Friday, March 8, 2013

INDAH SABAR ITU SUNGGUH DASYAT

Inas Sofea da besar. 2 months ++. Da pandai senyum. Da pandai mempamerkan her dimples. Pegi KL itu hari, sumpah aku sangat teringin nak belikan dia gaun-gaun comey-comey. Tapi tak ada yang pakar yang nak tolong aku pilih. Plus, abahnya kan ala-ala mufti gitew. "Jangan ajar anak aku pakai skirt!" "Nanti besar-besar tak nak pakai baju kurung!!" Tak ke naya gitu. 

Ok, tido peluk teddy bear. Bukan ikot aku, ikot ibu dia ye. *Ex rumet da pecah rahsia.
Hasil 5 bulan bersabar. Alhamdulillah. 

Dan hasil-hasil lain berkat kesabaran. Credit to Minah Lampi n Nurul, a very supportive advisor. Walaupun penat nak mampus ikot korang pusing The Mines selama lebih kurang 3 jam, tapi ur time and ur effort and ur advice and ur help were and are highly appreciated. Tanpa korang, tak cantiklah aku. Giteww..


Ha, student aku yang selalu complaint aku bawak beg kecik masuk kelas mesti teruja. Buktinya, sekarang aku masuk kelas, mesti dia amaze dengan aku punya HANDBAGS. Aku beli 3 pasang baju kurung baru. 2 sebab hasutan maha dasyat daripada Puan Suraya, satu lagi sebab ciwi nak matchingkan dengan HANDBAG baru kaler hijau. OMG!! 

No worries about not getting enough information after this, anymore. Laptop plak yang perlu diganti. Mungkin kene cukupkan 10 tahun pakai yang lama dulu. Meaning, lagi 4 tahun. Hadaplah kau Juni dengan kelembapan laptop yang tinggi nilai sentimentalnya ini. Sabar...

Sampai je sekolah pagi ni, terus BBM Mami and Tasha. "Can u believe dat im wearing dis?" Soalan memang macam poyo. And Mami reply was "Xjatoh ke?" Sentap mak nak. 

Given by my F1 student, walaupun budak ni selalu kene mara ngan aku sebab kelampiannya 15 kali ganda dari tahap kelampian aku. "Ticer2, satgi saya nak bagi beg kat ticer. Saya beli kat UITM. Cantik oo ticer" Aku tak tao kat mana yang cantiknya, tapi aku tetap pakai bawak pegi sekolah, sebab I ada baju yang matching dengannya. Aww..

This-semangat-Perlis beg was given by Minah Lampi as my birthday present. Celeb birthday kat KL ok, walaupun dalam keadaan berduka lara. Thank you =) 

Souvenir from Mr Lowkey. Bole juga consider as my birthday present. This thing + kau apply cuti = awesome present.

Balik holidays, nah!! Amik kau kerja berkontena-kontena. 

Sape-sape yang pernah jadi cikgu library, mesti sangat memahami azab yang aku alami sekarang. Tapi sangat enjoy sebab bila duduk menulis benda alah ni, kalau malas nak bangun even untuk tarik kerusi, bole camni, "Helmi, mai sat" "Dayah, amik buku tu sat" "Awak, tolong pegi beli teh ais sat kat saya kat kantin" Hahaha!! Heaven! Heaven!



Antara yang menarik perhatian aku. Dari kecik sampai besar, library la tempat paling puaka aku rasa. Tiba-tiba da kerja, kena jadi cekgu library pulok. it's okay because i dont mind at all. Aku pong tak faham dengan diri aku yang sekarang ni sungguh sangat amat rajin ikhlas membuat segala kerja. Alhamdulillah.


Dalam kesibukkan diri aku sebagai seorang guru yang terpaksa menjadi dedikasi disebabkan kerja yang berkontena-kontena, sempat jugak aku mencuri masa jumpa dengan my dearest ex-rumettt!!! Padang Besar menjadi saksi. Bila tengok dalam laptop baru aku perasan yang aku sangatlah HITAM + MERAH-MERAH AYU. Ingatkan time student je bole hitam, da jadi cekgu pon bole lagi. Redha. Ha, nampak baju kurung baru aku tu. Tu la salah satu akibat hasutan maha dasyat daripada Puan Suraya.


Above all, thank you for staying by my side and accompanying me through my BAD TIMES. I don't care what people gonna say because I know that they wont get an awesome FRIEND like u as I do. Bestie, stay strong, stay cool, stay awesome because everything happens for reasons. 
   




No comments:

Post a Comment