Thursday, May 10, 2012

THE HEAVEN AND THE HELL 1

The Heaven and The Hell will tell you everything about my 3 months of practicum In Sekolah Seni Johor Bahru.  I did not even know about the existence of this school until i was assigned to complete my study here. Sekolah yang ditubuhkan khas untuk pelajar yang mempunyai bakat yang awesome in art. Here they have 4 major department in art. Theater, dancing, music and visual. And, guess what, diorang perlu diinterview sebelum diorang diterima masuk ke sekolah ni. 

So, those parents out there, or people who will become parents yang berminat nak anak-anak korang jadi orang-orang seni, u better plan it now. 



pokok besar yang kene tebang sebab tak nak nyamuk bermaharajalela disenikan. 


hasil kerja students yang somehow buat aku kagoooooommm. 


cikgu2 tengah practice untuk Launching Language Week. From left, Cikgu Azrin, Bonda Eliza and Cikgu Bakrul.

Owh, for your information, sekolah ni ada dua kategori cikgu. First, cikgu-cikgu akademik and second jurulatih-jurulatih kesenian yang ada qualification dalam bidang-bidang seni masing-masing. Jurulatih-jurulatih kat sini semuanya digelar bonda, of course perempuan, dan ayahanda. So, aku sangat tak suka bila ada students yang panggil aku bonda. Awww..macam dah sangat tua and most important, aku langsung tak ada bakat seni yang layak untuk dipanggil bonda. Oh, no!! 


keadaan meja aku time buat lesson plan yang sungguh demyuh itu!!! 


superb talent! diorang practice untuk Launching Language Week. The boy with his guitar is Johan from 4 Cindai and the amazing saxophoner is Muadz from 4 Songket, my class. Yaaaaawww.... Dia cakap kat aku, nak tiup bende alah tu, kena pandai control breathing kita. it's like kena breath in and breath out at the same time. What the?? Camno tu??? Practice makes perfect Miss Juni. Owh, aku memang takkan practice suma ni.   


Potluck!! Banyak sial food yang cikgu-cikgu bawak. Mentekedarah ja sepanjang hari. Aku sebagai seorang gadis bujang yang tinggal di hostel maktab "terchenta" hanya mampu bawak jajan-jajan beli kat kedai Aki depan Cenderawaseh je. Ok la tu dari bawak perut semata-semata. Bukan setakat kuih je, siap ada laksa johor nasi lemak bagai. Semoga cikgu-cikgu semua dimurahkan rezeki. Aminnn.. 


I can't remember the song but i know this is Form 2 Students, singing and playing guitar time assembly.  






My Form 4 Songket presenting role play during my lesson. Even though some of them were not serious, but i know they have the talent. Why? I'll tell you in the next post. 


 And, this is the way they greet their teachers and JU (jurulatih). Creative, da macam bersilat sambil menari pon ada ak tengok. Kalaulah aku ada camera canggih macam android tu, bley la aku record sume ni. Tapi...........teettt...hahaha..WTF!!

Okay, that's all for this entry. Sakit belakang aku menaip bahana seminggu deret tido dalam keta. What? 

p/s : kalau da gedik tu, post la ribu riban pasal wanita solehah bagai, gedik tu tetap gedik. Tak boley sembunyi punya. DUST.

No comments:

Post a Comment