengok perut boyot dia..hehehe..

my journey began with Mr CEO and Papa Jahat hantar aku ke Kulai..sungguh baik hati mereka meredah hujan memandu CBS Brader Loq jauh ke Kulai..jauh ke?? xdelah jauh sangat pon sebenarnya..sampai di Terminal Kulai Mr V plak datang jemput aku..kete baru..kete baru..yeay yeay!!




ni la Mr V..tapi identiti beliau terpaksa dirahsiakan..kenapa?? kenapa?? adala sebabnya tu..muahaha..haih..nak berkawan-kawan pun susah kan..padan muka..sapa suruh menipu..bukan salah aku..salah orang lain..hehehehe..sikit lagi nak kantoi..nasib baik aku pandai cover line..baek punya..!! cess....

Mr V hantar aku sampai Kluang..jalan-jalan kat bazar ramadhan Kluang..first time aku pegi bazar ramdhan sepanjang bulan pose ni..perghh..dapat plak makan cucoq cempedak..lazat..tapi tak boleh celen Mak Lela punya cucoq cempedak la..wooo wooo..homesick =( lepas tu bukak pose dekat kedai makan nasi tomato yang sejuk tapi sedap..sambil tunggu ibu mengandung roger..

da abih bukak pose..Mr V hantar aku pegi jumpe ibu mengandung..sungguh mengujakan..haha..over btol la hang ni Juni..so what?? aku memang over excited..siap tergedik-gedik siap..jumpa ibu mengandung kat Petronas..dia ajak aku tido kat umah dia..eh..umah akak dia..




planning awal memang nak tido kampung ibu mengandung..aku da siap packing baju da nak tido sana..tapi cancel last minute atas sebab-sebab tertentu..so aku pegi sehelai sepinggang aku yang tak berapa nak ramping je la..tapi bila ibu mengandung ajak..tak sampai hati plak nak tolak..so aku pun follow la..Mr V pun blah..tanggungjawab hantar aku da terlaksana la kononnya tu..muehehe..

kitorang pun bergerak la ke Batu Pahat also known as BP...perlu ke?? perlu la..mana tau ada orang buta huruf tak pernah tao BP is Batu Pahat..sebelum sampai rumah singgah kejap kat BP Mall..ibu mengandung nak shopping..pompuan ni tak padan dengan pregnant..jalan pusing-pusing mall macam xde orang dalam perut die tu..haih..aku yang single mingle ni plak yang penat terhegeh-hegeh sesak nafas..

da siap jalan-jalan..kitorang gerak balik kampung.. Sri Medan nama kampung tersebut..tiba-tiba nak skema batak kan..duduk umah akak die..punyela sporting akak dengan abang ipar dia..aku macam besela..mula-mula kenal memang aku tak reti nak cakap banyak..pemalu la katakan.. lepastu akak masak sebab ibu mengandung cakap lupa nak bawak aku makan..hekhekhek.. perghh..nasi panas..ikan masin..ke ikan kering?? ntah..aku pun xto..dengan sotong masak mnde ntah..simple je..tapi memang puas hati sebab aku da lama tak makan home made punya lauk..

da kenyang..besela kan..mata aku secara tiba-tiba menjadi berat..berat mata memandang berat lagi bahu memikul..sambil msg2 dengan Mr V..aku pon terlelap..umah tu kelilingnya kelapa sawit..memang sejuk sedap lazat lena je aku tido..perghh..

esoknya pukul 759 pagi pagi buta aku da bangun..perghh..tak pernah aku bangun seawal ashaari begitu di hari weekend..

eh..tiba-tiba teringat tragedi kuih tat nanas dengan nasi goreng..ahhh..biar la rahsia..hehehe..

dengan mandi tak..basuh muka tak..( muka aku xbasuh pun tetap suci macam basuh dengan air suam) kuar ikot ibu mengandung pegi hantar baju laki dia kat tailor pegi market beli barang nak masak bukak pose beli spender aku sebab aku kan pegi tido umah orang sehelai sepinggang..owhh...

balik rumah..tido kejap..bangun siap-siap sebab ibu mengandung nak pegi shopping kerepek..pegi tempat jual kerepek tu kan..mak aihhh...tak pernah aku tengok kerepek yang banyak cmtu..ibu mengandung borong sampai seratus hengget lebih..nak bagi mak mentua katanya..ahaks..kaki bodek mak mentua pompuan ni...muehehehe..



lepas tu teman ibu mengandung pegi klinik nak scan baby..excited nak tao jantina babynya..aku plak terikut-ikut excited..ko gatal nak kawen eh Juni......hahaha..tapi doctor tak dapat nak kenal pasti jantina sebab baby da besar..aku siap kena sound dengan doktor tu sebab amik gamba time scanning..hehehe..mnala aku tao procedure time scanning tak boleh amik gambar..aku bukannya kawen lagi pon...pregnant pon blom.. ;)




hidangan bukak pose last day..perghh..bihun sup ayam..nasi.telur masin telur dadar kerang rebuih dengan sos and a lot of other lauk yang aku tak tao nama..memang kenyang gile..ha..buah limau bali pon ade..memang pergghh la..memang kenyangla..bagi orang yang ngidam lauk umah macam aku ni kan..memang heaven la..makan sampai perut penuh bagai ada baby di dalamnya..

lepas siap berbuka..siap-siap la nak bergerak pulang..ibu mengandung nak balik esok..tapi lakinya suruh balik aritu jugak.mana tahan beb bini duduk jaoh..pregnant plak tu..hahaha..so siap-siap salam-salam semua..terima kasih sana terima kasih sini..journey to Jb plak started..

owh..lupa..

Seri Hani : kakak..name ape? lupe..
Kakak : lupe..pegi tanya ayah..kan tadi ayah da gito..
Seri Hani : *lari2 pegi tnya ayah
kak Juni...
Kakak : *senyum2 manis..poodah kao Juni.manis konon..
Seri Hani : bile kak Juni nak datang lagi?
Kakak : nape?
Seri Hani : sayang kakak Juni

owh..tak sangka ada kanak-kanak yang sayang aku...woo woo..terharu..

ibu mengandung drop aku dekat tol Kulai..Mr V sekali lagi kutip aku hantar balik Jb..banyak driver la katakan....



seronok! seronok! seronok! walaupun penat ikot ibu mengandung jalan macam xsedar diri die mengandung..tapi tetap seronok..kenapa?? sebab gadis yang kepala sama memang susah dicari..nasib baik kao da kawen...terima kasih..


No comments:

Post a Comment