Tuesday, January 31, 2012

PAKCIK vs ABANG BAS

Salam..pkck..beg sye trtgl dlm bas td..cne nk pg amk?

Aku dah mentioned pakcik ye disitu..

Troott..troott..troott..Tipon bunyi..

Aku : Ha, pkck, saya budak Perlis tadi.
Pakcik bas : Ha, beg letak kat mana?
Aku : Kat atas seat.
Pakcik bas : Erm..cane ea. Takpe, nanti saya kirim dekat bas belakang. Awak pegi amik dekat kaunter Sns Larkin.
Aku : Ok, time kaseh pakcik.

Awk pe nme

Norjunilaila

Punye skema aku kasi full name siap.

K

Pendek je jawapan pakcik bas. Aku dah dupdapdupdap. Gerun weih laptop tertinggal.

Abg trpkse bke taw beg ju, sbb nk krim kat owg, jd abg kne amek twu ape ad kat dlmnye, sory ea

ABG?? WTF!! Cilakak punya orang tua. Haihh..kang kalau aku macam2 kang, tak dapat plak beg aku tuu. Seramm.

Owh..xpe2..jnji beg 2 smpai kt sye je..huhu..mamai2 td smpai trlupe nk amk..

Jawapan selamat yang termampu aku bagi dekat pakcik bas. Barua punya orang tua. Tersengih aku sekor-sekor dalam bas tu. Hampehh..

Nsb bek amek no fon td, law x ag sush, dlm beg 2 cme ad lptop ngn bra je kn ju.

Perghh..open sgt pakcik neh. Dala panggil aku ju. Hishh..

Aah..lptp ngn brabeg..chrger lptp..phone chrger..cmera chrger, brdband ngn cardreader.

Semua benda yang ada dalam beg tu aku listkan. Cuak gila kalau hilang wehh.

Abg tgk yg besa2 jek,cme nmpk lptop ngn bra beg jek,beg bra tu da tbke,jd nmpkla branye..hu3x.

Pukimak punya orang tua. Penipu!! Bra beg tu sangat mustahil nak terbukak. Lahanat. Miang tua gatal tak sedar diri. Tapi aku mampu maki hamun dalam hati jela. Maunya lesap beg aku kalau aku maki-maki dia. Serammm..

Haha..xpela..da ade org amkkn ke? Nt sye amk kt kaunter Sns Larkin?

Aku cuba mengubah topik. Pundek.

Bru smpai bas ni, da bg kat dy, t smpai lakin dy col abg, ju tggu jek yek kat lakin, x smpat nk mntk bra 1 wat knang2an..he3x

Babi la orang tua ni. Pervert sial. Haii..biol aku rasa..Haha..

Haha..jgnla cm2 plk..ok..nt sye tgu kt lrkin..tme kaseh ea.. :)

Malas aku nak panjang2kan cerita, nanti lain plak jadinya. Pakcik pakcik..kenapala berkelakuan demikian rupa..

Sje graw2,law ad pe2 mslh kat jb, bg twu ea

Takpela pakcik, da cukup ramai orang yang menyayangi saya dan mampu menjaga saya di jb ni. Khidmat pakcik langsung tak diperlukan.

Hehe..insyaallah..

Itu yang mampu aku reply dalam usaha memastikan beg aku sampai dengan selamat.

Kesimpulannya..janganla bersikap sombong dengan siapa-siapa pun walaupun dengan pakcik bas yang gatai miang nak mampus. Kalau aku buat bodoh saja time dia offer no tipon tu, mesti laptop kesayangan pemberian Mr Bapak terchenta lesappppp..

No comments:

Post a Comment