Sunday, May 13, 2012

TRANSFORMATION 3

Norjunilaila pada tahun 2004-2005. Time ni aku sekolah di MRSM Kuala Krai. Bahana banyak sangat main + pemalas di Langkawi dulu, result PMR aku macam hampagas so dengan kejamnya diorang tendang aku nun jauh di Kelantan. Tapi, apa salahnya kenal-kenal tempat orang kan. Jauh perjalanan luas pemandangan. Memang luas btollll.....


Kat rumah lama. Gemok sialll. Bilik memang bersepah sebab jarang ada kat rumah. Time cuti je balik rumah, so tak sempat nak kemas. Alasan.... 



Bilik aku dekat hostel. Eh, ni bukan bilik aku. Eh, yela, bilik aku ni. Ada bantal peluk warna biru tu, btolla tu. Muslimah kan aku. Hikhok. 




Siap-siap nak pergi prep. Sungguh muslimah sekali lagi. Tudung jahit sendiri tu beb. Tapi kalau sekarang orang suruh aku tolong jahitkan tudung ke, butang baju seluar ke, aku cakap, "ingat aku belaja tinggi-tinggi nak tolong jahit baju korang ke?"  



Hip Hop yaww!! Baju feveret aku time sekolah dulu. Besar gabak. Kata hiphop kan. WTF! Sekolah dulu kalau pakai baju kecik-kecik, memang cari pasalla. Dengan cikgu-cikgu yang sesetengahnya mulut kalah Mak Jemah tu.  



Time sekolah dulu aku da konvo ok. So, kalau tak konvo lepas abes study ni, takdela aku heran sangat pon. Eh, heran, heran. Kesian mak bapak aku mesti nak tengok aku konvo. Ye ke?  



Peace!! Tabiat tampal-tampal benda lagho kat dinding bilik masih belum berubah. Batman siap. Sampai atas meja pun ada proses penampalan. 


Ini ja gambar-gambar yang aku ada sepanjang dua tahun aku kat Kelantan. Gamba aku gedik sorang-sorang. Gamba perjalanan hidup aku kat sana banyak lagi, tapi next post ya. Perut aku da macam ada baby Edward Cullen dengan Bella dah ni, menendang-nendang mintak isi. Kena tunggu Adik Katang balik nak pegi lunch dengan beliau. 


p/s : status kau buat aku rasa sungguh sadissss...

Thursday, May 10, 2012

DECLARE JE SUWEY


THE HEAVEN AND THE HELL 1

The Heaven and The Hell will tell you everything about my 3 months of practicum In Sekolah Seni Johor Bahru.  I did not even know about the existence of this school until i was assigned to complete my study here. Sekolah yang ditubuhkan khas untuk pelajar yang mempunyai bakat yang awesome in art. Here they have 4 major department in art. Theater, dancing, music and visual. And, guess what, diorang perlu diinterview sebelum diorang diterima masuk ke sekolah ni. 

So, those parents out there, or people who will become parents yang berminat nak anak-anak korang jadi orang-orang seni, u better plan it now. 



pokok besar yang kene tebang sebab tak nak nyamuk bermaharajalela disenikan. 


hasil kerja students yang somehow buat aku kagoooooommm. 


cikgu2 tengah practice untuk Launching Language Week. From left, Cikgu Azrin, Bonda Eliza and Cikgu Bakrul.

Owh, for your information, sekolah ni ada dua kategori cikgu. First, cikgu-cikgu akademik and second jurulatih-jurulatih kesenian yang ada qualification dalam bidang-bidang seni masing-masing. Jurulatih-jurulatih kat sini semuanya digelar bonda, of course perempuan, dan ayahanda. So, aku sangat tak suka bila ada students yang panggil aku bonda. Awww..macam dah sangat tua and most important, aku langsung tak ada bakat seni yang layak untuk dipanggil bonda. Oh, no!! 


keadaan meja aku time buat lesson plan yang sungguh demyuh itu!!! 


superb talent! diorang practice untuk Launching Language Week. The boy with his guitar is Johan from 4 Cindai and the amazing saxophoner is Muadz from 4 Songket, my class. Yaaaaawww.... Dia cakap kat aku, nak tiup bende alah tu, kena pandai control breathing kita. it's like kena breath in and breath out at the same time. What the?? Camno tu??? Practice makes perfect Miss Juni. Owh, aku memang takkan practice suma ni.   


Potluck!! Banyak sial food yang cikgu-cikgu bawak. Mentekedarah ja sepanjang hari. Aku sebagai seorang gadis bujang yang tinggal di hostel maktab "terchenta" hanya mampu bawak jajan-jajan beli kat kedai Aki depan Cenderawaseh je. Ok la tu dari bawak perut semata-semata. Bukan setakat kuih je, siap ada laksa johor nasi lemak bagai. Semoga cikgu-cikgu semua dimurahkan rezeki. Aminnn.. 


I can't remember the song but i know this is Form 2 Students, singing and playing guitar time assembly.  






My Form 4 Songket presenting role play during my lesson. Even though some of them were not serious, but i know they have the talent. Why? I'll tell you in the next post. 


 And, this is the way they greet their teachers and JU (jurulatih). Creative, da macam bersilat sambil menari pon ada ak tengok. Kalaulah aku ada camera canggih macam android tu, bley la aku record sume ni. Tapi...........teettt...hahaha..WTF!!

Okay, that's all for this entry. Sakit belakang aku menaip bahana seminggu deret tido dalam keta. What? 

p/s : kalau da gedik tu, post la ribu riban pasal wanita solehah bagai, gedik tu tetap gedik. Tak boley sembunyi punya. DUST.

Tuesday, May 8, 2012

MY BEST




When we first talked to each other, I knew we would always be friends. Our friendship has kept on growing and I'll be here for you to the end.

You listen when I have a problem and help dry the tears from my face. You take away my sorrow and put happiness in its place.

We can't forget the fun we've had. Laughing 'til our faces turn blue. Talking of things only we find funny. People think we're insane-If they only knew!

I guess this is my way of saying thanks, for catching me when I fall. Thanks once again for being such a good friend, and being here with me through it all.


Thanx for being here with me...

Friday, May 4, 2012

KESALAHAN

Salahnya aku kerana terpukau dengan keikhlasan kau
Salahnya aku kerana merelakan sayang
Salahnya aku kerana sanggup menunggu tanpa arah
Salahnya aku kerana menagih jawapan
Salahnya aku kerana sangat bersyukur dengan keputusan kau
Salahnya aku kerana menaruh harapan 
Salahnya aku kerana terus menyayangi sepenuh hati
Salahnya aku kerana terasa begitu bahagia
Salahnya aku kerana mampu melihat masa depan bersama
Salahnya aku kerana bersedia menerima segala kekurangan
Salahnya aku kerana tidak pernah kisah dengan kelebihan
Salahnya aku kerana bertekad mahu membaiki segala keburukkan
Salahnya aku kerana sentiasa mahu berada di sisi
Salahnya aku kerana berharap kau sentiasa di sisi
Salahnya aku kerana mahu kau  menjaga diri ini
Salahnya aku kerana begitu berbangga dengan kehadiran kau dalam hidup
Salahnya aku kerana terasa sakit dengan sikap kau
Salahnya aku kerana mampu membuat sesuatu yang mustahil 
Salahnya aku kerana hanya mahu melihat senyuman
Salahnya aku kerana menjatuhkan ego dan harga diri 
Salahnya aku kerana sanggup menagih kemaafan di atas kesalahan kau
Salahnya aku kerana setia menanti kata-kata
Salahnya aku kerana terus setia menunggu
Salahnya aku kerana masih mahu terus menagih sayang
Salahnya aku kerana sudah tidak mampu
Salahnya aku kerana terasa sakit dengan keputusan ini
Salahnya aku kerana rela...


Salahnya aku kerana tidak mampu menjadi yang terbaik
Salahnya aku kerana tidak mampu meletakkan diri dalam kelebihan kau


Terima kasih untuk sayang kau 
Maaf di atas kekurangan sayang aku