Tuesday, January 31, 2012

PAKCIK vs ABANG BAS

Salam..pkck..beg sye trtgl dlm bas td..cne nk pg amk?

Aku dah mentioned pakcik ye disitu..

Troott..troott..troott..Tipon bunyi..

Aku : Ha, pkck, saya budak Perlis tadi.
Pakcik bas : Ha, beg letak kat mana?
Aku : Kat atas seat.
Pakcik bas : Erm..cane ea. Takpe, nanti saya kirim dekat bas belakang. Awak pegi amik dekat kaunter Sns Larkin.
Aku : Ok, time kaseh pakcik.

Awk pe nme

Norjunilaila

Punye skema aku kasi full name siap.

K

Pendek je jawapan pakcik bas. Aku dah dupdapdupdap. Gerun weih laptop tertinggal.

Abg trpkse bke taw beg ju, sbb nk krim kat owg, jd abg kne amek twu ape ad kat dlmnye, sory ea

ABG?? WTF!! Cilakak punya orang tua. Haihh..kang kalau aku macam2 kang, tak dapat plak beg aku tuu. Seramm.

Owh..xpe2..jnji beg 2 smpai kt sye je..huhu..mamai2 td smpai trlupe nk amk..

Jawapan selamat yang termampu aku bagi dekat pakcik bas. Barua punya orang tua. Tersengih aku sekor-sekor dalam bas tu. Hampehh..

Nsb bek amek no fon td, law x ag sush, dlm beg 2 cme ad lptop ngn bra je kn ju.

Perghh..open sgt pakcik neh. Dala panggil aku ju. Hishh..

Aah..lptp ngn brabeg..chrger lptp..phone chrger..cmera chrger, brdband ngn cardreader.

Semua benda yang ada dalam beg tu aku listkan. Cuak gila kalau hilang wehh.

Abg tgk yg besa2 jek,cme nmpk lptop ngn bra beg jek,beg bra tu da tbke,jd nmpkla branye..hu3x.

Pukimak punya orang tua. Penipu!! Bra beg tu sangat mustahil nak terbukak. Lahanat. Miang tua gatal tak sedar diri. Tapi aku mampu maki hamun dalam hati jela. Maunya lesap beg aku kalau aku maki-maki dia. Serammm..

Haha..xpela..da ade org amkkn ke? Nt sye amk kt kaunter Sns Larkin?

Aku cuba mengubah topik. Pundek.

Bru smpai bas ni, da bg kat dy, t smpai lakin dy col abg, ju tggu jek yek kat lakin, x smpat nk mntk bra 1 wat knang2an..he3x

Babi la orang tua ni. Pervert sial. Haii..biol aku rasa..Haha..

Haha..jgnla cm2 plk..ok..nt sye tgu kt lrkin..tme kaseh ea.. :)

Malas aku nak panjang2kan cerita, nanti lain plak jadinya. Pakcik pakcik..kenapala berkelakuan demikian rupa..

Sje graw2,law ad pe2 mslh kat jb, bg twu ea

Takpela pakcik, da cukup ramai orang yang menyayangi saya dan mampu menjaga saya di jb ni. Khidmat pakcik langsung tak diperlukan.

Hehe..insyaallah..

Itu yang mampu aku reply dalam usaha memastikan beg aku sampai dengan selamat.

Kesimpulannya..janganla bersikap sombong dengan siapa-siapa pun walaupun dengan pakcik bas yang gatai miang nak mampus. Kalau aku buat bodoh saja time dia offer no tipon tu, mesti laptop kesayangan pemberian Mr Bapak terchenta lesappppp..

Saturday, January 21, 2012

MANGSA KEADAAN

Baharom Laknatullah : Semalam saya ada kejar, bukan kejarla, saya ikut sorang pelajar perempuan ni. Dengan pakaian ketatnya, dengan tak pakai tudungnya. Tak berubah dari dulu sampai sekarang. Pergi kelas pakai macam cikgu, bila keluar lain jadinya.

Okay, serba sedikit lebih kurang ayat yang Ketua HEP merangkap Ketua Warden maktab aku cakap time assembly hari tu.

Tiba-tiba ada sms kat handset aku.

IPTI K**** : Ko ke yg dmksudkan tu? =P

Okay, siap ada smiley konon kiut lagi kan ko K****....Aku pun menafikan pertanyaan itu. Bukan aku la. Aku da tak pernah jumpa Baharom Laknatullah tu sejak balik dari UPM.

Eh, ada. Pernah sekali. Time budak-budak ponteng kelas dipanggil mengadap. Sekali tu je. Sekali jeeee..Lepas tu da tak pernah ok.

Rupa-rupanya, bukan K**** je yang suspek aku mangsa Baharom Laknatullah tu, classmate aku pun fikir aku yang menjadi mangsa. Ceh, En TAS dengan Mr CEO pon pikirkan itu aku. Naiss.. Aku tido kot malam tu. Tak keluar berjimba-jimba pon...

En TAS cakap

Ko kan ade history yang tak baik dengan Baharom.. Ok, fine..mengaku..

Semalam K**** kasi explanation.

Mane ade orang lain yang berani wat macam tu pon...

Rekod aku da bersih sekarang. Takde dah aksi kejar mengejar aku dengan Baharom Laknatullah tu. Tu zaman jahiliah aku. Even sekarang pun masih sedikit jahil, tapi aku dah bijak mengatur strategi. Hahaha!




Friday, January 20, 2012

PMS

I don't want to call it a 'mistake' because I am so damn sure that is the truth.
And my heart will never lie......

Tuesday, January 10, 2012

PREPARING


Because I've been waiting too long and it was not an easy job after struggling damn hard to persuade my little humble heart to say that yes, i want it.

Sunday, January 8, 2012

4X4 TRIP - LATA CERMIN, GRIK (Day 2/3 - Last is blast!!)

Next challenge, Mr Bapak take over. Mr Bapak cakap,

"Mai ayah buatla yang ni. Kakak tak bulih ni."

Sebenarnya aku tau bukan Mr Bapak tak yakin dengan aku, tapi sebenarnya dia pun ketar kepala jugak nak cas. Muahaha!!



Tapi Mr Bapak tetap beralah dengan aku. Hee... Gambar di atas adalah percubaan pertama aku yang gagal. Huh! Tengok semua orang menunggu dan memberi sokongan kat aku. Wahaha!! Padahal yang mengutuk pun tak kurang. Suka hati aku la.


Berjaya okay! Hanya dua kali percubaan saja. Berlagak habis. Time ni aku dengar Abg Boy jerit dari belakang, "Tekan minyak perabihhhhh!!!!!" Hampess..


Suzuki SJ Pak Sarip tersekat dalam lumpur.


Cantik kan hasilnya..hewhewhew..


Warga tua sempat posing. Aku jugak yang jadi photographer berjaya.


Satu demi satu cabaran. Pajero Medic pancit pulak tayarnya.


Okay, memang sempat sangat aku nak camwhore.


Sampai malam kitorang berusaha untuk melepasi halangan-halangan yang ada. Sampai di campsite Sungai Y, ada pulak team lain yang da siap setup khemah bagai. Tapi yang membuatkan aku kureng puas hati, diorang masuk dalam hutan siap bawak PS set karok bagai. Bagi aku, masuk hutan adalah untuk nak menghargai alam, so tak perlula kot semua teknologi-teknologi yang macam tu.

Ada jugak geng-geng India yang siap bawak arak bagai. I am not being racist la kan, tapi disebabkan ketidaksenonohan diorang tu, dua orang budak perempuan kena rasuk hantu hutan. Aku tak taula nama penuh hantu yang merasuk tu, tapi sadis jugakla bila tengah-tengah malam diorang kena pack semua barang blah dari campsite malam tu jugak.

Kitorang pun tak jadi nak berkampung kat campsite tu. Terpaksa merentas halangan lagi untuk ke next campsite.


Lebih kurang jam 11 malam, barula kitorang sampai. Bayangkan jarak perjalanan yang lebih kurang 8km mengambil masa lebih dari 12 jam. Setup khemah, masak, melantak,borak-borak dan semua orang tidur kepenatan. Sampai tak sempat nak snap gambar-gambar buat kenangan. Hmmm..

25 December 2011 Sunday

Bangun dengan bersenang-lenang sebab tak ada apa yang nak dikejar. Tengahari baru setelkan semua barang dan bersiap-siap mau pulang keluar dari hutan belantara. 3 hari tak tau keadaan dunia luar. Cukupla kot.


Suzuki Sj Mr Bapak dan Pak Sarip.


Daihatsu Rocky Mejar dan Bangwan.


Pajero Matnen dan Medic.




Otw balik, singgah wedding aku tak kenal sape. Yang aku tau pengantin pun ialah seorang 4 wheeler jugak. Black and red were so damn gorgeous!! Dengki!!

Tamat..

Wednesday, January 4, 2012

4X4 TRIP - LATA CERMIN, GRIK (Day 2 - Jip Rosak Satu Cabaran)

Halangan hebat yang kedua, satu lagi dugaan datang. Jip Cik Lipan the King plak rosak. Mounting putus. Aku pun tak tau hapakabenda mounting tu, tapi nak repair benda alah tu makan dua jam jugakla. Dalam sungai pulak tu.



Alang, pomen terulung dengan gaya tersendiri merepair jip Cik Lipan the King.



Ok, siap kena angkat enjin bagai. Aku memang takkan ambik tau la bab-bab enjin ni semua.



Sementara tunggu kaum lelaki yang gagah perkosa repair jip Cik Lipan the King, inilah antara kerja-kerja aku. Posing sana posing sini sengeh sana sengeh sini. Nak tolong repair kang, buat cari penampar orang je, baik aku duduk diam-diam.


Apa yang penting, kerjasama!! Aku tengok enjin tu macam kecik ringan je, tapi bila tengok muka kaum lelaki yang bersatu-padu angkat enjin tu, hmm........






Da setel repair Rocky, semua jip bergilir-gilir merentas sungai tu. Walaupun hampir kesemua jip perlu di'winch', tapi berkat kesangapan semua, kami semua berjaya. Hoyeah!!

P/s : Cuba korang tengok benda apakah di gambar bawah ini..
-
-
-
-
-
-




Sebuah pacuan empat roda yang dibuang oleh pemiliknya disebabkan kerosakkan yang memang sampai mati pon tak boleh repair. So, daripada buang duit banyak-banyak, baik amik semua yang diperlukan kat jip tu, then tolak ramai-ramai ke dalam gaung. Naisss..


Tuesday, January 3, 2012

4X4 TRIP - LATA CERMIN, GRIK (Day 2 - Aku rasa aku hebat)

Pukul 10 pagi semua orang dah bersiap-sedia nak memulakan ekspedisi. Dari khabar angin yang aku dengar, trek hari ini adalah antara yang paling mencabar. Jaraknya hanya lebih kurang 8km. Permulaan yang meng'frust'kan aku sebab jip Mr Bapak sempuuutttt...Naisss..


Halangan pertama. Sepatutnya bukan giliran aku lagi nak drive. Tapi aku berjaya amik kesempatan drive time Mr Bapak turun tengok Pak Sarip sedang merempuh halangan. Konon nak tolong tukar parking sajeww. Tapi tengok macam best ja, aku cakap kat Mr Bapak aku nak buat. Owh, dalam kata lain, nak cas.


Yeah, ini dia betina garit tengah tunggu giliran nak cas! Sempat gak la aku baca Bismillah puhh sana puhh sini sikit-sikit.



Daihatsu Rocky Bang Wan. Aku paling suka jip ni. Sangat cool ok. Terasa sangat remaja kalau aku bawak jip ni. Tapi ownernya tak la remaja sangat pon.


Huahuahua! Tiba giliran aku. Agak nervous jugak sebenarnya. Tapi, redah saja. Kalau fail ramai yang boleh tolong. Hihihi.


Tengok, ramai yang bersiap sedia nak tolong that rose among the thorns tu. Well, jadi kesayangan la sebab aku sorang ja perempuan yang gedik gatai terhegeh-heges nak cas jugak.


Sekali tersangkut daa. Naiss. Takpe, aku masih lagi amatur. Seorang gadis sunti plak tu. Orang lain pun samgkut jugak ok. Hahaha! Matnen ngan Abg Boy setia membantu dari belakang. Wehuu!


Mr Bapak cakap, "Abihla lingkup jip aku. Orang lain tak lalu situ yang hang pi kona tang tu awat." Sengih-sengih kambing, tu ja yang mampu aku buat.




Ok, kena winch sebab memang da tak boleh bergerak. Naiss. Takpa, aku tenangkan hati dengan mengatakan aku amatur, aku amatur, aku amatur. Tapi orang lain pun sangkut jugak!!!!








Aku berjaya!! Aku memang hebat! Aku tau yang aku hebat! Wehuu. Hahaha!


Ok, giliran Pajero Matnen. Sangkut jugak ok. Muahaha!


Abg Boy, kolek aka co-pilot Matnen yang sungguh setia bersamanya.



Dalam hutan kerjasama adalah elemen terpenting untuk memastikan semua orang dapat cas dengan sepuas hati.



Muka puas sebab berjaya. Jip-jip yang lain tak sempat disnap gambonye. Mintak maaf ye.


Semua jip da berjaya melepasi halangan pertama. Bersiap sedia untuk meneruskan ekspedisi. Tahniah2!