Tuesday, February 21, 2012

MISS JUNI...MISS ME??

Okay, selalu bangun pukul 7 nak pegi kelas, hari ni aku bangu seawal 5.30 pagi. LIMA SETENGAH PAGI!! Semua sebab nak jadi cegu. Okay, like i said, there is no turning turning turning back!

Sekolah Seni Johor Bahru. Awesome. Sebab apa? Sebab memang sangat berseni. Aku ingat lagi time Siti Nurhaliza buat konsert kat UITM Shah Alam, budak-budak sekolah aku *sekolah aku??* ni la yang buat opening. Awesome kan?

Dipendekkan my very super duper long day kat sekolah tu, lepas jumpa Pengetua briefing segala bagai, kena masuk assembly. Oryte, no hal punya kalau setakat duduk kat atas stage dan nasib baik Pengetua tak introduce aku dengan Bob kat assembly. Maklumla aku ni kan pemalu orangnya. Haktuii!

Then jumpa my supervisor, En Zulkifli or aku lagi suka address him as Sir. And aku dapat mengajar kelas F4 and F3. F3 tu pun sebab nak cukupkan period yang ditetapkan oleh maktab. Kalau tak, memang takkanla derang bagi cegu-cegu yang masih suci tanpa noda ni ngajor kelas exam kann.

And what was i feel? Of course la macam, "What, betolkan aku nak jadi cegu??" Seriously aku memang zero tahap kereadyan aku. Bukanla nervous, tapi macam sangat-sangat tak percaya yang aku wajib jadi cegu untuk 3 bulan ni. Demyuh!

Aku betol-betol jem sebab leceh kerja jadi cegu praktikal neh. Portfolio pukimak hape ntah, dengan reflection, journal bagai. Dapat pulak supervisor yang sangat-sangat perfectionist. Demm! Tapi, okayla tu. Sekurang-kurangnya aku boleh belajar jadi cegu yang Insyaallah bagusss. Dang!

Owh, pagi-pagi lagi aku da sms Mr Bapak

1st day skola..selalu bangun pukul 7..arini kena bangun 530..jemm...

And reply from Mr Bapak,

Proses ini akan berjln slama 30 thn lagi cik ooii..xjem dah..

Ok, sangat cegu..*sigh..

3 bulan aku kena bangun seawal 530 pagi. TIGA BULAN, LIMA SETENGAH PAGI. Sekian terima kasih..

owh, one thing that i really love about this school, semua students stay kat hostel. Maksudnya, aku takkan jumpa students aku berkeliaran di waktu malam sekitar JB. Dan yang paling penting, students pun takkan nampak aku berpeleseran di sekitar JB jugaaaa. =)

No comments:

Post a Comment