Tuesday, April 23, 2013

HIKMAT PEMISAH BADAN@BAYANG


25 MAY 2013 - PAPA'S WEDDING (PAHANG)


26 MAY 2013 - MIDAH'S WEDDING  (JOHOR)
26 MAY - HANAN'S WEDDING  (TERENGGANU)
26 MAY 2013 - QELI'S WEDDING (KELANTAN)


27 MAY 2013 - SHUD'S ENGAGEMENT (KEDAH)

29 - 31 MAY 2013 - SCHOOL TRIP TO KL (KUALA LUMPUR)

1 JUNE 2013 - AMA'S WEDDING  (TERENGGANU)


3 JUNE 2013 - ANDAK PIJE'S WEDDING  (KELANTAN)
3 JUNE 2013 - ABG MUS'S WEDDING  (KELANTAN)



25 May pegi Pahang, dari Pahang gerak ke Terengganu, da kenyang gerak ke Kelantan, pastu terus ke negeri kenangan terindah, Johor. Malam terus gerak balik Loqstaq. Da siap sarung cincin tanpa buang masa gerak balik Perlis. Rest sikijap, bawak budak-budak pegi KL. Da abeh jalan-jalan kepung-kepung budak-budak, terus ke Terengganu. Tarik nafas kejap kat sana, bergerak ke Kelantan dan bermastautin selama dua hari. 

Ini belum lagi rakan-rakan sekampung lagi. Anak-anak Perlis, boleh dak hampa jangan kawen lagi bulan 5 ngn 6 ni???

Mampu?? 


Sunday, April 7, 2013

WHO SAYS MARRIAGE STOPS OUR FRIENDSHIP?

22 Mac 2013, aku gerak dari Perlis pukul 8.30 malam. Setelah 7 tahun aku da xnaik bas menyelusuri Tasik Banding, mengharungi jalan-jalan berliku untuk ke Kelantan, akhirnya aku berpeluang sekali lagi mengimbau kenangan dan pengalaman yang sama. Sampai di Terminal Bas Kota Bharu pukul 5 pagi, kepala hotak kau terus teringat zaman-zaman bila aku terpaksa tidur di stesen bas KB tu sekor-sekor. Berbantalkan beg balik kampung, aku baring atas kerusi panjang kat situ, lena dengan nyenyaknya macam dunia itu aku yang punya. Aku cari port betul-betul depan tempat bas yang akan ke Kuala Krai park. Tepat pukul 7, bas sampai, aku pong bangun dan meneruskan perjalanan lagi dua jam untuk sampai ke Kuala Krai. Da macam golongan geladangan pon ade. 

Ok, cukup cukup sudah mengimbau kenangan. Negeri Tok Guru menerima kehadiran aku sebab one of my dearest friend were getting married. So, sesampainya aku di KB, Ned dengan Abah datang amik aku. Sampai Jeram Perdah, tidur kejap, pastu bangun sebab ada Majlis Khatam Al-Quran. Pastu aku pong bajet-bajet muslimah tudung sampai lutu nak join jugak.  Tengok Ned pakai jubah, aku pon sebok nak pakai jubah. Mencanak-canak Anis tolong aku carikan jubah. Gedik betul. Pastu tudung pon sebat yang orang jugak.

Tiba-tiba aku jadi keras bila duduk dalam majlis tu. Yang ada semua makcik-makcik. Nasib baik Anis join aku sekali. Ned dengan Deqya jadi batu sebab masing-masing bercuti bulanan. Segan silu tersipu-sipu guwe sebab all the makciks baca Quran dengan sangat sedap dan enak sekali. Dah la lama beno duduk bersila. Kaki kebas lu jangan cakapla. Aku da asa macam nk bangun stretching2 dekat situ. Lenguh yang amat! 

But, that was a very precious moment sebab aku memang tak pernah, never never ever merelakan diri join majlis khatam Quran seumur hidup aku. part baca Quran aku memang tak ada masalah, walopong Ned dok bising bebel-bebel suruh kuatkan volume, tapi bab kena duduk bersimpuh laksana gadis desa yang ayu tu la yang paling macam, aduhhh...bila nak abeh niiii...penantian itu satu penyiksaan. *tibe-tibe..



23 Mac 2013, Nadiazul Fareha selamat menjadi seorang bini kepada Mohd Salmizi. Mekap by aku and Nani yang langsung tak bertauliah. But, seriously u look good Ned, Thanx to me and Nani. Walopong dua tiga kali tonyoh padam tonyoh padam muko mung, the result was like a professional, kan? 

Walaupun terpaksa dua kali akad, semua itu tidak penting. *gaya tengah bermanifesto. Yang penting da sah jadik laki bini. Pegilah beromen di tnegah-tengah bandaraya KB, Tok Guru takkan marah punya. Huahuahua!!

Best moment ever, walaupun koya malu-malu kucing.



It is not matter of being somebody's wife or not, it is a matter of how we value the relationship. May God bless ur marriage and our friendship. All the bittersweet that we've done are those that strengthen our love. I love u all, with all my heart. NADIAZUL FAREHA, NADIA HIDAYAH and NUR HANANI. 


KEJOHANAN BOLA JARING MSSPs U-15 (DUA)

14 MARCH 2013


Naiman, tiba-tiba menjadi penyokong setia.


Time game baru sebok nak bukak subang bagai. Lain kali tindik sekali ngan idong bibir lidah suma. 

"Teacher, nak main bukak tudung bole?"
"Nak main xnak pakai pape pong aku xkesah, janji korang tangkap bola. Bukan cium rumput"
Tipis sangattttttt kalahnye. Adoiyaiii...

Bila da abeh game, bermulalah sesi photoshoot. 


Cekgu ngan students same je poyonye.

Masing-masing datang support buah hati masing-masing.

Pakdin belengaih.

Badruz KP = kedarah puji. Bukan aku yang cakap, membe2 die sendiri yang cakap. Xkesahla, janji die sanggup berpanas tolong aku tengah-tengah padang.

And their friendship remind me of ours.




Tak tahu apa yang sedang berlaku. Sekali aku sepak muka budak ni, bersepai segala-galanya. Ciwat, my f4 student.


Tuesday, April 2, 2013

KEJOHANAN BOLA JARING MSSPs U-15

13 MARCH 2013
Syuhada, awal2 masok skola ngaku aku sepupu. Lepas tu ngaku aku mak sedarenya pulak. Aku pon tak tahu yang mana satu betul. Memangla ada bau-bau bacang sket, tapi as usual, aku tak tahu celah mana yang bau bacangnya. U-18 netballer, datang support U-15 team. 


Sama kan teacher dengan students. Kan? Kan? Ni u-15 tao and i was like one of them. Bangganya. Bangganya. Hahahaktuii kau Juni!!

Penuh dedikasi teacher Juni kasi semangat dekat anak-anak didik. Sedih sebab kalah satu mata je. Nangis-nangis siap budak-budak ni. Kesiann....lek suda..leklusapkoklu..bongok punya teacher.

Selitkan jugakla budak Naiman ni..

Ni pon nk selitkan jugak sebab macam kiut je gamba ni. Lon, my form 4 student.

Alahai, nak cakap lagi bnde sama, tapi nanti orang cakap teacher comey over pulak. Hahaha!!

Rasyidah. Sekarang jadi PA tetap kalau nak suruh panggil Naiman datang staff room. Hehe.

Da leading okay

Kak Yat, awat jadi cmni? Hahaha!! Cegu ICT SMK Beseri turon support. Tingin nak main senanye tu. Tapi sebab da jadi bini orang, kempunanla.

Seri!!!! Go SMKB!!!

Skola yang paling ramai supporters duduk masuk bersila menempik-nempik melalak-lalak tepi court time game. 

The Heroine, Shakila GS

Ok, kalah satu mata je. Good job girls!

Second game. We made it!!! 10 berbalas telur ayam kitorang bagi. 

Muka excited si teachernya sebab menang second game.

With the heroines. C is Erni, kecik tapi cargas. Belakang is Syasya GD. Before game bole hentam melantak ayam dua ketul. But she was awesome. Sangat banyak membantu team defends bola. And Shakila the shooter. 

Salnie. Gelak macam nak runtuh langit pompuan ni.

FRIENDS n FOES